Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Začni si vážit sama sebe.. Pak pro tebe bude takový exot nulou a ani si na něj nevzpomeneš ![]()
Všechno je jen na tobě. Ty musíš udělat to rozhodnutí a naprosto ho odstřihnout. To za tebe nikdo nevyřeší a neudělá. Ale to už dávno víš, jen jsi nesebrala sílu a odvahu.
Jinou radu nemám.
Přesně víš, co bys (ne)měla dělat, ale tvé srdce to nedokáže přijmout. Musíš si naplno uvědomit jeho šílené chování a teprve, až tě láska nebude stahovat zpátky k němu, odpoutání i fyzické bude snazší. Klidně toho psychologa vyhledej, aby ti dal nestranný pohled, na jakého psychopata ses navázala.
Ahoj, co by jsi poradila sama sobě, kdyby jsi se na celou situaci dívala z venku?
V první řadě si uvědom, že pokud o nic nejde, tak jsou všichni zlatí. Problém nastává až když je nějaký průšvih nebo se lidé rozchází v názorech a pak teprve toho člověka poznáš. Takže on opravdu není zlatý. A opravdu to zněj neděláš ty, ale je zlý, protože chce.
Psychologa určitě vyhledej, protože působíš dojmem, že se necháž utáhnout i na vařené nudli.
A bolest nějak neukončíš, musíš si jí projít, ale ona ta největší bolest opadá během pár dnů, pak už je trochu lépe. Jen si musíš být jistá, že z toho chceš opravdu ven. A mně by k tomu stačilo nařčení, že zlého člověka z něj dělám já.
Taky jsem se dřív nechala manipulovat, ale teď už jsem vyškolená.
Dokud na to najdeš vždycky tohle vysvětlení proč to děláš, že je to vlastně v pohodě, tak to nikdy nedokážeš.
@Anonymní píše: Více
Jsi moc hloupá. A nezlob se ale takovým pšenka nikdy nepokvete. Bojíš se být sama, akceptujes tak humusne chování které nemá vůbec nic společného s láskou, jsi si zhruba vědoma toho že lidi kteří tě měli rádi jsi ztratila a kvůli němu tzv od sebe odstřihla a ještě se ptáš na radu. I když jsi to ty myslela dobře a on špatně, přesto si za vše můžeš sama, bohužel. Ublížit svým blízkým kvůli ubohého bezcitného herce a ještě po uvědomění v tom všem pokračovat nadále..
Nechápu lidi kteří mohou dát přednost ve svém životě různým jedincům v podobě zrůd a manipulátoru před svými blízkými které mám rád (dát přednost jedinci před více lidmi které milují ) nejsi v pořádku, vůbec. Pak dostávás co si zasloužíš a čemu se dal divíš? Tebe neštve že máš špatné vztahy s blízkými. Ty řešíš neřešitelný vztah s bezcitným monstrem. Promiň ale s takovými typy lidí jako jsi ty, to vážně nemá prostě žádnou cenu. Ani mluvit. I to je zbytečně investovány čas a výsledky budou vždy nulové protože ty se dokážeš jen lítovat. Ale k žádnému extra uvědomění a krokům se stejně nedostanes. To není zdravá mysl, chtít žít, chtít něco změnit a bojovat. Ty jsi moc nemocná a už se jen vzdavas. Snažíš se zachránit něco co nikdy ani neexistovalo místo zaměřit se tam kde to má možná ještě význam a chtít možná i něco napravit
Promiň, ale chyba je v tobě, si moc hloupá.
Si příklad ženy, která nemyslí mozkem ale pipinou.
Snad ti pomůže psycholog…( moc tomu neveřím)
Můj příspěvek nechtěl být urážlivý…
![]()
Ahoj, za muže mluví činy. Chytří muži ví, co chceš slyšet. Ví, co tě dělá slabou a proto s tebou mohou manipulovat. Dělej věci z vlastního rozhodnutí, protože jinak nikdy nebudeš mít moc nad svým životem.
Doporučuji psychologa nebo si popovídat s jiným odborníkem.
Pravděpodobně se nebude jednat z jeho strany o lásku k tobě. Takže se na něj snaž zapomenout. Nedávej mu svou energii v podobě toho, že mu nebudeš odpovídat na zprávy,… a ty mysli na něco jiného.
Představuj si život bez něj, co budeš chtít dělat, představ si tu svobodu, že mužeš dělat co chceš…
Mně tedy přijde zatraceně smutné, že zlého, manipulativního a toxického člověka jsi vyměnila za své nejbližší a vůbec ti to nevadí. Jejich ztráta tě ani v nejmenším netrápí, ale trpíš kvůli němu
Ano, psychologa. Aby ti vysvětlil, že není žádný důvod ho milovat. A až se od něj odstřihneš, máš v plánu napravit vztah s rodinou, nebo to není důležité? Prostě nikdy nedokážu pochopit, že když hlava i srdce ví, že je zlý, nestačí to k tomu, aby ti na něm přestalo záležet. Lži, nadávky, ztráta nejbližších…a trpíš jeho ztrátou? ![]()
Ahoj, moc prosím o pomoc. Je to takový SOS. Potřebuji poradit, jak se hlavou odtrhnout od zlého, manipulativního, toxického člověka. Ať udělá cokoliv, vždycky mu to prominu a začnu ho omlouvat, protože mi tvrdí, že není zlý, ale že to z něj dělám já. Je to strašně dlouhý příběh. Rozbila jsem kvůli němu svou rodinu. Lhala jsem kvůli němu svým nejbližším, abych s ním mohla být. Neustále jen nadávky, výčitky, jak jsem lhářka, jak mu nevěnuji čas apod. Přitom když jsme byly za dobré, bez hádek a výčitek, byl opravdu zlatý. Měla jsem pocit, že s ním žiju. Odešla jsem kvůli němu od manžela a stejně to bylo málo. Co mám sakra dělat? Mám si zajít k nějakému psychologovi? Je to zlý sen. Jsem psychicky vyčerpaná. Nebydlíme spolu. Stalkuje mě a nedej bože, kdyby nevěděl, kde jsem. Jak to v sobě ukončit? Jak ukončit tu bolest, že jsem ho ztratila?