SOS - dort, nevím jak na krém

14856
7.1.14 20:21

SOS Dort, nevím jak na krém

Prosím, kdo pečete dorty, potřebuju poradit. Pustila jsem do dortu, jeden krem jsem zkazila, korpus se peče, tak doufam, že nezvrtám i to. Bude čokoladovy potazeny pravym marcipanem.

krem jsem chtela udelat nugatovy s kastanovym pyrem, zaklad uz se mi chutove povedl, ale pak se mi to zdrclo. Mam jeste pulku nugatu, a trochu tech kastanu, maslo, smetanu, puding, čokoladu už nemam žadnou…jak udelat krem, aby to bylo trochu tuhy a dobry a neteklo to pod marcipanem. Nevim k cemu jsem se to zas nechala ukecat, experimentuju a pak to takhle dopadne. :roll:

diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9226
7.1.14 20:24

Ja bych řekla ze pudink musíš mít úplne jako drn tuhý, do toho zaslehas to všechno a ztuzovac slehacky a musí ti byt tuhý dost. Držím peste, taky experimentuju a pak bych to nejradši hodila proti zdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2309
7.1.14 20:25

@suik pokud chceš zachránit ten zdrclej, rozšlehej ho v teplý vodní lázni a nechtěj stuhnout v lednici, to tuhnutí bude trvat trochu dýl. Když se budeš pouštět do nového, musí mít všechny ingredience stejnou pokojovou teplotu. Záleží co máš za recept

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
7.1.14 20:25

Udělala bych klasický vanilkový krém. Uvařit si puding (vanilkový) dávám na půl litku 2 pytlíky, musí být hodně tuhý. Rošlehám másla do másel přidám cukr moučku a pak napomalo přidávám ten puding studený! Když dělám čokoládový tak přidám rozpuštěnou čokoládu možná by šla nahradit tím nugátem? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9318
7.1.14 20:26

Co rozslehat na parou. to by mohlo pomoct pri zdrcnuti.
jinak dort bych naplnila kremem a pod marcipan dala jen nutelu, aby to neteklo.
hodne stesti

jo a mam na nej chut sakra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
7.1.14 20:26

@Hanymany Nebo ještě funguje úplně rozehřát máslo a vmíchat ho do něj :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
7.1.14 20:30

@Hanymany krem manzel odjedl a vyhodil, teda ona se tam pozdrcla ta slehacka a cely to bylo desne tekuty…krem musim kazdopadne udelat novej.

nutelu nemam, vzdycky mame, ale zrovna dneska ne, jen pulkostku nugatu.

teda ja vubec nevim jak dopadne ten korpus, dejou se tam divn veci v ty troube. To jsem delala podle receptu, ale mam pocit, ze tam zapomneli napsat neco tekuteho, mleko nebo tak, tak jsem ho tam dala a ted trnu.

jako kocicka s pejskem hadr, jinak varit celkem umim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
7.1.14 20:31

Jako nemusim pouzit vsechno,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
7.1.14 20:49

Já bych se normální šlehačce pod marcipán vyhnula jak čert kříži, vykašli se na experimentování a šlehačku do krému pod marcipán nedávej, to není úplně dobrý nápad.
Udělej přesně ten máslovo pudinkový, udělej ho klidně hnědý s nugátem navíc ale šlehačku ne ne ne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
7.1.14 20:59

Já do krému šlehačku nedávám. Uvařím si pudink. Když dělám čokoládový krém tak použiju pudink extra čokoládový. Uvařím a za občasného míchaní nechám zchladnout ve vodní lázni. vyšlehám si změklé máslo a do něj cukr moučku (já dávám cukr rovnou do pudinku než se uvaří, teda do mléka cca 220g na litr) pak zašlehám do másla ten pudink. Rozpustím si čokoládu v mikrovlnce (ale jen krátce na pár vteřin, promíchat, a zase na pár vteřin tak 6-7, dokud se nerozpustí, kdyby se nemíchala tak se spálí) Postupně zašlehám do krému. Nugat místo čokolády dobrý nápad :) Máslo a pudink musí mít stejnou teplotu. Držim palce ať se dílo podaří :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
7.1.14 21:01

@suik Aj aj do korpusu mléko nepatří :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
7.1.14 21:06

Já bych taky uvařila puding z půl litru mlíka a do toho 2 pudinky a cukr podle chuti a vyšlehala s máslem a rozehřátými kaštany. Máslo a puding ale musí mít pokojovou teplotu, aby se spojili, z pudinku taky nejdřív odstraň před šleháním škraloup. Toto množství pudinku bych zašlehala do 500g másla a pak pomalu přidávala rozehřáté kaštany (rozehřej ve vodní lázni a nech trochu vychladit).Krém určitě půjde i pod marcipán.
A jak jsi dělala ten korpus?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
7.1.14 21:07

Korpus: podle velikosti vajička. Průměrný kulatý tak 6-7 bílky zvlášť žloutky zvlášť) ja to dělam podle lžiček ždáné odměřování cukru mouky atd. Začnu šlehat bílky do tuhého sněhu přidávám postupně cukr (když mám 6 vajec, tak 6 rovných lžic cukru krup.) šlehám až nejsou cítit zrníčka cukru. pak zpomalím chod šlehače a přidám naráz žloutky a jen krátce asi 5 vteřin zašlehám. Mouku mám nachystanou (6 vrchovatých lžic polohrubé mouky na 6 vajec když dělám kakaový korpus tak mouky o jednu lžíci méně a místo toho kakao a KPDP to vše smíchané) pak lehce vmíchávám (né jak polívku) tu mouku s kakaem a kypřícím práškem. Musím něžně za to rychle ať to nespadne. A hotovo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
7.1.14 21:15

@Mantinell hm, no taky se to tak tvari, no jak jsem predtim delala tu babovku, tak mi to prislo podobny, snih, mouka, a tam mleko bylo…ale to mi teda neni jasny, jak b vzniklo testo, bylo to skoro tuhy, jediny co trohu teklo byla rozpustena cokolada se zloutky a pak akorat snih :nevim:

@IvčaL korpus jsem delala podle jednoho dortu v kuchařce u Vaňka…rozpuštěná čokoláda, máslo, do toho se měly dat žloutky. Jinak snih s cukrem, a mouka, pudink v prásku a prášek do pečiva.

no tak uvidim, co z toho vyleze, kdyztak dort nebude. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
7.1.14 21:22

@suik docela zvláštní recept, ale záleží na poměru těch surovin, takhle mi přijde, že to musí být docela hutný, něco jako sachr, tak to bych už ani ničím neplnila, třeba jen marmeládou a k tomu dala kopeček šlehačky ;).A on tam k tomu má napsaný ještě nějaký krém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí