Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Od ledna 2012 budu muset už jistojistě přihlásit dceru do školky,a chtěla bych školku v místě práce,z důvodů,které jsem si v sobě již vyřešila.
Bohužel to ale v okolí práce moc neznám,maximálně tak hospody,kam jsem chodila před mateřskou
,takže musím spoléhat víceméně na info z internetu.
Potřebuji něco v lokalitě kolem metra C Pražského Povstání - tedy Nusle,Pankrác,Vyšehrad,klidně i Podolí..
Chtěla bych kvalitní školku,ale jediný podstatný požadavek mám,aby byla brzká otevírací doba (7h ideální).Všude narázím na časy..8h
Což je pro mě skoro nereálný,tou dobou potřebuji být již v práci.a taky nechci dávat dceru tak,aby tam byla první,nedělá ji to dobře ![]()
Za jakékoliv info děkuji!
Amelie píše:
zkus tuhle, ma otviracku uz od 7http://www.centrumhonzik.cz/index.php
a nějaké osobní zkušenosti s ním máš?
bohuzel nemam … mam obe deti ve statni kousek od Vysehradu ....... tohle jsem jen nasla na netu
Amelie píše:
bohuzel nemam … mam obe deti ve statni kousek od Vysehradu ....... tohle jsem jen nasla na netu
Amelie,a nemáš tušení,jaká je šance dostat dítě do státní školky,když nemá trvalé bydliště na Praze 4?
befana píše:Amelie píše:Amelie,a nemáš tušení,jaká je šance dostat dítě do státní školky,když nemá trvalé bydliště na Praze 4?
Zřejmě žádná ![]()
A už vůbec ne,když potřebuješ dítě umístit už od ledna,to by si musela k zápisu už v zimě minulý školní rok.
tak treba u nas ve skolce naprosto zadna ..... jak pise Pate musela bys jit na zapis uz pred tim a i tak si myslim ze kdyz tu neni trvale bydliste tak mas smulu …
ahoj befano, k tomu, co se ptas teda nemam nic
, jenom chci rict, ze to mozna nebude tak jednoduchy ani do soukromy.
Moji segre nevzali kluka do statni skolky, a ted zkraje podzima - kdyz ho chtela prihlasit do soukromy, protoze od ledna nastupuje do prace - zjistila, ze obsazeno uz je i v tech soukromych
Nakonec teda neco nasla, ale byla to hoňka a neni to to, co si predstavovala.
Ale ona je z Phy 9, tam je to total masakr (pry).
Drzim palce !
Začínám se děsit ![]()
Já sama jsem z Prahy 9,takže vím,že je to tu mazec,slibovala jsem si,že Praha 4 na to třeba bude líp
.Ale ted zjištuju,že třeba na devítce je daleko víc zařízení než na čtyřce..Otevírá se tu pořád a pořád něco nového,ale mám pocit,že nevalné úrovně…A já chci fakt dát dítě do školky,kde ho budou vychovávat,a ne jen hlídat..
A ke všemu dát dítě do školky na okraji Prahy v 8h do školky,pak letět do centra do práce,a vracet se odpo s jazykem na vestě,nervní ze zácpy,že moje dítě tam bude poslední,stejně jako ráno první,to fakt nedám ![]()
Chjo,mám pocit,že už i peníze jsou k ničemu,že se nedá už najít ani pěkná soukromá školka ![]()
Je to tezky ![]()
Ja uz to jednou zazila, se star.klukem, a obavam se, ze at to vymyslime jakkoliv, stejne nas ceka par pernych let
a to byl slaby rocnik (1995), vsude dvere dokoran (skolky, skoly) … stejne je to pakarna, jak jde dite nekam a mama do prace, nastavaji krusne casy.
Hlavne, ze mas praci, ja teda zatim taky, ale asi uz jen papirove, myslim, ze se uz nebudu moct vratit
. Takze k tomu jeste hledani.
Drzim palce, dej vedet, co jste vymysleli !
Tak mám vybrané toto,začínm se smiřovat s variantou začátku v 8h ![]()
Kdybyste někdo na ty školky měl reference,budu ráda!
http://lumirova.vaseskolka.cz/cs
http://elaaga.cz/
http://www.centrumhonzik.cz/index.php
@befana píše:
Tak mám vybrané toto,začínm se smiřovat s variantou začátku v 8h
Kdybyste někdo na ty školky měl reference,budu ráda!
Prosim nejaky posun? Jakou skolku jsi vybrala? ja hledam presne na Ph 4 - Pnakrac, Nusle. Pokud mas reference za tu, prosim napsat ![]()
Ahoj, asi nás taky čeká soukromá v této lokalitě. Vybírám mezi Honzík, Ješkohlíd a Centrum dětského úsměvu. Prosím, máte někdo jakékoli reference? Děkuji
Ješkohlíd znám. Jsou to jesličky (teď začíná i školka) rodinného typu. Je tam velmi individuální rodinný přístup, je to velmi rozdílné proti těm klasickým státním. Velkou výhodou je, že v případě nemoci dítěte je možné objednat si chůvu domů. Další takový postřeh, který by mohl být zajímavý je, že jídlo si děti nosí sami a ohřívá se tam. To může být pro někoho výhoda, pro jiné nevýhoda. Děti tam mají spoustu akcí, chodí pravidelně do solné jeskyně, také se dělají akce setkání i s rodiči (společné grilování atp..). Takže se tam všichni znají, včetně rodičů navzájem. Případně se ptej, co potřebuješ vědět (i když vše zase nevím, kamarádka tam měla dítě a právě mi to doporučovala, kdybych se potřebovala vrátit do práce dřív). Důležitou podmínkou tedy je, že rodiče musí pracovat/studovat. Nevezmou tam dítě bez potvrzení o práci nebo studiu.
@aluisina To je děsně zajímavý, děkuju. Takže když budu nastupovat do práce po mateřské v prosinci, ale chtěla bych ho tam dát už od září, tak mi ho nevezmou? Díky moc!!!
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.