SOS roční dítě nechce jíst :-/
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
SOS roční dítě nechce jíst :-/
Prosím o radu, zkušenost, pomoc
Moje dcerka (za cca 14 dní bude mít rok) nebyla nikdy velký jedlík. Dříve do cca 9.měsíce papala relativně vše v malých porcích(ovoce, masozelenina), pak před jejím 10-tým měsícem ze dne na den přestala papat a veškeré jídlo začala odmítat. Jediné, co jedla bylo pečivo, kukuřičné křupky a UM. V tu dobu jsem šla na prav. kontrolu k dr. a ta mi na to řekla, že se s tím setkává často, nechat ji klidně i týden jen na UM (vztekala se mi v židličce). Tak jsme byli nějaký ten čas na UM, potom i něco snědla, ale v menším množství než dříve. Nebo jeden den jedla, druhý den zase nic a tak pořád dokola. Už to její nejezení trvá 2 měsíce, teď jsme opět ve fázi mrčení a vztekání v židličce a absolutního nejezení. Jediné, co mi vypije je UM. Čaj také pije. Pečivo taktéž jí, kukuřičné suchary, touasty. Ale ovoce a masozelenina je velký boj o každou lžičku. Přitom je schopná sníst i nějakou těstovinu, bramboru co mi zbyde z oběda (když jí ju dám rukou) - ale to opravdu pár kousků - nic k zasycení. Dříve jedla kousky banánu rukou, teď už je zase nechce. Zkoušela jsem ji nechat taliř s jídlem (aby jedla samostatně) - marné - veškeré jídlo bylo na zemi a nic v puse. Lžičku do ruky, hračku na stoleček u židličky, jezení u televize, kupovaná masozelenina, vařená doma s kousky brambor atd, domácí výživy, kupované výživy - nic nezabírá. Už si kolikrát připadám jako blázen. Prosím poraďte, podpořte… Děkuji
PS: cca v 11.měsíci nám vyrostly 2 zoubky. Ale přeci to nemůže být celé 2 měsíce způsobené pouze zuby, je spousta dětí, kterým zuby rostou - třeba týden nejedí a pak zase jedí naprosto normálně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
To prejde
trpelivost, vyckavat a ono se to podda… Taky jsme meli/mame ruzna nepapaci obdobi…hlavne, jestli je spokojena? usmevava? to bylo pro me hlavni kriterium v dobe, kdy dcera taktez temer nejedla! (napr. v 1. roce jedla suchy rohlik na snidani, suchy na obed a suchy na veceri.. ja jsem stresovala a pak se to najednou zlomilo)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ver, ze to zuby byt muzou
kdovi jak je to boli chudinky. Mne maly ted naposledy taky nejedl, jen nejake tvrde veci jako keksiky (v 16mes) a vydrzelo mu to cely mesic
ja uz ho obvinovala, ze je rozmazleny a ze to neni od zubu uz, ze jen vymysi, co bude a nebude jist, no a pak po mesici mu vylezly tri zuby naraz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Znam dobre - prezit. V tomto veku jsem za synem behala s jidlem i 45 minut, aby snedl porci jako dospela pest. Kdyz se blizil cas jidla, obcas jsem dostavala i tiky. Jakmile byl doma pritomen nekdo jiny, fasoval misku a ja se klidila uklidnovat na balkon. Vetsinou take mnohem lip jedl. Byly take tydenni obdobi, kdy odmital jidlo - to rostly nejake zakerne zuby, ale nevzpomenu, ktere. To jsem mixovala vyvary do flasky. Prvni dva dny je bral na milost. Doted ji malo (skoro 3 roky), ale casteji a vic potravin. Pecivo ani chleba zatim stale neji. Jo, v nejvetsi nouzi sni ctvrt rohliku
Prospiva, kadi pravidelne, uz jsem to odmitla resit. UM davam 3× denne. Dozaduje se ho, tak davam. Je schopen rano vypit 200ml UM a pak jit do lednice a dozadovat se kefiru nebo jog. mleka. Vypije i 400ml naraz. Odmitam resit, uz je dost velky, aby neumrel hlady. I tak me i dnes obcas chyti sileny nerv u jidla, kdy mu dam prvni sousto a on otevre pusu a ono to z ni pomalu vypadne zpet do talire. Vetsinou to jidlo pak u tatinka sni.
Masakr, nezavidim. Banany tez prestal na dlouho dobu jist po tom, co uz je jedl. 3× mi tu shnily, od te doby jsem pul roku nekupovala. Ted si ho 2× do tydne da. Zkus polevky, u nas zabraly. Mohl by mit 2 ruzne polevky denne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nezbývá ti nic, než to neřešit… Nabídnout jí třeba něco od tvého stolu, zkusit různé tvary, aby mohla jíst sama. Zbytek utáhne UM. Ono to jednou přejde, cpát jí jako husu stejně nemůžeš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
AniNevim - Tříletého jeste krmite?
Jinak to znám velmi dobre, dcera neco podobného, taky byla schopna tyden nejíst a byt jen na UM. Bylo to hlavne pri zubech nebo pri a po nemoci. Treba tyden jen na UM, uplne klidne. Od roku ji sama, nakrmit se nenechá ani za nic, takze si asi umíte predstavit jak to vypada. Říkám tomu praseni ne jezeni. Ted se rozjedla trochu vic ale zadna velka sláva. Neřeším to uz pry je to obzvlášt u holčiček celkem bezne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veria jj, krmime, kdyz si to vyzada. Tri mu budou v srpnu
Postizena jeho nejedlosti od miminka, zrejme na pozadani nakrmim i v peti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem moc ráda, že jsem tuhle diskuzi našla. S dcerou bojuji snad už 4 měsíce. Prostě nejí. Jak se k ní přiblížím ze lžičkou řve a řve. Občas par soust s ní, ale to jí musím něčím zabavit. Takže je převážně na UM. Zuby nám rostou jeden za druhým. Z každého krmení mam trauma. Doktor nam na to též nic neřekl, nehubne, přibírá i když to není žádná sláva. Moc děkuji ostatním maminkám za zkušenosti, uklidnilo mě to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit