SOS pro kočku, jsem zoufalá

22.10.25 09:52

SOS pro kočku, jsem zoufalá

:zed:

Příspěvek upraven 22.10.25 v 11:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35058
22.10.25 09:57
@Prazacka777 píše: Více

Asi budu hnusná, ale když si pořídíš zvíře, tak musíš počítat s tím, že nějaký zdravotní problém mít může a léčba zadarmo nebude. Nikdo ti přece nemůže zaručit že bude zdravá celý život. Kde sis jí vzala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15443
22.10.25 10:08

Taky máme koťata z útulku a v adopční smlouvě jsme měli, že zdravotní problémy, které se vyskytnou do určité doby po adopci, tak hradí útulek, ale ošetření muselo proběhnout u „jejich“ veterináře. Zkus ten tvůj útulek kontaktovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12860
22.10.25 10:10

Resila bych to s majitelem, utulkem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
22.10.25 10:29

Lužec nad Cidlinou tam dávají splátky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
511
22.10.25 10:30

Přečti si adopční smlouvu. Většinou bývá „ochranná lhůta“ kvůli nemocem.
Měla jsem pejska z útulku a víc nemocné zvíře jsem nezažila. Jak fyzicky, tak psychicky :? Ponaučení pro příště, bohužel :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
22.10.25 10:43

Očividně nemáš peníze ani na to, abys uživila sama sebe a pořídíš si zvíře? Tak ji teď nech umřít nebo co jiného chceš poradit když jsi tak chytrá :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.10.25 10:44

@arinecka @SOVIČKA93 @lilith1 @Adaneli Adopce byla od soukromé osoby, žádný útulek nebo spolek… Jde o úplně obyčejného kocourka. S předchozí majitelkou si o tom píšu, dokonce mi i dvě vyšetření a nějaké přípravky proplatila, ale je to ani ne polovina z toho co jsem musela platit já a co teprve platit budu muset.. Ona mi dala najevo, že pokud se jeho stav nezlepší, chce ho zpátky, což naprosto upřímně, na tohle nemám srdce. Ona ty kočky má venku a loví si myši, u nás byl jen v bytě u krbu a už si na nás zvyknul, zvyknul si i na bydlení uvnitř a v teple. Nemám to srdce na to ho vrátit aby ho vypustila ven.. takže se snažím najít jakýkoliv řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
22.10.25 10:48

A co přesně mu je? Co říká veterinář? Má tedy i problém se srdcem? Co veterinář zjistil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.10.25 10:50

@terien Co to meleš prosimtě, jak ty můžeš vidět do mojí finanční situace :D Nejsme žádní sociální případi, minulý měsíc nás stěhování do jiného města stálo 70 tisíc, tenhle měsíc mě stál 8 tisíc zubař a prostě pokud si od někoho beru „zdravou kočku“, ne nepočítám s tím, že během týdne co jí mám teprve doma do ní budu muset dát třeba 10 tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5511
22.10.25 10:53

S tímhle vysvětlením obvolat útulky a zároveň hodit někam zprávu na sociální sítě, ať to vidí i tvoji známí. Musí od tebe k někomu, kdo se o něj postará. Co jiného bys chtěla dělat? :nevim: Ještě mu můžeš vystlat bedýnku a čekat… :?

EDIT: Teď čtu, co jsi psala po prvním příspěvku a získala jsem dojem, že tady jen tak něco nepomůže. Nemáš srdce ho dát ani do útulku?

Příspěvek upraven 22.10.25 v 10:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
511
22.10.25 10:53
@terien píše: Více

Ty jsi té chytrosti taky moc nepobrala. Snaží se a na veterinu zvíře vzala. Bohužel, ne každý má na úctě tisíce navíc. To si máš při pořízení kočky zařídit i spořicí účet na 100tis, co kdyby ji náhodou upadla noha?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
511
22.10.25 11:00

Co říkal veterinář? O co se jedná a jak dlouho bude léčba trvat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.10.25 11:01

@TRG No to teda opravdu nemám, přece nemůžu zvíře který už mám doma několik dní a chodí se za mnou mazlit a vyhřívá se u krbu, tak ho jen tak vzít nic netušícího do přepravky a odnést do útulku 8o to se přece nedělá. Hledám jakoukoliv možnost jak mu pomoct, dát ho pryč nepřichází v úvahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5511
22.10.25 11:04

Tak nějaká menší rychlá předschválená půjčka u tvojí banky, když nejste ve finanční tísni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný