Soud o děti a RL

3003
10.2.13 18:27

Soud o děti a RL

Ahojk holky :-)
Mám takový dotaz. Zítra máme s ex manželem soud o děti a v dopise mi přišlo, že mám přinést i RL dětí. Problém je ten, že nemůžu najít RL staršího dítěte (obě děti se narodili v manželství) Soud máme od 8:00 tak nestihnu dojít ani na matriku pro kopii :-( Bude soud odložen a nebo se rozhodne i bez toho? RL maladší dcery mám ale ten synovo nějak prpstě nemůžu najít :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
872
10.2.13 18:35

Tvůj advokát neporadí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
10.2.13 18:50

@petula.bir ahoj, dělala jsem na soudě a když tam řekneš, že jim ho doneseš to tří dnů, tak soud proběhne i tak :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
10.2.13 18:55

@kachix
díky moc :mavam:

@jruz žádného nemám :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
11.2.13 17:02

@kachix
Ahojky tak jsem to soudci řekla, že ho donesu do 3dnů a on mi řekl, že to už bude jedno ale, že teda mi bude věřit, že ty děti máme a ex je zapsaný jako otec :lol:
Jinak mi ještě mi řekl, že toto je na dobu do rozvodu a pokud chci tak sepíšeme papír a bude to stejné i po rozvodu - že to pak nebudu muset zase podávat znova - a ušetřil mi tedy jednu cestu + ještě další soud :-D
Jinak alimenty co jsem dostala jsou opravdu směsné :-((( ale bohužel nenaděláme nic ;-( a můžu být ráda, že jsem dostala 1.500,– na obě děti - prej jsem taky mohla dostat jen 500,– na obě děti :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
11.2.13 17:06

@petula.bir
ta částka zní jako špatný vtip 8o, to opravdu maminy dostávají přiklepnuté tak málo? já myslela, že se to nějak počítá dle příjmu osoby, která má alimenty platit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
11.2.13 17:06

Co to je za alimenty na 2 děti? Kde ten soudce žije?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
11.2.13 17:14

@jruz a @renda81
Holky chce se mi z toho fakt už brečet :,(
No ex je stavební dělník a nahlásil 8.000 příjem (že je vyučenej a učňák to byl 2.letý, soudce říkal, že s 2.učebním oborem mít asi ani nemůže) a soudce ano, to odpovídá i podle tabulek :-O + ještě nahlásil další 2.vyživovací povinnosti („dceru“ kterou si osvojil z předešlého vztahu)
Když jsem s ex byla okolo roku našel si práci jako stavební dělník a měl tam 35.000!!! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
11.2.13 17:18

Tak to mě taky napadlo, že nahlásil jiný (papírový) příjem, než je ten reálný, ale zůstala ve mně jiskřička naděje, že to nebude další „očurání“ soudu a matky, v tomto případě tebe. no, tak ta právě zhasla :(

dělá na živnostenský list či je zaměstnán někde? nebo jinak - ten příjem 35000/měs někde přiznával? měl na výplatní pásce či uvedl do přiznání k dani?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
11.2.13 17:23

@jruz
to byl příjem před 6.lety :-D jinak byl OSVČ ale v průběhu let ho pozastavil a pak zrušil - teď dělá na DPP a DPČ(nebo jak se to jmenuje) a nahlásil ten „papírový“ příjem :,( bohužel, žádné movité ani nemovité věci nemá a tak soud uvěřil, že má jen tohle… když jsem s ním byla měl okolo 11-12.000 ale to je už přes 8.měsíců :-( tak opravdu nevím kolik teď má. A ještě na soudce no budu se snažit jí něco dávat!!! :,( :,( :,( :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
11.2.13 17:35

@petula.bir
to bude asi dohoda o provedení práce. U DPP často neplatí sociální a zdravotní pojištění, což je pro obě strany výhodným faktem (do 10tis. Kč). Ale může být zaměstnán u více zaměstnavatelů,,, což stejně nezjistíš, a ani případné melouchy…chjo, tak tu bohužel není pomoci, v tomto případě myslím, že těch 1500 je „výhrou“ - schválně píši v uvozovkách. Ještě je třeba doufat, aby platil. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
11.2.13 17:47

@jruz
No to mi i řekla ta co mě (děti) zastupovala, že mu vyměří max. 500 na každé nezl. dítě :,(
jj je to přesně jak píšeš může těch smluv mít třeba 5 a na každé bude těch 8.000,–

A když jsem vyšla od soudu tak se tlemil jako s prominutím hovado a řekl mi: tak co, jsi spokojená? dostala jsi o 500,– míň než jsi chtěla (v návrhu jsem měla 1.000 na každé a to mi ještě bylo řečeno, že je to dost málo)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
11.2.13 17:57

@petula.bir
No, jestli tohle řekl, tak si můžeš myslet jen něco o buranství. Už jen z toho vyplývá, že je to nezodpovědný nedospělý jedinec. Zní to blbě, ale je zde jedno pozitivum, a to, že jste se rozešli, neb mít doma někoho s takovýmto přístupem… :twisted:

Jdu stonat, mám antibiotika a začínám se potit jako vůl - to jsem se asi rozhicovala tím naštváním, co je vše u našich soudů možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová