Son-rise program - zkušenosti

5436
5.12.16 15:56

Son-rise program zkušenosti

Zdravím :mavam:
Najde se tu prosím někdo se zkušeností s touto (u nás jistě hodně alternativní) metodou práce s dětmi/lidmi s PAS? Něco jsem si o tom přečetla a osobně je mi ten přístup velice blízký, takže čím dál vážněji uvažuji o tom, se do toho pustit. Nicméně je to opravdu hodně náročné, zejména na čas, takže sonduji.
Konkrétně se jedná o VFA, mluvící dítě, intelekt v pořádku, žádné výrazné problémy v chování, agresivita, sebepoškozování… Spíš mi jde o to víc proniknout do jeho „světa“ a rozšířit okruh jeho zájmů, které jsou opravdu hodně úzké a ve zbytku je strašně těžké přimět ho ke spolupráci založené na jeho vnitřní motivaci a nechci moc jít formou odměn - trestů (a navíc mám pocit, že to většinou ani nefunguje, pokud se k tomu uchýlím).
Jde mi o praktickou stránku věci - jak začít, jestli je v této fázi taky nutné vybudování strohé herny, jestli má nějaký efekt provozovat to třeba jen hodinu denně (mladší sourozenec a oba rodiče pracují na plný úvazek), jak sehnat třeba i nějakého dobrovolníka, kdy a jaký je možné vidět pokrok.
Synovi teď bude šest let.
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7744
5.12.16 17:03

Já teda zkušenosti nemám, ale zrovna včera jsem četla rozhovor s touto paní: http://www.autismusjakodar.cz/kontakt.html
Třeba by poradila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
5.12.16 17:43

Zdravím,

asi před 4 lety u nás paní doma byla, chtěla jsem tehdy dát šanci všemu, co mi bude dávat smysl, aby synovi pomohlo.
Bohužel už mě na začátku odradilo, že se dá PAS vyléčit… a pak univerzální rada na bezlepkovou a bezmléčnou dietu, že to jistě za 3 měsíce zabere, dítě mám otrávené a díky teto diete se očistí… no, držela jsem ji, bylo by to to nejmenší, že. Samozřejmě účinek žádný, až na to, že jsme všichni nechtěně zhubli:o)
Takže jsme vyzkoušeli a rozhodli se dále nepokračovat.
POkud chcete, aby něco u dětí s PAS fungovalo, tak to nechce se k tomu občas uchylit, ale striktně to dodržovat, jak se říká na 200%, bohužel to tak je, člověk tomu dá čas a energii a pak jednou poleví a je to v háji, autista nepochopí, že tohle výjimka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
5.12.16 18:02

@Fíková Na ty jejich stránky jsem taky koukala, díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
5.12.16 18:04

@Nikol79 Dietu držíme už dva roky a u nás teda efekt má. Právě tento program je mi hodně blízký svým nastavením. Byla bych opatrná na používání slova „vyléčit“ (já osobně u syna problém nevidím jako nějakou nemoc, ale prostě odlišné pojetí světa oproti většině, a ráda bych mu pomohla pochopit ten pohled náš), ale věřím, že posun může přinést veliký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
5.12.16 18:16

Pokud je vám to blízké, pak to je v pořádku, mě to smysl nedávalo, stejně jako x jiných zaručených rad, které jsem taky vyzkoušela.
My nakonec zcela náhodně zakotvili v CTA, jejich práce se mi líbí a dává mi smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková