Prcek nechce domácí jídlo :(

46
17.5.14 23:15

Prcek nechce domácí jídlo :(

Ahoj mamky, prosím Vás, moje roční holčička mi nechce papat domácí jídlo, to co udělam doma, prostě do ní nedostanu i kdybych se měla stavit na hlavu :( Když jsem začínala s příkrmy, dělala jsem to všechno doma, v pohodičce mi všechno papala a pak najednou, jako kdyby jí něco přelítlo přes nos, prostě mi všechno odmítala, nakonec jsem musela koupit skleničku a od tý doby mi baští jenom skleničky, když jí udělam kuře na paprice, nedostanu do ní ani sousto, ale jakmile jí nandam jídlo ze sleničky, je schopná mi sníst celou :) Na jednu stranu sjem ráda, že mi baští aspoň ty skleničky, ale na druhou stranu bych chtěla aby baštila i to co jí udělam doma, dělalo to vaše mimi taky? nebo máte aspoň s tímto zkušenosti? co mám zkusit? :) ale třeba když jí uvařim samotný těstoviny, tak je schopná mi sníst celej kastrůlek a nebo třeba kdy jí k tomu přidam mrkev nebo brokolici tak taky to baští, ale jakmile jí udělam polívku, nebo omáčku, tak si neškrtám :( Jak jsme na tom vy? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
387
17.5.14 23:18

Ahojky, a co kdyby jsi jí tu tvojí omáčku šoupla do skleničky, a nadavala to před ní z té skleničky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
17.5.14 23:20

Taky jsme tím prošli…jak jsem koupila jednou skleničku tak už nic jinýho nechtěl. Myslím si že je to tim ze ty sklenicky maji vyraznejsi chut. Ale brokolici my taky jedl i domaci podle me je ta chut taky takova vyrazna jinak nevim cim to muze byt :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
17.5.14 23:32

No nad tím jsem taky přemejšlela, že bych to zkusila no, ale tak aspoň vidím, že nejsem jediná, kdo s tím má, nebo měl problém :) Děkuju za odpovědi, holky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
552
17.5.14 23:37

Ahoj…nejsi jediná..u nás s ročním chlapečkem úplně to samé…a do skleničky jsem zkoušela domácí, ale nenalítl mi na to..prostě chce to kupované…taky z domácích jídel jen těstoviny…už jsem to vzdala…dávám skleničky a počkám až ho to přejde…jinak jsem se fakt nervovala a zbytečně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
17.5.14 23:40

KOoukám, že nemám jedinou mlsnou pusinku :D :) Jako, schválně to zkusím, jí to dám do skleničky, ale ona je dost chytrá, je právě to, že ty v tich skleničkách je to víc ochucený, jak už mi psala jedna mamina no :( jsou to ale rošťáci viď? :D jak řikám, jsem ráda, že do ní dostanu aspoň tu skleničku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2363
18.5.14 00:05

@NikyNikol moje holka je zatím na skleničkách, občas dostane domácí, občas to plive, občas to sní. Ale napadlo mě, co to smíchat, dát třeba 3/4 skleničku a 1/4 domácí, nebo půl na půl. Co bude dělat a pak postupně snižovat to ze skleničky, aby časem přesla na domácí stravu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
18.5.14 00:08

@NikyNikol Moje dcera jedla jen skleničky (konkrétně dva druhy z DM; Hipp by teda dala možná taky, ale v tom jsme nejely, nejsem Rothschild). Mixované z mé provenience nechtěla vůbec.

Pak jsem po roce začala dávat naše jídlo (samozřejmě malo solené, málo kořeněné) - a od té doby do ní nedostanu prefabrikát ;) I kdyby se mi hodilo mít doma nějakou tu mističku kupovanou (těstoviny a omáčka apod., když dorazíme pozdě a nestihnu vařit), mám smůlu: ona to nepozře.

Čili bych nepropadala panice. Na skleničkách nebude do smrti, a podle mě se to časem zlepší…

A jinak ten recept s tím mícháním se mi docela líbí, pokud nechceš být tak trpělivá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
18.5.14 00:16

No kooukám, že máš taky mlsoounka :) no nevím jak to udělat, každopádně teď jsem celej kastrůlek kuřete na paprice vyhodila, zatím mám v zásobě skleničky, tak nevim jak to bude dál, ale byla bych nejradši kdyby mohla papat normálně s náma jídlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
18.5.14 00:25

No víš já jsem si řikala, že ono jí to možná nechutná tím, jak to není slané a tak víš :) ale řikala sem si že čas až bude moc mít trošku soli a koření že si prostě zvykne a bude to cajk :) děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
18.5.14 06:58

U nás je to to samé, ale s tím rozdílem, že syn začal moje jídlo bojkotovat až v roce a půl, teď je mu dva a čtvrt a stále to není úplně ono, ale dělá pokroky. Dětem někdy musí nějaké jídlo až 17× vidět a ochutnat než ho začnou normálně jíst, takže to chce prostě nevzdávat a zkoušet. Syn třeba taky jí suché těstoviny, syrovou zeleninu, tak jsme začali s tím, že jsem mu dala na talíř těstoviny s máslem a k tomu nějakou zeleninu, toho se vždy najedl a od sebe jsem mu nabízela kousky masa. Teď už sní v pohodě i to maso.Ale nesní nikdy skoro žádnou omáčku, nesmí mít těstovinu umazanou od omáčky, jinak se rozčiluje, ale to zase není tak zásadní, hlavně že jí to maso a přílohu, pak jí i hodně mléčných výrobků a ovoce, takže má co potřebuje.
Dobré je podle mě vždycky jíst společně, ono je dřív nebo později začne zajímat, co to máš ty v talíři a budou chtít ochutnat.Taky moc nenutit, děti vědí, co potřebují a hlady ještě žádné dítě, co měla co jíst neumřelo. Tvoje holčička je na to ještě malá, ale u nás se teď uchytilo to, že pomáhá s vařením a pak se to nebojí ochutnat ;)
Přeju pevné nervy, někdy je to s nimi opravdu boj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
18.5.14 07:08
@NikyNikol píše:
No víš já jsem si řikala, že ono jí to možná nechutná tím, jak to není slané a tak víš :) ale řikala sem si že čas až bude moc mít trošku soli a koření že si prostě zvykne a bude to cajk :) děkuju :)

Korenit ale muzes, koreni dela hodne i bez soli, rocni dite uz trochu soli uvita. Zkus ta jidla obcas zpestrit a mozna ty sklenicky uz nikdy nebudes potrebovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
18.5.14 07:30

@NikyNikol zkus jí vařit normální jídla. V roce už nemusí mít miminkovské blafy bez chuti. Než než to dosolíš pro vás, tak jí odeber, ale koření/bylinky už normálně může. Ono i ve skleničkách pro takto větší děti už je koření…a ten výsledek je fakt znát ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
18.5.14 08:12

@NikyNikol Mám to stejně, ty první mixovaný blafy mi dcera jedla, teď, v 16ti měsících jedeme na „srdíčkách“ od Hippu.
Ani mi to nevadí, mám to bez práce, pro mě je důležitější, že jí ;)
Trochu mi dělá starost, že tohle nemůže jíst věčně, že jednou na tu domácí stravu přejít bude muset a nevím, jak to udělám…
Ale já se za těch 16 měsíců trápila více věcma, ohl. jídla, vývoje a pod., a vždycky se všechno vyřešilo, chce to čas, ono to přijde :mavam:
Důležité je, že papá a prospívá.
Jinak mi poslední dobou - při pokusech - vzala do pusy krémové domácí polívky, mrkvovou, brokolicovou a pórkovou. Uvařit, rozmixovat, přidat smetanu.
Dýňovou mi nejedla.
Jo a kuskus se zeleninou, ale to jen první den, druhý den dojídala zbytek a to už nechtěla, tak jsem to nabrala na lžičku, na to kydla trochu bílého jogurtu (ten má ráda) a baštila, ani se z toho nepos*ala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
18.5.14 08:46

@NikyNikol Náš malý byl dlouho kojený - do 2 let. Od malička měl bio příkrmy (hipp). Ale po roce je začal odmítat a chtěl jen domácí jídlo. Určitě bych to respektovala. Je zbytečné to ještě více vyhrotit… Za pár měsíců může být zase vše jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí