Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, holky potrebuju poradit. moje teta se ocitla s dvema detmi v azylaku, ale muze tam byt jen do konce unora
na byt samozrejmne nema a praci taky ne. ted k jadru, ted jsem se dozvedela ze deti by meli jit do decaku nez si najde byt a praci
coz samozrejmne nehcem nikdo, jenze vubec nevim co delat, obe deti si domu vzit nemuzu a vzit si jedno a druhy nechat samozrejmne nepripada v uvahu. mluvila jsem s moji mamkou a vzala by si je ona a asi by jsme se nak stridali a pomahali si s hlidanim. myslite ze je to naky problem?? ona to vlastne neni ani nase teta, byla to pritelkyne meho strejdy ale ten se rozhodl ze ve 40 uz nechce byt chlap a nechal se predelat na zenu
a bohuzel o deti nejevi zajem a ani v tehle situaci si je k sobe nevezme, proste normalni KO***!!! co ted delat?? jsem totalne nasrana a vyrizena, chodim tu a brecim a nevim co delat, asi nejde proste jet ted do azylaku zbalit deti a vzit si je k sobe, asi se musi na socku nebo tak ne??
nevite nekdo?? asi je to napsany paty pres devaty ale jsem tak nastvana ze ani nevim co pisu, jen to ze me pada.
JESTE TEDY DOPLNIM ZE TETA MA KAM JIT, RESIM TU JEN DETI TY SNI JIT NEMOHOU. JE TO BLBY ALE PROSTE TO NEJDE
Příspěvek upraven 10.02.13 v 12:35
Musíte se spojit se sociální pracovnicí, která má děti na starost. Odkud teta je, nemáte v okolí nějaký Klokánek?
Podle me staci kdyz nalozite tetu s detma a na socialce pak nahlasi kde s detmi je. Prijdou na sestreni, ze maji deti kde bydlet a tim to hasne.
Tak ja verim, ze si snad vemete tetu i s detma ne???NEZ si najde praci a vydela nejake penize, nebo to si chcete vzit jen deti k sobe?
![]()
No a teta co? tu necháte na ulici? To snad ne, oddělit ji od dětí. Pokud půjde teta k vám, tak to normálně nahlásí sociálním pracovnicím a jede se dál ![]()
No ja teda cekam co tady zakl. napise. Zatim vy vychazi, ze si chteji vzit,,jen" deti a teta at se nekde uz o sebe postara
Tak snad se pletu.To uz by byl asi lepsi ten azylak.
Teta by knam nesla, ta muze byt u svych rodicu, jako jasne ze na ulici by jsme ji nenechali. ale deti u jejich rodicu byt nemuzou, jeji tatinek je hodne nemocny a je dost zlej (zpusobeno nemocí) takze pro deti naprosto nepripustny. navic my bydlime na vesnici 30km od mesta, takze tady by teta tezko hledala praci a byt a navic kazdej den dojizdet do mesta aby hledala taky nemozny. no ja jsem uplne hotova, navic jsme z okr. Most takze o praci tady taky jen tak nezavadí. desna situace
Z jakého města je teta? Určitě tam bude více zařízení azylového typu pro matky s dětmi. Tak ať to zkusí zjistit, třeba ji vezmou jinde.
Pracuji v jednom takovém zařízení v Ostravě. A my máme kontakty na další zařízení v dané oblasti. Copak ji nikdo nepomohl s bydlením na jiném zařízení?
@berunn.ka asi ne
ja ji pak jeste zavolam, nemohla moc mluvit protoze tam mela deti tak nechtela pred nima. me jde spis o ty deti, mela problemy uz s vyrizenim pridavku, jejich debilni otec nebyl schopnej dolozit naky papiry a tak ji ani nevyplatily penize zpet
kdyz ho potrebovala dopsat do RL malyho tak rekl ze uz neni chlap tak se tam nebude psat jako otec
tak za hodku ji budu zase volat tak snad uz mi rekne vic
Jak jsou starý děti???Napadá mě odstěhovat se z Mostu pryč. Někam, kde je práce
.Pokud jí pomůžete nechat děti zatím u vás a dojíždět za nima a pak sehnat byt tam, kde bude práce. Moc možností není. Tak bych to udělala já. Co Ústí? Praha? Plzen? Něco se určitě najde.
@kamikaa 11 a 5 let. teta se snazi, celou dobu co je v azylaku tak hleda jak byt tak praci, jenze to je tezky kdyz vsude chtej kauci na byt kterou nema a my ji bohuzel tolik pujcti nemuzem, staci ze ji davame na jidlo a oblikame deti. me jde spis o ty deti, jako do decaku nepujdou, to ikdybych mela udelat ja nevim co, spis mi slo oto jakej je postup, kdyby jsme si je vzali k sobe, jestli treba dostanem i naky prispevky na ne, sama jsem na matersky a utahnout jeste dve deti to nedam a mamka je na pracaku takze taky zadny terno ale do decaku proste nepujdou. na alimenty spolihat nemuzem, jejich mamofotr si plati jak chce
![]()
@market.s.87 píše:
@kamikaa 11 a 5 let. teta se snazi, celou dobu co je v azylaku tak hleda jak byt tak praci, jenze to je tezky kdyz vsude chtej kauci na byt kterou nema a my ji bohuzel tolik pujcti nemuzem, staci ze ji davame na jidlo a oblikame deti. me jde spis o ty deti, jako do decaku nepujdou, to ikdybych mela udelat ja nevim co, spis mi slo oto jakej je postup, kdyby jsme si je vzali k sobe, jestli treba dostanem i naky prispevky na ne, sama jsem na matersky a utahnout jeste dve deti to nedam a mamka je na pracaku takze taky zadny terno ale do decaku proste nepujdou. na alimenty spolihat nemuzem, jejich mamofotr si plati jak chce![]()
mamofotr?
no nic, to by bylo uz hodne mimo tema.
kazdopadne co moc nechapu, ze ty na matersky, mama na pracaku a chcete jeste pridavky na deti o ktery se na chvili nekomu z,,rodiny,, postarate? ![]()
normalne si ji vemte k sobe i s detma a projdete si inzeraty s brigadama/praci, bez toho se vazne nehnete.
@market.s.87 já to chápu, ale v tom Mostě vážně nic nesežene, aby to sama utáhla. Kauce se neplatí všude, dá se sehnat i bez.Jsem z Prahy a byly časy, kdy jsem bydlela se synem z prvního manželství v pronájmu za 8000kč. bez kauce
.Musí se hledat no. Zatím m ůže jít někam sama a vydělat peníz. V Praze a v těch větších městech jsou ty výplaty jinde, než v Mostě. Ale musí se chtít a zatnout na chvilku zuby, nebude to hned, ale dá se s tím něco dělat. Děti už nejsou pidi, takže taky v pohodě. Jde to, vím to z vlastní zkušenosti.