Co dělám špatně? Usínání

1230
9.8.12 20:41

SOS! Co dělám špatně?

Ahojte! Prosím o radu, začínám být zoufalá. Mám ročního klučinu. Díky jeho nemoci, následné operaci,atd..jsem si ho už jako miminko naučila na usínání v náručí. Momentálně se za to mlátím do hlavy. Byl mu rok, koupila se mu větší postýlka (160×70 s postranicí) a já řekla dost. Budu ho učit usínat v posteli. Doposud byl zvyklý spát denně od 9do cca 10:30 hod a od 13 do cca 14:30, ale usínal v náručí a neusnul hned, poslední dobou to trvalo čím dál tím dýl. Vzhledem k mému rozdodnutí, jsem dopolední spaní vypustila a chodí spát pouze po obědě (ve 12hod). To usne za mé přítomnosti, plácání po zadečku a hlazení během chvilky ( do 15minut).Jak dopoledne nespí, je unavený. Spí 2 - 2,5 hod. Po jeho probuzení jdeme ven, celé odpoledně má aktivity, vyřádí se. V 19 hod se vykoupe, sní kaši a jde se do postele a pak to začne. Neudržím ho ležet, řádí, směje se, pořád stoupá, pořád se převaluje, dělá všechno možný jen ne ležet a spat…vydrží nám to třeba i hodinu a půl, než ho donutím ležet, nemluvim o usnutí…Nakonec jde spát ubrečenej, protože ke konci na něj už někdy i škaredě zakřičím…a já z toho mám akorát špatný svědomí a náladu na nic. On je celkem dosti živej až hyperaktivní, takže ho člověk okřikuje celý den a mrzí mě, že jde spát takovým stylem. Už jsem aji přemýšlela nechat ho dýl vzhůru, ale zase o to později stává ráno a to už zase nemůžu zkombinovat snídaně -svačina-oběd… PORAĎTE MI!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
9.8.12 20:46

Pokud po obědě usíná unavený celkem v pohodě a večer unavený není a dělá blbinky, zkusila bych ho po obědě budit třeba po hodině a půl. Uvidíš, co to udělá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
9.8.12 20:49

Ahojky, my sundali jednu stranu postýlky a přirazili postýlku k posteli, takže je jakoby s náma v postýlce. Když ti tam takhle řádí, odešla bych z místnosti a naučila usínat samotného. Moje dcera (rok) když si lehne, taky chvili vymýšlí, pak vezme sama od sebe mlíčko, vycucá a usne, je to tak do 10min. Radím tedy odejít z místnosti, o té metodě je tu popsané hodně, mrkni na to :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
9.8.12 20:52

Tak mu posuň večerku. Dávám spát děti dle stupně únavy, na režim házim bobek, bylo by z toho akorát zbytečně moc řevu. 14m jde někdy spát v 7, někdy v 9. Co bych se tu s ním hrdlila, běhala tam s dudlem, flaškou, když zkrátka může být vzhůru, hrát si tu a jít do postýlky, až když si začne mudlat oči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1230
9.8.12 20:52

To je naplánováno na zítra…:) už jsem to jednou zkoušela, spat tvrdě, nudila jsem ho dobu, byl po probuzení protivněj, uřvanej, vzteklej -což umí solidně :) tak jsem ho nechala ať si ještě na chvilku usne…ale zkusím to, ono třeba bude dvakrát řvát a třetí den už třeba bude povolnější ke vstávání..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
9.8.12 20:55

@X-333 ja by som radila naopak. daj ho spat skor.
ked ma dobru naladu, tak Ti skor zaspi, nez ked uz je unaveny a mrzuty :D

aspon na mojho maleho to plati, ked ho dam do postielky v dobrej nalade- dam mu tam napr. este knizku na citanie, alebo hracku, tak do polhodiny zaspinka sam pri hre. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1230
9.8.12 20:55

Odejít z místnosti si s touhle novou postelí už jaksi dovolit nemůžu, ryskovala bych, že mi přepadne a poláme se mi raubíř jeden :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1230
9.8.12 20:57

