Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Ahoj holky,
poraďte mě prosím jak co nejrychlej překonat únavu. Chytlo mě to včera odpoledne, z ničehobic jsem usnula ve stoje u kočárku-byla to vteřina, mikrospánek. Pak ještě jednou, když jsem se hrála s dcerou na sedačce. Dnes ráno jsem se budila asi tak na 100krát. Teď jsem si uvařila čaj a normálně usnula, takže celá politá ![]()
Nerada bych usnula s dcerou na rukách ![]()
Piju jen vodu a čaj, jím celkem zdravě, venku trávím půl dne. Možná je to jen nějaká jarní krize, ale už nemůzu ![]()
Navíc jsem teď poprvé dostala ms, tak je to možná i tím.
Máte nějaké rady? ![]()
Ja nevim, ale usnout trikrat po sobe pri aktivni cinnosti?
jako muzes si zkusit dat kafe, ale to asi problem nevyresi.
Sla bych k doktorovi, usnout ve stoje neni normalni. Muze to byt spankova porucha.
Tohle nebude únavou, ale možná nějaká porucha - napadá mě narkolepsie
. Má ji známej a je taky schopný usnout při pití kávy a polít se. Takže taky radim doktora.
Zalezi jak moc jsi vyspala / nevyspala od deti. Ja jsem byla bezne zvykla spat minimalne 9 hodin, a kdyz jsem kvuli nemocnemu diteti spala treba tyden denne 3-5 a to jeste po ctvrthodinkach, dokazala jsem pak usnout kdekoli, presne jak popisujes, ani bych nesedla za volant. Pokud je to ale bez velkeho spankoveho deficitu tak bych take rekla, ze to neni normalni ![]()
Ahoj, záleží na tom, jestli v noci spíš, jestli máš dostatek spánku, minimálně těch 6-7 hodin denně. Pokud ne, dalo by se to pochopit, že jsi přes den vyřízená. Pokud spíš a máš takovéto problémy, zašla bych k doktorovi, to mi moc normální nepřipadá.
Manžel taky usínal ve stoje, byl šíleně unavenej a docela mu pomohl hořčík. U doktorky byl několikrát, až teď mu z krve zjistila, že má hraniční boreliózu a za měsíc jde zase na krev.
Takže bych zkusila ten hořčík, ale radši bych zašla i k doktorce. ![]()
Tak já hlavně u druhýho dítěte měla období, kdy jsem spala třeba 3 hodiny denně, trvalo to zhruba měsíc. Byla to kombinace mojí nemoci, šíleného kašle obou dětí a kojení syna. A takové nekontrolované usínání neznám, já v té době byla bez problémů schopná i řídit. Ale každý může na nedostatek spánku reagovat jinak.
@ivašot. @Ali-Ali @Bibi239 taky mě napadlo, že to není normální. Jako stávalo se mě to jednou za čas ve škole, protože jsem vstávala 3× týdně o půl 5. Možná, že si na tu krev raděj zajdu ![]()
@Aliik @Dominika83 @celipipka54 právě že mě udivuje, že jsem zrovna v sobotu spala až do půl 8 a dneska do 7.. Což je každý den 8 hodin dvakrát po sobě. Možná mě rozhodilo, že jsem naráz přespana
Jestli to bude pokračovat i dnes, tak zítra sletím k doktorce.
Děkuju moc holkyy ![]()
@Nikolllet určitě bych to řešila s doktorem. Kdybys napsala, že si usnula jak sis v klidu sedla, tak to beru jo normální, ale při činnosti je to divný. Natož když ses teď dva dny pořádně vyspala.
Děkuju za reakce, už mě to zázračně přešlo. Asi to byl fakt jen zkrat. Na krev si zajdu, jeden nikdy neví.
Mějte se pěkně ![]()
Ahoj, mám v okolí někoho kdo najednou usne - v kině, na přednášce…ale nyní se stalo i při hovoru - mluví mluví a nejdnou spí - jasně že by to chtělo řešit s doktorem (mám v plánu naznačit přes někoho:-) ale co to může být?