Jak se hlavou odtrhnout od toxického vztahu

Anonymní
17.8.25 21:02

SOS - toxicky vztah

Ahoj, moc prosím o pomoc. Je to takový SOS. Potřebuji poradit, jak se hlavou odtrhnout od zlého, manipulativního, toxického člověka. Ať udělá cokoliv, vždycky mu to prominu a začnu ho omlouvat, protože mi tvrdí, že není zlý, ale že to z něj dělám já. Je to strašně dlouhý příběh. Rozbila jsem kvůli němu svou rodinu. Lhala jsem kvůli němu svým nejbližším, abych s ním mohla být. Neustále jen nadávky, výčitky, jak jsem lhářka, jak mu nevěnuji čas apod. Přitom když jsme byly za dobré, bez hádek a výčitek, byl opravdu zlatý. Měla jsem pocit, že s ním žiju. Odešla jsem kvůli němu od manžela a stejně to bylo málo. Co mám sakra dělat? Mám si zajít k nějakému psychologovi? Je to zlý sen. Jsem psychicky vyčerpaná. Nebydlíme spolu. Stalkuje mě a nedej bože, kdyby nevěděl, kde jsem. Jak to v sobě ukončit? Jak ukončit tu bolest, že jsem ho ztratila?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
17.8.25 21:15
:nevim:
  • Citovat
  • Upravit
520
17.8.25 21:18

Začni si vážit sama sebe.. Pak pro tebe bude takový exot nulou a ani si na něj nevzpomeneš :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
17.8.25 21:18

Všechno je jen na tobě. Ty musíš udělat to rozhodnutí a naprosto ho odstřihnout. To za tebe nikdo nevyřeší a neudělá. Ale to už dávno víš, jen jsi nesebrala sílu a odvahu.
Jinou radu nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3634
17.8.25 21:24

Přesně víš, co bys (ne)měla dělat, ale tvé srdce to nedokáže přijmout. Musíš si naplno uvědomit jeho šílené chování a teprve, až tě láska nebude stahovat zpátky k němu, odpoutání i fyzické bude snazší. Klidně toho psychologa vyhledej, aby ti dal nestranný pohled, na jakého psychopata ses navázala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
17.8.25 21:43

Ahoj, co by jsi poradila sama sobě, kdyby jsi se na celou situaci dívala z venku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.25 10:37

V první řadě si uvědom, že pokud o nic nejde, tak jsou všichni zlatí. Problém nastává až když je nějaký průšvih nebo se lidé rozchází v názorech a pak teprve toho člověka poznáš. Takže on opravdu není zlatý. A opravdu to zněj neděláš ty, ale je zlý, protože chce.
Psychologa určitě vyhledej, protože působíš dojmem, že se necháž utáhnout i na vařené nudli.
A bolest nějak neukončíš, musíš si jí projít, ale ona ta největší bolest opadá během pár dnů, pak už je trochu lépe. Jen si musíš být jistá, že z toho chceš opravdu ven. A mně by k tomu stačilo nařčení, že zlého člověka z něj dělám já.
Taky jsem se dřív nechala manipulovat, ale teď už jsem vyškolená.

• Citovat
  • Upravit
Vepřoidka
18.8.25 23:01

Dokud na to najdeš vždycky tohle vysvětlení proč to děláš, že je to vlastně v pohodě, tak to nikdy nedokážeš.

• Citovat
  • Upravit
241
29.8.25 00:54
@Anonymní píše: Více

Jsi moc hloupá. A nezlob se ale takovým pšenka nikdy nepokvete. Bojíš se být sama, akceptujes tak humusne chování které nemá vůbec nic společného s láskou, jsi si zhruba vědoma toho že lidi kteří tě měli rádi jsi ztratila a kvůli němu tzv od sebe odstřihla a ještě se ptáš na radu. I když jsi to ty myslela dobře a on špatně, přesto si za vše můžeš sama, bohužel. Ublížit svým blízkým kvůli ubohého bezcitného herce a ještě po uvědomění v tom všem pokračovat nadále..
Nechápu lidi kteří mohou dát přednost ve svém životě různým jedincům v podobě zrůd a manipulátoru před svými blízkými které mám rád (dát přednost jedinci před více lidmi které milují ) nejsi v pořádku, vůbec. Pak dostávás co si zasloužíš a čemu se dal divíš? Tebe neštve že máš špatné vztahy s blízkými. Ty řešíš neřešitelný vztah s bezcitným monstrem. Promiň ale s takovými typy lidí jako jsi ty, to vážně nemá prostě žádnou cenu. Ani mluvit. I to je zbytečně investovány čas a výsledky budou vždy nulové protože ty se dokážeš jen lítovat. Ale k žádnému extra uvědomění a krokům se stejně nedostanes. To není zdravá mysl, chtít žít, chtít něco změnit a bojovat. Ty jsi moc nemocná a už se jen vzdavas. Snažíš se zachránit něco co nikdy ani neexistovalo místo zaměřit se tam kde to má možná ještě význam a chtít možná i něco napravit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
29.8.25 06:57

Promiň, ale chyba je v tobě, si moc hloupá.
Si příklad ženy, která nemyslí mozkem ale pipinou.
Snad ti pomůže psycholog…( moc tomu neveřím)

Můj příspěvek nechtěl být urážlivý… :nevim: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
29.8.25 08:33

Ahoj, za muže mluví činy. Chytří muži ví, co chceš slyšet. Ví, co tě dělá slabou a proto s tebou mohou manipulovat. Dělej věci z vlastního rozhodnutí, protože jinak nikdy nebudeš mít moc nad svým životem.

Doporučuji psychologa nebo si popovídat s jiným odborníkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
796
29.8.25 10:00

Pravděpodobně se nebude jednat z jeho strany o lásku k tobě. Takže se na něj snaž zapomenout. Nedávej mu svou energii v podobě toho, že mu nebudeš odpovídat na zprávy,… a ty mysli na něco jiného.
Představuj si život bez něj, co budeš chtít dělat, představ si tu svobodu, že mužeš dělat co chceš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5031
29.8.25 10:05

,,Odešla jsem kvůli němu od manžela a stejně to bylo málo"

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
30.8.25 08:08

Mně tedy přijde zatraceně smutné, že zlého, manipulativního a toxického člověka jsi vyměnila za své nejbližší a vůbec ti to nevadí. Jejich ztráta tě ani v nejmenším netrápí, ale trpíš kvůli němu 8o Ano, psychologa. Aby ti vysvětlil, že není žádný důvod ho milovat. A až se od něj odstřihneš, máš v plánu napravit vztah s rodinou, nebo to není důležité? Prostě nikdy nedokážu pochopit, že když hlava i srdce ví, že je zlý, nestačí to k tomu, aby ti na něm přestalo záležet. Lži, nadávky, ztráta nejbližších…a trpíš jeho ztrátou? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí