Prcek nechce domácí jídlo :(
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Prcek nechce domácí jídlo :(
Ahoj mamky, prosím Vás, moje roční holčička mi nechce papat domácí jídlo, to co udělam doma, prostě do ní nedostanu i kdybych se měla stavit na hlavu
Když jsem začínala s příkrmy, dělala jsem to všechno doma, v pohodičce mi všechno papala a pak najednou, jako kdyby jí něco přelítlo přes nos, prostě mi všechno odmítala, nakonec jsem musela koupit skleničku a od tý doby mi baští jenom skleničky, když jí udělam kuře na paprice, nedostanu do ní ani sousto, ale jakmile jí nandam jídlo ze sleničky, je schopná mi sníst celou
Na jednu stranu sjem ráda, že mi baští aspoň ty skleničky, ale na druhou stranu bych chtěla aby baštila i to co jí udělam doma, dělalo to vaše mimi taky? nebo máte aspoň s tímto zkušenosti? co mám zkusit?
ale třeba když jí uvařim samotný těstoviny, tak je schopná mi sníst celej kastrůlek a nebo třeba kdy jí k tomu přidam mrkev nebo brokolici tak taky to baští, ale jakmile jí udělam polívku, nebo omáčku, tak si neškrtám
Jak jsme na tom vy? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahojky, a co kdyby jsi jí tu tvojí omáčku šoupla do skleničky, a nadavala to před ní z té skleničky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsme tím prošli…jak jsem koupila jednou skleničku tak už nic jinýho nechtěl. Myslím si že je to tim ze ty sklenicky maji vyraznejsi chut. Ale brokolici my taky jedl i domaci podle me je ta chut taky takova vyrazna jinak nevim cim to muze byt ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No nad tím jsem taky přemejšlela, že bych to zkusila no, ale tak aspoň vidím, že nejsem jediná, kdo s tím má, nebo měl problém
Děkuju za odpovědi, holky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj…nejsi jediná..u nás s ročním chlapečkem úplně to samé…a do skleničky jsem zkoušela domácí, ale nenalítl mi na to..prostě chce to kupované…taky z domácích jídel jen těstoviny…už jsem to vzdala…dávám skleničky a počkám až ho to přejde…jinak jsem se fakt nervovala a zbytečně…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
KOoukám, že nemám jedinou mlsnou pusinku
Jako, schválně to zkusím, jí to dám do skleničky, ale ona je dost chytrá, je právě to, že ty v tich skleničkách je to víc ochucený, jak už mi psala jedna mamina no
jsou to ale rošťáci viď?
jak řikám, jsem ráda, že do ní dostanu aspoň tu skleničku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NikyNikol moje holka je zatím na skleničkách, občas dostane domácí, občas to plive, občas to sní. Ale napadlo mě, co to smíchat, dát třeba 3/4 skleničku a 1/4 domácí, nebo půl na půl. Co bude dělat a pak postupně snižovat to ze skleničky, aby časem přesla na domácí stravu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NikyNikol Moje dcera jedla jen skleničky (konkrétně dva druhy z DM; Hipp by teda dala možná taky, ale v tom jsme nejely, nejsem Rothschild). Mixované z mé provenience nechtěla vůbec.
Pak jsem po roce začala dávat naše jídlo (samozřejmě malo solené, málo kořeněné) - a od té doby do ní nedostanu prefabrikát
I kdyby se mi hodilo mít doma nějakou tu mističku kupovanou (těstoviny a omáčka apod., když dorazíme pozdě a nestihnu vařit), mám smůlu: ona to nepozře.
