Čestina aneb Ach ten češtyn

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17977
9.2.13 13:24

No bysme je v pořádku :) To není chyba, to je jen nespisovná podoba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
9.2.13 13:24
@Fíková píše:
To první je titulek LN. To druhé je autoservis kousek od nás.
Chyby v diskuzích jsou omluvitelné, ale v novinách a na billboardech? :roll:

Ne-éééé :D :D :D Vili, dobrý!! :D Lepší jak „předsezóní“ :think: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
9.2.13 13:25

Ještě jsem si vzpomněla, že na střední škole jsme měli učitele matematiky, který vždy do testu psal, abychom vypočetli oběm. A pak se často setkávám s tím, že lidé píší místo měl mněl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305

No tak já si s dovolením vypůjčím text z jiné diskuse… :oops: Snad mě za to neukamenujou.

Člověk by neměl používat cizí termity, když je nezná suterénně nebo není v dobré konvici, protože je zde veliké rizoto, že to skončí fiatem. Každý se tváří jako suvenýr, ale vrátí se mu to jako buzerant!

Já jsem doteď znal jenom „nevhodná apretace cizích termitů s sebou nese vysoké rizoto“, ale toto mě dostalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
@Eliška píše:
No bysme je v pořádku :) To není chyba, to je jen nespisovná podoba.

Furt lepší než „by jsme“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
9.2.13 13:26

Ono se stačí podivat na nově založený diskuze a jeich názvy. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
9.2.13 13:27
@Jura007 píše:
No tak já si s dovolením vypůjčím text z jiné diskuse… :oops: Snad mě za to neukamenujou.

Člověk by neměl používat cizí termity, když je nezná suterénně nebo není v dobré konvici, protože je zde veliké rizoto, že to skončí fiatem. Každý se tváří jako suvenýr, ale vrátí se mu to jako buzerant!

Já jsem doteď znal jenom „nevhodná apretace cizích termitů s sebou nese vysoké rizoto“, ale toto mě dostalo…

Tohle někdo fakt napsal? 8o :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
9.2.13 13:28

@Eliška - Bysme je jen hovorové, pokud se tedy nepletu. V jakémkoli písemném projevu by ale mělo být bychom. I tak moje uši trpí, při bysme. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
9.2.13 13:29

Mě hodně vadí hojně používané - kord :roll:, to tady v diskuzích čtu často, asi pak hned tasí kord nebo co

• Citovat
  • Upravit
18305
9.2.13 13:30
@Seizdra píše:
Tohle někdo fakt napsal? 8o :pankac:

Napsal, ale jenom jako SMSku. A já jsem se dodneška nedozvěděl, jak to myslel… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
9.2.13 13:31
@stazinka09 píše:
Mě hodně vadí hojně používané - kord :roll:, to tady v diskuzích čtu často, asi pak hned tasí kord nebo co

No to já třeba píšu místo „holt“ „hold“… Ale to o sobě vím :D :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
@Jura007 píše:
Napsal, ale jenom jako SMSku. A já jsem se dodneška nedozvěděl, jak to myslel… :oops:

Možná „rači“ nevědět :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17977

@Oter V Machovi a Šebestové je běžně bysme - záleží, jaký je účel textu. Ve formálních samozřejmě by mělo být bychom. Ale ta propast mezi knižním bychom a hovorovým bysme je prostě velká a není nic neutrálního. Myslím, že se bysme postupně posune na pozici bychom :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
9.2.13 13:33

Nechápu, jak někdo může napsat v prvním pádě-chlapy. Prostě „chlapy“ jsou takoví :zed: a pak, tvrdé y na konci při popisu činnosti, kde se nevyskytují jen ženy např.-s mužem jsme chodily a souložily a blá blá, to by mě šlak trefil

• Citovat
  • Upravit
151
9.2.13 13:36
  • všechni vás myluju
  • tos byla ti?
  • dyť ty to říkám
  • asy jo
    :potlesk: :potlesk: :potlesk: :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit