Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, volala jste některá soukromou sanitku při porodu? A vše v pořádku?
Našla jsem nějaké stránky a prý převáží i rodičky. Psala jsem tam e-mail ale neodepsali. Zajímalo mě jestli vezmou v pořádku i přítele? Když si to zaplatím? A jestli se někomu stalo, že neměli zrovna volnou sanitku? Chápu to dobře, že to funguje jak takovej „taxík“ do porodnice?
Vím, že můžu volat i 155, ale radši bych chtěla využít tuhle službu. Už i proto, že 155 vozí do spádové porodnice a přítele mi nevezmou. Chci rodit ve vybrané porodnici.
Taxi se mi zase nezamlouvá, protože bych nechtěla uvíznout v zácpě nebo aby mi praskla voda třeba po cestě.
Auto nemáme a nikoho známého také ne. Bydlíme tu krátce.
Takže prosím jen o informaci ohledně té soukromé sanitky.:)
Děkuji!:)
EDIT: Joo a prosím nějaké doporučení koho jste kdyžtak volali? Okolí Praha Hloubětín.:)
teda nevím, kde jsi vzala, že sanitka veze do spádové nemocnice
když mamka rodila, tak se ptali do jaké porodnice pojedeme
je pravda, že mě odmítli vzít jakožto dceru sebou, ale taťku by bez problému vzali a kdyby ne, tak nevidím problém v tom, že táta vezme auto a dojede do porodnice autem, případně MHD .. pokud nebudeš mít překotný porod, tak to bez problému stihne i kdyby byla zácpa
manžel stihl porod až na poslední hodinu a půl a nebylo to kvůli zácpě a nějak mi tam vůbec nechyběl
v tu chvíli myslíš na něco jiného
jediné co, tak když mi chtěli prdnout vodu, tak jsem řekla, že chci počkat na manžela, kdyby to náhodou šlo pak ráz na ráz, a v tom problém nebyl ![]()
O soukromé sanitce jsem nikdy neslyšela, ale 155 odváží do spádové porodnice, taky mi to tak říkali.
Jestli máte na mysli převozovou službu,ti nemají důvod manžela nevzít,ale bohužel musím varovat,jejich dojezdový čas nebývá nejrychlejší. Když budou zrovna obsazení,mohou přijet i za 3 hodiny.
Vím, že mám i jiné možnosti, ale zajímala mě jen ta soukromá sanitka. Nevím jestli ten odkaz sem můžu dát ? .. kdyžtak smažu.. (http://www.sanitek.cz/) něco takového mám na mysli, jestli má někdo zkušenosti?
@Lex1 mě taky právě bylo řečeno, že mě odvezou do spádové porodnice, asi záleží na konkrétním saniťákovi teda.. nevím.. ![]()
@Aduš8 aha :/ tak asi zkusím zavolat a kdyžtak zvolím jinou možnost, děkuji:)
@00verča00 píše:
@Lex1 mě taky právě bylo řečeno, že mě odvezou do spádové porodnice, asi záleží na konkrétním saniťákovi teda.. nevím..
Obecně ano, ale asi fakt záleží na koho natrefis a hlavně jak daleko by byla tebou vybraná porodnice
@00verča00 tyhle společnosti jsou využívány i normálními zařízeními,jako LDNky,domovy pro seniory a podobně. Také k převážení pacientů na vyšetření z domova,pokud na to mají a nebo mají nárok. Jsou normálně(v případě nároku) hrazené zdravotní pojišťovnou. Mají plánované vyjížďky,to jsou vyšetření,pak se volají v případě nehody(třeba zlomenina po pádu v zařízení) ,kde není potřeba rychlá. Proto bych se na ně nespoléhala,nám kolikrát řekli,že přijedou za hodinu a čekali jsme tři. Pracovala jsem na LDNce
@00verča00 Volala jsem normálně 155. Teoreticky by měli odjet do nejbližší, ale ptali se, kde jsem registrovaná, protože tam je největší šance, že je nepošlou k čertu a nebudou s problémovou těhulí jezdit po Praze a hledat volné místo.
Prevozovka nevím. Ale 155 vozí vždy do spádové…když mají plno tak jinam. Jinak dceru mi brali sebou (teda ne k porodu)…
@00verča00 Tak ale pokud to není rychlá tak přece nesmí využívat maják, houkačku a přednost, takže se tam stejně rychleji než taxíkem nedostaneš ne? ![]()
Já jela taxíkem a nebyl problém. Taxikář ani nepoznal že rodím
. Většina kamadek z Prahy jela do porodnice taky taxíkem. Kamarádce začala odtekat plodová voda v 28tt a taxíkem byla v porodnici rychleji než kdyby pro ni jela sanitka. Oni na to umí dupnout
.
Zapomeň na filmové scény, fakt to nebude na tři scény - jé praskla mi voda, honička do porodnice a najednou je to tady. Porod je v drtivé většině případů daleko pomalejší proces.
Normálně si objednej taxi a nebo uber, jestli u vás jezdí.