Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@pepřenka Vždy jsem četla a slyšela jen hostinský. Slovo hostovský neznám.
Tak např. dva nápisy ve štěrboholském intersparu (mám vyfocené v mobilu, ale nemám kabel k připojení k pc)
pak je hodně častá chyba „vyjímka, vyjímečné slevy“ apod…prostě všude samé rezervoáry a žumpy ![]()
a hrozně lidí štve nepoužíván velkých písmen…což dělám i já - jenže mám rozbitou klávesnici, jak do ní mládě třískalo, tak promiňte
@jruz píše:
Tak např. dva nápisy ve štěrboholské intersparu (mám vyfocené v mobilu, ale nemám kabel k připojení k pc)pak je hodně častá chyba „vyjímka, vyjímečné slevy“ apod…prostě všude samé rezervoáry a žumpy
- vitalife pro dospělí psy
- ještě víborné masičko a na nedělní oběd vykouzlíte…
Vyjímka je ještě fakt dobrý
co z tím? Jdeme z dobou… Pocházím s vesnice… ![]()
Výjimku jsem vždycky pletla a pak jsem někde narazila na pomůcku, že je to stejné jako výhybka
tak od té doby si to pamatuju.
@Pipet píše:
Výjimku jsem vždycky pletla a pak jsem někde narazila na pomůcku, že je to stejné jako výhybkatak od té doby si to pamatuju.
To je dobrý ![]()
Co si tak vzpomenu:
ciklus (cyklus)
kamarátka (kamarádka)
mněla jsem, nemněla jsem (měla jsem, neměla jsem)
v čera (včera)
cista (cysta)
obecně rozdíl mezi slovy typ a tip
dyštak
A taky nesnáším slova jako příťa, manža, těhu, kojčo, mimi a všechny podobné hrozné výmysly
@pepřenka píše:
Holky poraďte mi co je správně. Když máme doma pokoj pro hosty, je to pokoj HOSTOVSKÝ nebo HOSTINSKÝ?
Předem děkuji
Asi hostinský pokoj. Hostovský je sice spisovatel, ale jako takové to myslím není spisovné slovo ve spojení s hostem.
Pomsta přítelovy je opravená
. Přítel bez přítele jako pán bez pána?
Pomsta příteli, ne?
@Hanullka píše:
Pomsta přítelovy je opravená. Přítel bez přítele jako pán bez pána?
![]()
Pomsta příteli, ne?
Ale huš…
Přítel, bez přítele - jako stroj, bez stroje…
„Tvrdá pomsta Jouzovy…“
@Jura007 Však jsem to myslela ze srandy
.
Nebo jsem dneska tak natvrdlá?
Jura007 píše:
Ale huš…Přítel, bez přítele - jako stroj, bez stroje…
„Tvrdá pomsta Jouzovy…“
Není to spíš podle vzou MUŽ?
![]()
Tak by mně to tam víc štymovalo, hlavně třeba čtvrtej pád mi přijde takovej divnej. A pak taky ten stroj je myslím neživotnej.
![]()
Ale jako technik jsem měl češtinu naposledy u maturity, pak už ne.