Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Spíš tak pro odlehčení a pobavení…
Neříkám, že jsem nějakej jazykověděc nebo že nedělám nikdy chyby… Ale kolikrát co (nejen) tady vidím za šílenosti, tak to kolikrát nechápu a nevím, jestli to není psaný tak moc špatně třeba naschvál…
Napadá vás nějaká češtinářská perlička? Co jste si po přečtení řekly/i (pro jistotu mužské populace) „No ty vole“??? ![]()
Já si teď vybavím jak naschvál samý takový „nic moc“ věty, ale třeba „k vůli“ místo „kvůli“ (nešlo tehdá o překlep, takovejch „k vůlích“ bylo v celým textu asi 10, děti byli… Ale to už je takový suchý…
Tak šup sem s tím, ať se při soboě pobavím ![]()
P. S.: Nikoho tím nechci urazit ![]()
Kousek pod tvojí diskusí, je diskuse Pomsta přítelovy ![]()
to stačí ![]()
@Lenka512 byla jsi rychlejší, přesně to stejné sem chtěla napsat ![]()
Tak osobně jsem úplně alergická na bohůžel nebo bysme. Ale pro většinu populace jsou toto hlouposti a určitě se tu pobavíme nad něčím lepším. ![]()
Ještě jsem viděla „kruhový obězd“ nebo hodně dobrý bylo „U nás ve firmně“ ![]()
Oci mi jeste trha spatne psani tecky za cislovkou, jako 10. mesicni dite = desate mesicni dite, ale uz jsem na tomto serveru byla usmernena, ze to je vyssi level v gramatice, tak at jsem schovivava ![]()
@Oter píše:
Tak osobně jsem úplně alergická na bohůžel nebo bysme. Ale pro většinu populace jsou toto hlouposti a určitě se tu pobavíme nad něčím lepším.
Já jakožto Olomoučák slovo bysme používám běžně
Né teda v práci a při „vyšších“ hovorech, ale doma běžně
A co tu píšu z mobilu pomocí „T9“, která zdaleka nezná všechna slova, tak kolikrát píšu čárky tam, kde být nemají, ale nechce se mi to „učit psát“ ![]()
To první je titulek LN. To druhé je autoservis kousek od nás.
Chyby v diskuzích jsou omluvitelné, ale v novinách a na billboardech? ![]()
Nebo taky „MĚ/MNĚ“… Vždyť je to tak jednoduchý si v té dané větě místo „mě“ říct „tebe“ nebo místo „mně“ „tobě“… Jednoduchej trik a v 90% je to psaný blbě
Vždycky v hlavě tleskám příspěvku, kterej to má napsaný správně ![]()