Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, máte někdo zkušenost s reklamací baterie u notebooku zakoupeného v Tescu? Jde mi o to, že jsem k notebooku nedostala žádný záruční list, mám pouze doklad o koupi. A nyní (těsně před skončením záruční lhůty) mi totálně odešla baterka a musím jet pouze na kabel. No a tak jsem se to rozhodla reklamovat (má ještě nějaké jiné vady) a paní dělala ofuky, že na baterku je záruka jen 6 měsíců. Po žádosti at mi ukáže, kde je to napsané, tak jí došla řeč a volala své vedoucí a ta řekla, že když to chci reklamovat, tak to tam má napsat. A já ted nevím, kdo má pravdu? Nebo zda mi tu baterii vymění či ne?
@Vermun Já mám notebook rok a půl a taky mi odešla baterie. Kupovala jsem ho v elektru a tam mi řekli, že záruka na baterku je pouze 6 měsíců, tak mi ji nevyreklamovali. Ale možná budeš mít štěstí ![]()
Záruka na baterku je opravdu 6 měsíců ze zakona a bylo to tak vždycky
Na baterku je vždy 6 měsíců. Občas má nějaký neoficiální výrobce baterií akci a mají záruku 12 měsíců.
Taky záleží jak se k baterii chováš = jestli ho vždycky vybiješ na pár procent, potom dáš nabít a tak pořád dokola. Občas k nám někdo přinese notebook, že mu záhadně nejde nabíjení a provozuje ho tak, že mu NTB leží doma na stole i s baterkou a je permanentně píchlej v síti ![]()
To je bohužel pravda, že na baterie je zkrácená záruka 6 měsíců. Týká se to všech baterií.
Jojo, je to tak… ono totiž 2 roky jsou už spíš doba životnosti baterky, takže klidně může za tuhle dobu odejít.
Já jsem četl od nějakého znalého právníka, že záruka na baterii je 24 měsíčů. Já mám v ZL od mobilu taky na baterii 24 měsíců.
Záruka se ale nevztahuje na běžné opotřebení, tedy ztrátu kapacity a výrobce ručí za kapacitu půl roku.
Takže když za 20 měsíců odejde zničehonic úplně a nejde vůbec tak to reklamovat jde, pokud po roce má jen poloviční kapacitu, tak to nejde.