Čili bych nepropadala panice. Na skleničkách nebude do smrti, a podle mě se to časem zlepší…
A jinak ten recept s tím mícháním se mi docela líbí, pokud nechceš být tak trpělivá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No kooukám, že máš taky mlsoounka
no nevím jak to udělat, každopádně teď jsem celej kastrůlek kuřete na paprice vyhodila, zatím mám v zásobě skleničky, tak nevim jak to bude dál, ale byla bych nejradši kdyby mohla papat normálně s náma jídlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No víš já jsem si řikala, že ono jí to možná nechutná tím, jak to není slané a tak víš
ale řikala sem si že čas až bude moc mít trošku soli a koření že si prostě zvykne a bude to cajk
děkuju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás je to to samé, ale s tím rozdílem, že syn začal moje jídlo bojkotovat až v roce a půl, teď je mu dva a čtvrt a stále to není úplně ono, ale dělá pokroky. Dětem někdy musí nějaké jídlo až 17× vidět a ochutnat než ho začnou normálně jíst, takže to chce prostě nevzdávat a zkoušet. Syn třeba taky jí suché těstoviny, syrovou zeleninu, tak jsme začali s tím, že jsem mu dala na talíř těstoviny s máslem a k tomu nějakou zeleninu, toho se vždy najedl a od sebe jsem mu nabízela kousky masa. Teď už sní v pohodě i to maso.Ale nesní nikdy skoro žádnou omáčku, nesmí mít těstovinu umazanou od omáčky, jinak se rozčiluje, ale to zase není tak zásadní, hlavně že jí to maso a přílohu, pak jí i hodně mléčných výrobků a ovoce, takže má co potřebuje.
Dobré je podle mě vždycky jíst společně, ono je dřív nebo později začne zajímat, co to máš ty v talíři a budou chtít ochutnat.Taky moc nenutit, děti vědí, co potřebují a hlady ještě žádné dítě, co měla co jíst neumřelo. Tvoje holčička je na to ještě malá, ale u nás se teď uchytilo to, že pomáhá s vařením a pak se to nebojí ochutnat ![]()
Přeju pevné nervy, někdy je to s nimi opravdu boj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NikyNikol píše:
No víš já jsem si řikala, že ono jí to možná nechutná tím, jak to není slané a tak víšale řikala sem si že čas až bude moc mít trošku soli a koření že si prostě zvykne a bude to cajk
děkuju
Korenit ale muzes, koreni dela hodne i bez soli, rocni dite uz trochu soli uvita. Zkus ta jidla obcas zpestrit a mozna ty sklenicky uz nikdy nebudes potrebovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NikyNikol zkus jí vařit normální jídla. V roce už nemusí mít miminkovské blafy bez chuti. Než než to dosolíš pro vás, tak jí odeber, ale koření/bylinky už normálně může. Ono i ve skleničkách pro takto větší děti už je koření…a ten výsledek je fakt znát ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NikyNikol Mám to stejně, ty první mixovaný blafy mi dcera jedla, teď, v 16ti měsících jedeme na „srdíčkách“ od Hippu.
Ani mi to nevadí, mám to bez práce, pro mě je důležitější, že jí ![]()
Trochu mi dělá starost, že tohle nemůže jíst věčně, že jednou na tu domácí stravu přejít bude muset a nevím, jak to udělám…
Ale já se za těch 16 měsíců trápila více věcma, ohl. jídla, vývoje a pod., a vždycky se všechno vyřešilo, chce to čas, ono to přijde ![]()
Důležité je, že papá a prospívá.
Jinak mi poslední dobou - při pokusech - vzala do pusy krémové domácí polívky, mrkvovou, brokolicovou a pórkovou. Uvařit, rozmixovat, přidat smetanu.
Dýňovou mi nejedla.
Jo a kuskus se zeleninou, ale to jen první den, druhý den dojídala zbytek a to už nechtěla, tak jsem to nabrala na lžičku, na to kydla trochu bílého jogurtu (ten má ráda) a baštila, ani se z toho nepos*ala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NikyNikol Náš malý byl dlouho kojený - do 2 let. Od malička měl bio příkrmy (hipp). Ale po roce je začal odmítat a chtěl jen domácí jídlo. Určitě bych to respektovala. Je zbytečné to ještě více vyhrotit… Za pár měsíců může být zase vše jinak
- načítám...
- Citovat
- Zmínit