Dávat spát později- o to co jde spát později, se mi ráno později budí. Ty nedáváš sídaně-svačina-oběd? já už bych tu svačinu neměla kam narvat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
9.8.12 20:58

@X-333 no, ale to si pekne zle vymyslela :?
co mu dat nejaky matrac, aby si neublizil. mozno ani neskusi odist.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174

Ahojky,
mám taky roční holčičku a ta pro změnu usíná u prsa :-) Jinak večer spaní neřeším, jde spát až když ona chce a máme obě klid. Taky jsem chtěla nastolit, že bude chodit spát v určitou hodinu ale bylo to kontraproduktivní - uspání trvalo hodinu i déle a spíš jsem usnula já než malá - já jsem potom byla rozespalá a protivná, kolikrát jsem usla s ní třeba v devět a pak jsem spala až do rána (normálně chodím spát kolem půlnoci), takže jí místo toho necham hrát a jde spát až když je fakt unavená - to pak usne bez problémů :-)

Několik dnů za sebou šla dokonce spát až se mnou o půlnoci (ale to je opravdu vyjímka, rostou ji teď stoličky) - je jasný, že bych uvítala taky chvilku klidu, ale vzhledem k tomu, že ji nikdo jiný neuspí, tak to beru jako to menší zlo, než se s ní trápit v posteli :-)

Tak pevné nervi přeji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty

Ahoj, tak předně to chce hlavně klid. Měli jsme to samé s dcerkou. Vykašli se na režim přesné snídaně, oběda, večeře. Holt se to trochu posune a přizpůsobíš to potřebám dítka. Tak ti bude dýl spát, co by za to jiní dali :mrgreen: já třeba pytel soli, malý vstává v 5. Nebo ho nech v postýlce at se trochu unondá, vykřičí, ne vyřvat, chodit za ním. Zkus ho dát do postele později. 7 je na něj zjevně brzo, když je tak živý nebo ho nenechávej přes den spát tak dlouho. Ono se to časem podá, neboj.

• Citovat
  • Upravit
31594
9.8.12 21:02
@X-333 píše:
Dávat spát později- o to co jde spát později, se mi ráno později budí. Ty nedáváš sídaně-svačina-oběd? já už bych tu svačinu neměla kam narvat :)

prosimtě vybodni se na svačinu - nebo co je důležitější, že dítě nedostane svačinu nebo že ti usíná každý večer ubrečený a je z toho naprosto zbytečný rodeo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1230
9.8.12 21:04

Soldi

No vymyslela, no…:( ale byla to nutost..první postýlka byla doma dělaná a byla menší než standardní a už mu byla malá…matrací je obložená, ale přesto strach je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
9.8.12 21:04

Ahoj,
asi tě nepotěším, ale v první řadě byla blbost dávat takhle malé dítě do větší postele, zvlášť když ještě nemá rozum a nezůstane v ní a riskujete, že si ublíží. Vrátila bych malou postýlku a v té učila usínat. Možná máš nespavce a možná je prostě přetažený. Mě spávali 2× denně do 15m, pak jsem to teprve zrušila a i tak to trvalo snad týden, než si zvykli. Dopo chodili spát rozhodně dřív jak ve 12, ale to záleží na tom, kdy ti prcek vstává. Osvědčilo se mi, že dítě, co se dobře vyspí přes den, spí i dobře v noci.
Zkus si najít nějaké knihy nebo diskuze o učení usínat, psala jsem už do spousty z nich i postup na učení usínání. Je to metodou regulovaného pláče podle knihy „Každé dítě může dobře spát“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
9.8.12 21:05

My to mame podobne, ale chodi spat tedy o dost pozdeji. :think: Driv nez v osm ho do postele nedavam, zalezi jak je unaveny. Dneska ho dam spat az nejdriv v devet. :)
Pokud se rano probudi pozde, treba v pul devate apod., tak mu dam jen snidani, pak obed ve 12 a az je unaveny na odpoledni spanek, dostane mleko.

Pokud se chces ale striktne drzet rezimu, tak bych doporucila dat ho spat az v osm a rano ho i ve stejnou dobu budit. Navic navykat ho na pozdejsi spani se ti vyplati, az se zase bude menit cas. ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510