Souběh zaměstnání a DPČ

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1186
13.9.22 19:43

Souběh zaměstnání a DPČ

Ahoj, ví tady někdo, jak je to při souběhu zaměstnání a DPČ se zdravotním pojištěním? Strhli mě u DPČ 1800 při výdělku 4000 a prý je to správné. Ale mě platí ZP zaměstnavatel z HPP a tak si myslím, že mě měli strhnout jen pár stovek. Přecházela jsem z DPP na DPČ, tak asi tuhle brigádu zruším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10651
13.9.22 20:09
@kačka39 píše:
Ahoj, ví tady někdo, jak je to při souběhu zaměstnání a DPČ se zdravotním pojištěním? Strhli mě u DPČ 1800 při výdělku 4000 a prý je to správné. Ale mě platí ZP zaměstnavatel z HPP a tak si myslím, že mě měli strhnout jen pár stovek. Přecházela jsem z DPP na DPČ, tak asi tuhle brigádu zruším.

Zjisti si za co Ti to strhli. Myslím, že to bude daň, kterou si můžeš nárokovat zpět při ročním vyučování daní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
13.9.22 20:22

@janickaIII ne, těch 1800 je za zdravotní pojištění, daň je pár stovek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
13.9.22 20:36
@kačka39 píše: Strhli mě u DPČ 1800 při výdělku 4000 a prý je to správné.

Zdravotní pojištovna Ti případný přeplatek vrátí. To platí bez ohledu na to, zda těch 1800 Kč Ti strhli oprávněně nebo neoprávněně.

• Citovat
  • Upravit
1186
13.9.22 21:18

@Tala20 a to jde vrátit, to jsem nevěděla. Mě ale jde spíš o to, jestli někdo má zkušenost s tím a kolik mu strhávají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8502
14.9.22 05:58

Není to správně. Mzdovce u DPČ dej písemně, že máš ještě příjem z druhého zaměstnání a v jaké výši, kde je odváděno zdravotní pojištění. Nebude ti srážet zdravko do minima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
14.9.22 07:33

@Hanula1212 díky, to jsem si myslela. Jenže mzdy zpracovává externí firma bůhvíkde, a paní co je jako personální neví nic. Volala tam a prý jí řekli že se u DPČ strhává 1800 i když mám zaměstnání. Připadala jsem si jako de.il, když jsem ji tvrdila, že ne, že jsme zapomněli dát to potvrzení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8502
14.9.22 07:51

Tak to si budeš muset nějak vykomunikovat. Telefon na tu mzdovku nejde nějak sehnat? Možná bych řešila vše písemně přes zaměstnavatele, pokud to nefunguje. Mě nesedí ani ta částka, mělo by to být 2187,–.Tady je pár příkladů od daňového poradce.
 https://www.dauc.cz/…-v-roce-2022

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.22 07:57

Nevím částky, ale taky mi něco strhávali z DPČ i přes HPP. Snažil jsem se to pak držet jen na DPP, protože mě to pěkně štvalo. Člověk měl brigádu k HPP, makal jak magor a ještě platil jak hloupý.
Já měl k 1,1 úvazku na HPP, což jde a k tomu DPČ. Za mě už nikdy více.

• Citovat
  • Upravit
8502
14.9.22 08:03

Tak pokud je DPČ nad 3500 měsíčně, socka a zdravka se normálně sráží, u zdravky se ale nedělá dopočet do minima, pokud je ještě jiný příjem a z něj je odvedeno zdravko aspoň z minimální mzdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat