Soudní znalec autosedačka

265
13.10.21 21:17

Soudní znalec autosedačka

Ahoj, prosím potřebovala bych poradit jestli někdo neví o soudním znalci na autosedacky pro Liberecký kraj. Hledala jsem a nenašla.
Koupili jsme autosedačku za hodně peněz. Po 3 měsících se začal odlepovat suchý zip od konstrukce a tím pádem nedrží potah. Po první reklamaci to zalepili vydrželo to cca 2 měsíce. Před týdnem jsme reklamovali kvůli cvakání v hlavové opěrce. Odpověď byla, že je vše v pořádku. Což mě tak nepřijde aby za jízdy cvakala. Určitě nějak chci řešit ale sama to asi nedám. Poradíte prosím jestli někdo řešil něco podobného. Nevím jakého znalce ( obor) hledat. Pro Liberecký kraj sem našla jen same znalce ekonomie obchodu a pod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20901
13.10.21 21:37

Při reklamacích do 6 měsíců od koupi musí prokazovat prodejce, že to tak má být. A že jen napíše, že to není vada apod. se nepočítá.

A znalce hledejte v rámci celé ČR. Zase tolik jich fakt není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
13.10.21 21:44

Soudní znalec je celkem drahá záležitost, tak zvažte jestli se vyžádaný posudek vyplatí.
Mimochodem co je to za značku? Teď řešíme se svlékáním potahu to samé. Sedačka za 10tisic Britax römer 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
13.10.21 23:12

Až tak drahý soudní znalec není já platila 1500 kč. A upřímně kdyby mě to napadlo dřív ušetřila bych jsem si spoustu času. :mrgreen:
Ale já jej měla na elektroniku. Velmi ochotný pán, velmi se posudku věnoval, snažil se mi přizpůsobit ve schůzkách.
Firma nechtěla uznat 4 reklamaci i když se chyba v daném zařízení prokázala i u nich na firmě a peníze odmítla vrátit. Řešila jsem to prvně s ADR ČOI, taktež doporučují. Řekli, že nejlepší bude soudní posudek.
Firmu jsem dopředu upozornila, že to budu řešit touto cestou - nezájem, peníze vám nedáme, nemáte nárok. Takže posudek jsem si zajistila a veškerá moje další komunikace i poslání posudku proběhlo přes ADR ČOI do druhého dne jsem měla peníze na účtu i s proplacením posudku :lol:
Na to, že bez posudku jsem s nimi bojovala několik měsíců…

• Citovat
  • Upravit
265
14.10.21 08:29
@Lilypad24 píše:
Soudní znalec je celkem drahá záležitost, tak zvažte jestli se vyžádaný posudek vyplatí.
Mimochodem co je to za značku? Teď řešíme se svlékáním potahu to samé. Sedačka za 10tisic Britax römer 8o

Axkid One za 17tis..
I kdyby posudek stal 5-10tis tak stále se mi vyplatí abych věděla, že vozime bezpečně. Ten potah na bezpečnost asi nemá vliv ale naštve to za ty prachy 😭

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
265
14.10.21 08:31
@smajlik345 píše:
Až tak drahý soudní znalec není já platila 1500 kč. A upřímně kdyby mě to napadlo dřív ušetřila bych jsem si spoustu času. :mrgreen:
Ale já jej měla na elektroniku. Velmi ochotný pán, velmi se posudku věnoval, snažil se mi přizpůsobit ve schůzkách.
Firma nechtěla uznat 4 reklamaci i když se chyba v daném zařízení prokázala i u nich na firmě a peníze odmítla vrátit. Řešila jsem to prvně s ADR ČOI, taktež doporučují. Řekli, že nejlepší bude soudní posudek.
Firmu jsem dopředu upozornila, že to budu řešit touto cestou - nezájem, peníze vám nedáme, nemáte nárok. Takže posudek jsem si zajistila a veškerá moje další komunikace i poslání posudku proběhlo přes ADR ČOI do druhého dne jsem měla peníze na účtu i s proplacením posudku :lol:

Super děkuji, za odpověď.. asi to zkusím také přes to ADR ČOI..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
265
14.10.21 08:33
@Cenarius píše:
Při reklamacích do 6 měsíců od koupi musí prokazovat prodejce, že to tak má být. A že jen napíše, že to není vada apod. se nepočítá.A znalce hledejte v rámci celé ČR. Zase tolik jich fakt není.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
265
14.10.21 08:36

Moc děkuji, za reakce.
Teď dumám jestli už řešit toho znalce nebo zkusit třetí reklamaci s tím, že chci dokázat, že to tak má být a nenechat se odradit a odpalálkovat zalepením které je na prd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
14.10.21 08:47
@smajlik345 píše:

My teď teda poptàvali soudního znalce na něco jiného a cena 20-25 tisic.Ale je fakt, že to asi hodně ovlivňuje rozsah posudku. Každopádně mě to i tak překvapilo :D 1500 je teda fajn a to se u sedačky za 17 tisic teda rozhodně vyplatí. O tom žádná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
14.10.21 08:48
@Stela27 píše:
Axkid One za 17tis..
I kdyby posudek stal 5-10tis tak stále se mi vyplatí abych věděla, že vozime bezpečně. Ten potah na bezpečnost asi nemá vliv ale naštve to za ty prachy 😭

No to rozhodně. Mě štve i těch 10 a reklamuju.Tak držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
265
14.10.21 09:04
@Lilypad24 píše:
No to rozhodně. Mě štve i těch 10 a reklamuju.Tak držím palce!

Dáte časem vědět jak jste dopadla s reklamaci?
Nejhorší je že chlap chtěl jinou a já ho přesvědčila výhodama na tuhle..nooo a jde na něm vidět, že by mi nejraději řekl " já sem ti říkal vezmem tamtu" no zatím se neodvážil mi to říct 🙈 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
14.10.21 10:38
@Stela27 píše:
Nejhorší je že chlap chtěl jinou a já ho přesvědčila výhodama na tuhle..nooo a jde na něm vidět, že by mi nejraději řekl " já sem ti říkal vezmem tamtu" no zatím se neodvážil mi to říct 🙈 🙈

Dám. Ale moc tomu nevěřím. Přitom jsem to ani neprala. Nevím, jak se tohle stalo.Ale je to otravný a nehezký a rozhodně to nechci neustále nasazovat :D jojo, to znám. Tady jsme se ale s manželem naštěstí shodli, takže výběr sedačky byl společný :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
12.11.21 20:38

@Stela27 Vím, že to není úplně odpověď na Vámi položenou otázku, nicméně Axkid One tento problém měla a Centrum Autosedaček (nevím, odkud sedačku máte) to komunikovalo přímo s Axkidem a našli řešení a tuto závadu umí opravit. Jsou tam všichni strašně ochotní. Zkusila bych zavolat do CA i v případě, že jste kupovali jinde a zeptat se, zda by to s Vámi nevyřešili. Nebo koukněte na FB do skupiny Dětí protisměru a zkuste vznést dotaz, třeba Vám to z CA nabídnou sami :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
265
12.11.21 21:30

@eli.pionyr
Jj, to mě take napadlo, protože ji máme zase chvíli doma a opět se rozlepuje. Ale spíš mi vadí to cvakání v hlavove opěrce…zkusím teď potřetí reklamovat to rozlepeni a uvidím co dál. Protože když byla na reklamaci se cvakáním opěrky tak mi bylo napsano, že závadu žádnou nemá a necvakala jim při zkušební jízdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
13.11.21 00:07
@Stela27 píše:

Tak jak jsem slíbila, hlásím, že jsem dostala autosedačku novou. Reklamace uznaná jako oprávněná 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí