Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Maminky prosím Vás, když volám z Čech do Německa manželovi bere to peníze jen mě nebo i jemu když hovor přijme ode mně _? Děkuji Máme oba t-mobile
Pokud má český číslo, tak jen tobě. Jemu ne. Ty totiž ‚nemůžeš vědět‘, že je v cizině.
Tak to je nesmysl. Tobe to bere penize jako by jsi mu volala po CR a on plati prichozi hovor dle sveho roamingoveho tarifu. A to my nevime jaky ma. Ceny jsou ruzne, to musite zjistit u operatora.
Seizdra píše:
Pokud má český číslo, tak jen tobě. Jemu ne. Ty totiž ‚nemůžeš vědět‘, že je v cizině.
Právě naopak, pokud má český číslo, tak zakladatelka zaplatí jako by byl v Česku a on doplatí ten zbytek, zjednodušeně řečeno.
Bere to penize tobe i jemu, jemu mene nez kdyby volal on tobe. Kdyz prejel hranice, prisla mu sms s cenami, tam ma uvedeno co ho to stoji.
Kdyz bude volat on tobe, tebe to nestoji nic, jeho podle tarifu roamingu.
@Heineken píše:
Právě naopak, pokud má český číslo, tak zakladatelka zaplatí jako by byl v Česku a on doplatí ten zbytek, zjednodušeně řečeno.
Jooo, já to napsala blbě, ale z druhé půlky mé první odpovědi, že nemůže vědět, že je pryč, je to logicky. Samozřejmě to bere peníze jen jemu, tak to bylo myšleny, jen jsem to blbě napsala ![]()
@pikola píše:
Bere to penize tobe i jemu, jemu mene nez kdyby volal on tobe. Kdyz prejel hranice, prisla mu sms s cenami, tam ma uvedeno co ho to stoji.
Kdyz bude volat on tobe, tebe to nestoji nic, jeho podle tarifu roamingu.
Ji to bere peníze jako za volání v česku. On platí za příchozí hovor. Když volá on ji, platí jen on, a to víc než za přijmutí hovoru, ji přijmutí hovorů od nej opět nestojí nic, protože opět ‚nemůže vědět‘, že volá z ciziny, přijímá český číslo.
Ty voláš stejně jako kdyby byl v česku a on platí příchozí hovor v ceně 2,40 Kč/minutu.
Tak je to u Twistu a na 90% je stejná cena i u paušálu. Aby si měla 100% jistotu tak zavolej na 4603 a zeptej se operátora. ![]()
@pikola píše:
@Seizdra dyt to pisu, ne?
Joo, sorry… Hele já už dneska nenapíšu ani tečku, mně už to dneska nejen nemyslí, ale ani nečte
![]()
Ahoj holky chtěla bych zavolat přítelovi do německa od táti on má puušál, ale přítel mi říkal že mu volali od vymahani dluhu a ze mu to sebrali kredit přitom oni volali jemu co mám dělat já se vtom vůbec nevyznám