Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Příspěvek upraven 22.10.25 v 11:28
@Prazacka777 píše: Více
Asi budu hnusná, ale když si pořídíš zvíře, tak musíš počítat s tím, že nějaký zdravotní problém mít může a léčba zadarmo nebude. Nikdo ti přece nemůže zaručit že bude zdravá celý život. Kde sis jí vzala?
Taky máme koťata z útulku a v adopční smlouvě jsme měli, že zdravotní problémy, které se vyskytnou do určité doby po adopci, tak hradí útulek, ale ošetření muselo proběhnout u „jejich“ veterináře. Zkus ten tvůj útulek kontaktovat.
Resila bych to s majitelem, utulkem..
Přečti si adopční smlouvu. Většinou bývá „ochranná lhůta“ kvůli nemocem.
Měla jsem pejska z útulku a víc nemocné zvíře jsem nezažila. Jak fyzicky, tak psychicky
Ponaučení pro příště, bohužel ![]()
Očividně nemáš peníze ani na to, abys uživila sama sebe a pořídíš si zvíře? Tak ji teď nech umřít nebo co jiného chceš poradit když jsi tak chytrá ![]()
@arinecka @SOVIČKA93 @lilith1 @Adaneli Adopce byla od soukromé osoby, žádný útulek nebo spolek… Jde o úplně obyčejného kocourka. S předchozí majitelkou si o tom píšu, dokonce mi i dvě vyšetření a nějaké přípravky proplatila, ale je to ani ne polovina z toho co jsem musela platit já a co teprve platit budu muset.. Ona mi dala najevo, že pokud se jeho stav nezlepší, chce ho zpátky, což naprosto upřímně, na tohle nemám srdce. Ona ty kočky má venku a loví si myši, u nás byl jen v bytě u krbu a už si na nás zvyknul, zvyknul si i na bydlení uvnitř a v teple. Nemám to srdce na to ho vrátit aby ho vypustila ven.. takže se snažím najít jakýkoliv řešení.
A co přesně mu je? Co říká veterinář? Má tedy i problém se srdcem? Co veterinář zjistil?
@terien Co to meleš prosimtě, jak ty můžeš vidět do mojí finanční situace
Nejsme žádní sociální případi, minulý měsíc nás stěhování do jiného města stálo 70 tisíc, tenhle měsíc mě stál 8 tisíc zubař a prostě pokud si od někoho beru „zdravou kočku“, ne nepočítám s tím, že během týdne co jí mám teprve doma do ní budu muset dát třeba 10 tisíc.
S tímhle vysvětlením obvolat útulky a zároveň hodit někam zprávu na sociální sítě, ať to vidí i tvoji známí. Musí od tebe k někomu, kdo se o něj postará. Co jiného bys chtěla dělat?
Ještě mu můžeš vystlat bedýnku a čekat… ![]()
EDIT: Teď čtu, co jsi psala po prvním příspěvku a získala jsem dojem, že tady jen tak něco nepomůže. Nemáš srdce ho dát ani do útulku?
Příspěvek upraven 22.10.25 v 10:57
@terien píše: Více
Ty jsi té chytrosti taky moc nepobrala. Snaží se a na veterinu zvíře vzala. Bohužel, ne každý má na úctě tisíce navíc. To si máš při pořízení kočky zařídit i spořicí účet na 100tis, co kdyby ji náhodou upadla noha?
Co říkal veterinář? O co se jedná a jak dlouho bude léčba trvat?
@TRG No to teda opravdu nemám, přece nemůžu zvíře který už mám doma několik dní a chodí se za mnou mazlit a vyhřívá se u krbu, tak ho jen tak vzít nic netušícího do přepravky a odnést do útulku
to se přece nedělá. Hledám jakoukoliv možnost jak mu pomoct, dát ho pryč nepřichází v úvahu.
Tak nějaká menší rychlá předschválená půjčka u tvojí banky, když nejste ve finanční tísni.