Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím o radu holka mi tu ječí že jí pálí v puse aft, doma na to nic speciálího nemám, nemám ani možnost někam doběhnout, nemáte nějakou babskou radu?
Borůvky - mražené nebo kompot, jestli náhodou doma nemáš. Objevila jsem to nedávno a krásně mi to funguje.
Nebo jestli nemáš ještě nějaké ty gely, co se dávají miminům na rostoucí zoubky, to trochu pomáhá.
@Titty gel jsem zkoušela zabere tak na dvacet minut, to je k ničemu, jako myslíš borůvky mazat nebo cucat nebo jak? mám je asi v mrazáku
Borůvky asi jakkoliv, je v nich nějaká látka, která pomáhá vyléčení aftu a mně to pomohlo docela rychle. Mražené by mohly být příjemné na cucání, že to zchladí. Já měla kompot, snědla jsem tak půlku na posezení, za dvě hodinky druhou.
Ne že by aft zmizel hned, ale zmírnilo se to.
@kjhui jdu navštívit ten mrazák, hele ještě dotaz má váček u zubu nezhorším jí to?
Mně pomáhá potírat slivovicí, vím, že pro dítě to asi moc není. Ale vydesinfikuje se to a druhý den lepší. A taky vycumlat třeba b komplex.
Mně na to nikdy nic nepomohlo
.. tak jsem se ho pokaždý snažila vykousnout
![]()
Ale říká se, že kvasnice pomáhají ![]()
@Katchus tak slivovici ani jiný alkohol nemám
@kjhui našla jsem jeden v mrazáku tak snad pomůže
@Hr4sek22 vykousnout nemůže má ho vzadu ještě tam nemá zuby ![]()
Holky tak nevím
asi budeme muset zítra k doktorce, koupila jsem mastičku na afty a bez účinku, ta potvora se pořád zvětšuje, holka má půlku huby oteklou a zvenku celou červenou tvář, ječí a ječí začínám pochybovat jestli to není něco jinýho než aft. Nějaké nápady?
@anickadomnik
a kde přesně ji to bolí? jestli teda né všude ![]()
akutně na zuby mně zabírá jen chladit
jako zvenku celou tvář
@kjhui no vzadu jak jsou normálně šestky zuby má zevnitř na tváři bílý pupen tedy spíš prohlubeň která se jí zvětšuje teď je cca 3 mm v průměru okolo toho asi 2 cm to má celý zarudlý, zubama to asi nebude zrovna tady žádný ještě nemá a dásně červený taky nemá jen tu tvář zevnitř. No dokonce se jí po třech týdnech zhojil váček co měla u zubu o kus dál. Bolí jí jakmile trochu víc otevře pusu a když jí neotvírá tak hvízdá že jí to pálí ![]()
@anickadomnik
a nehryzla se do tváře? když stiskne sanice k sobě, ač tam nemá zuby, dostane hrany dásní k sobě že by se byla schopná kousnout? nebo přední zuby brání aby se zadní části dásní dotkly?
mě se to stává a bolí to jak čert ![]()