Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No. A co chceš číst? V podstatě jsi si odpověděla sama, tak jak se chceš chovat?
Třeba je fakt v háji a jednoho dnes se ti tam zase objeví. Záhadně ![]()
No já bych to bratrovi asi řekla, ale trochu bych to zaonačila. Jako že teda mohl říct, že bych mu jí ráda půjčila. Něco tak. Spíš se k tomu přizná než bych mu to vpálila narovno.
Já nevím, já bych to asi nechala plavat, hlavně proto, že jste na potenciální krádež přišli tak pozdě, já občas něco někam založím a zapomenu na to, občas něco hledám, onehdá jsem třeba hledala platební kartu, tam kde jsem myslela, že je, tak nebyla, zem jsem prohledala, nic, obrátila jsem celý barák vzhůru nohama a pak jsem ji našla na té zemi v místě kde bych přísahala, že jsem hledala a nebyla tam
Škoda, že si brácha neumí říct třeba o půjčení peněz sám od sebe, když se stará o dítě, ale asi to pro něj jako nezaměstnaného rodiče bylo příliš velké lákadlo ![]()
@berry4 píše:čti první větu
No. A co chceš číst? V podstatě jsi si odpověděla sama, tak jak se chceš chovat?
Třeba je fakt v háji a jednoho dnes se ti tam zase objeví. Záhadně
@berry4 píše:a ty si přečti svou poslední
Tak jsou i třeba jiná řešení, než mu to říkat
. Tobě se něco podobného stalo?
@Gladys píše:
Já nevím, já bych to asi nechala plavat, hlavně proto, že jste na potenciální krádež přišli tak pozdě, já občas něco někam založím a zapomenu na to, občas něco hledám, onehdá jsem třeba hledala platební kartu, tam kde jsem myslela, že je, tak nebyla, zem jsem prohledala, nic, obrátila jsem celý barák vzhůru nohama a pak jsem ji našla na té zemi v místě kde bych přísahala, že jsem hledala a nebyla tamŠkoda, že si brácha neumí říct třeba o půjčení peněz sám od sebe, když se stará o dítě, ale asi to pro něj jako nezaměstnaného rodiče bylo příliš velké lákadlo
Jo, doufám, že to někde najdu. Mně se tomu pořád nechce věřit.
Já bych mu o tom asi neříkala, ale nějak bych mu slušně řekla či naznačila, že kdyby potřeboval půjčit na chvíli, tak že se nemusí bát říct. ![]()
@Anonymní píše:
Jo, doufám, že to někde najdu. Mně se tomu pořád nechce věřit.
já nevím, myslím, že rodiče jsou ochotní udělat pro svoje děti i horší věci než takovouto „drobnou“ krádež.
Já bych se ozvala, jen kdybych na tom byla finančně hodně špatně a ukradená tisícovka by znamenala, že bych třeba neměla na jídlo, ale pokud vás to neuvrhne do nějaké výrazné bídy a nouze ![]()
Poučení pro příště, peníze se nenechávají válet na stole. Ne kvůli krádeži, ale právě kvůli tomu, že se snadno k něčemu třeba zespodu přilepí, zfouknou atd Já mám doma krabičku a do tý prachy dávám. Všichni kolem vědí, kde ta krabička je, mám ji tam hlavně proto, aby kdyby se něco stalo a já byla indisponovaná, tak aby i třeba moje maminka měla možnost za něco zaplatit, třeba dovoz jídla pro děti atd
No, na druhou stranu, proč vy sami, když vidíte v jaké je situaci mu nějak nepomůžete. Zvlášť, když se stará o dítě? Mne to třeba hned napadlo. Jasně, že pokud ji vzal, tak to dělat neměl, ale mám dva bratry a kdybych věděla, že je taková situace, tak bych se mu zcela jistě snažila pomoc dřív, než by se mi začaly strácet peníze.
Třeba je fakt zoufalý, zkus se vžít do jeho situace, vždyť je to tvůj bratr.
Tak bratr nebratr, ja si myslim, ze se to nedela.Ja osobne bych si to nikdy nedovolila.Me to prijde ted dost hrozne ![]()
Je to proste kradez a nechapu kdyz nema penize proc si nepoprosi o pujceni. Prece nemuze krast u sestry doma ![]()
Ale treba ho jen spinime zbytecne, mozna opravdu je nekde zalozena,spadnuta.Ja jednou taky prislo o tisicovku, taky jsem uz podezrivala kdekoho a nakonec jsem ji nasla u syna v zastrcene kapsicce.Jsem si ji tam asi schovala ![]()
Ja bych to nejak nahrala, zavolala bych mu co delaji atd, jak se maji a pak bych rekla, hele tomu by jsi neuveril, jsem mela na stole prachy a nemuzu je najit, jsem to mela pro deti na obedy do skoly(treba) a uvidis jak zareaguje. Pokud to corkl ruce bych mu usekla ![]()
Taky mam neco takoveho za sebou. Jenze nam se ztratilo 7 tis v dome tchanovcu kde jsme bydleli. Tchyne narkla me pred manzelem, ze jsem je vzala! Pak se mi obcas ztratila 1000z penezenky uz v nasem dome, myslela jsem, ze treba rocni syn! Pak se mi ztratim makeup od lorealu a u svagrove jsem ho v koupelne videla, i tuzku na oci co jsem hledala! Dohromady se mi ztratilo 10 tis. Jednou jsem sla k ni na naustevu, kabelku se 200kc jsem nechala v obyvaku, sla na zachod a na nakupu tam nebyli! Nikdy jsem nic nerekla, penize pred ni schovavam kdyz prijde! Jeji mama dluzi me 100tis a nemuze je dostat zpet! Je to zoufaly!
@Jančik
to jo, já to ale nevěděla, máma mi říkala, že dostává peníze od ÚP. a mně se nesvěřil.
Ahoj, stalo se to taky někomu a jak jste se zachovali?
Předevčírem byl u nás můj brácha na návštěvě a zmizela nám ze stolu tisícovka. Všimli jsme si toho až dneska ráno, holt to tak děláme. Nejdřív jsme teda prohledali všechno, kde by mohla být a nic. Pak jsem si uvědomila, že se choval včera divně do telefonu, když jsem mu volala kvůli matraci a příteli říkal, že nemá peníze, je měsíc na pracáku, přišel bohužel o práci a stará se o dceru. Nastoupit má až v březnu. Říkal, že se další den staví a nestavil se. Pěkně to zapadá.
Nechce se mi věřit, že by to vzal, pořád doufám, že jsem ji někde zašantročila a najde se. Taky vím, že mu to nemám jak dokázat a nemá cenu to nikde říkat, otočí se to proti mně, tak je to vždycky.