Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zeptej se v porodnici… ale myslím, že tam bude „muset být“ manžel…
@dani24687 ale v RL bude otec manžel. Jedine by se před porodem rozvedli a ona si vzala nového přítele. Takhle se to bude řešit až po porodu u soudu.
@Pipet píše:
Zeptej se v porodnici… ale myslím, že tam bude „muset být“ manžel…@dani24687 ale v RL bude otec manžel. Jedine by se před porodem rozvedli a ona si vzala nového přítele. Takhle se to bude řešit až po porodu u soudu.
A to on s tím bude souhlasit, snad ví, že není jeho, ne? Nebo pokud jsou manželé, tak tam být MUSÍ?
@dani24687 Jsou manželé, musí. I po rozvodu, pokud se dítě narodí do x dnů (250??? nevím přesně) je otec v RL bývalý manžel. Pokud se matka mezitím znovu nevdá.
Vyřeší to pak až soud.
@Pipet píše:
@dani24687 Jsou manželé, musí. I po rozvodu, pokud se dítě narodí do x dnů (250??? nevím přesně) je otec v RL bývalý manžel. Pokud se matka mezitím znovu nevdá.
Vyřeší to pak až soud.
V tom případě jsem napsala pěknou hloupost, mažu ![]()
@dani24687 píše:
A to on s tím bude souhlasit, snad ví, že není jeho, ne? Nebo pokud jsou manželé, tak tam být MUSÍ?
Jj, je úplně jedno že není manžel otec, prostě v rodným bude automaticky on, pokud se nestihnou rozvíst a zároveň se musí ženská znovu vdát, jinak je branej do nějakých dnů po rozvodu jako otec bývalý manžel.
@Seizdra píše:
Jj, je úplně jedno že není manžel otec, prostě v rodným bude automaticky on, pokud se nestihnou rozvíst a zároveň se musí ženská znovu vdát, jinak je branej do nějakých dnů po rozvodu jako otec bývalý manžel.
To teda chudáci chlapi manželé
Pak to zas měnit… vůbec by mě nenapadlo, že to tak je.
@dani24687 píše:
To teda chudáci chlapi manželéPak to zas měnit… vůbec by mě nenapadlo, že to tak je.
Tak ono je to logicky, prostě se nepočítá s tím, že by vdaná baba plodila dítě s někým jiným ![]()
@Seizdra píše:
Tak ono je to logicky, prostě se nepočítá s tím, že by vdaná baba plodila dítě s někým jiným
No a přesto to tak kolikrát je ![]()
@dani24687 píše:
No a přesto to tak kolikrát je
Překvapivě
ať žije svatost manželská ![]()
Jak už holky psaly, všude budeš muset uvést jako otce manžela… taky jsem si tím prošla, i když já otěhotněla pár dní po rozvodu, ale dítě se narodilo do 300 dnů, takže jako otec je uvedený bývalý manžel
kdybys potřebovala s něčím poradit, tak klidně písni SZ ![]()
Ahoj, zajímalo by mě, koho mám napsat do prohlášení o jménu dítěte, které se odevzdává v porodnici. S manželem se rozvádím a dítě je nového přítele. V prohlášení je přímo kolonka „otec“, což manžel není. Vím, že ze zákona je jediným možným otcem on, ale když ho tam napíšu, bude to lež a já se pod tu lež podepíšu…
Tak co tam napsat?