Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hezký večer, hledám někoho, kdo má osobní zkušenost s podobnou situací - dítě z důvodu jiného schématu očkování není přijato do kolektivního zařízení. V okolí je maminka, která hlídá více dětí v podobné situaci, není ovšem evidována jako dětská skupina, tzn. hlídání dětí není oficální. Máte někdo prosím takovou zkušenost. Klidně anonymně, nebudu z vás mámit žádné kontakty, jen se zajímám o možnosti pro své dítě. Děkuji ![]()
@jsem.to.ja píše:
Hezký večer, hledám někoho, kdo má osobní zkušenost s podobnou situací - dítě z důvodu jiného schématu očkování není přijato do kolektivního zařízení. V okolí je maminka, která hlídá více dětí v podobné situaci, není ovšem evidována jako dětská skupina, tzn. hlídání dětí není oficální. Máte někdo prosím takovou zkušenost. Klidně anonymně, nebudu z vás mámit žádné kontakty, jen se zajímám o možnosti pro své dítě. Děkuji
@jsem.to.ja -já měla napsané v přihlášce do školky nedoočkována z duvodu nízké váhy. Neočkovala jsem živou vakcínu na svou žádost -dcera dva roky 9200kg. Pokud pujde do školky tak až od ledna a ředitelka s tím problém neměla, stačí když v te době bude mít za sebou aspon první dávku vakcíny. To že nebyla očkována v době podání přihlášky v jejím přijetí a nepřijetí nezohlednovala,
@jsem.to.ja neoficiální hlídání je podle me dost rizikové. Pokud myslíš neoficiálne-na černo -bála bych se např urazu dětí atd..pokud myslíš založit si vedenou skupinku detí urcite musíš splnovat hodně kriteríí -zvlášt pokoj nebo kout na spaní, kout na podávání stravy, kuchynka..místnost musí splnovat určité metry čtvereční na počet detí, nedávno se o tom zrovna bavila kamarádka.
@brko známá chtěla dělat v domecku a musela udela zvlášť malé podkrovi aby ji to město schválilo..ale nevím jak to má s tou registraci.Jde o to že si myslim že pokud bude vše OK tak nikdo nic řešit nebude, ale nedej boze úraz nebo infekční onemocneni…myslim že na městském úřadě by ti měli poradit. A byla bych sama za sebe rada kdybys sem pak napsala co si zjistila
@mater no zjistím to spíš pro zajímavost, zakládat školku zatím nehodlám, ale s touto myšlenkou lehce koketuji, to nepopírám. v mém okolí je čím dál víc maminek, co neočkují a nemají kam umístit své děti. takže taková forma hlídání by se hodila. tady máme jen dětskou skupinu (tu navštěvuje syn) a lesní školku. pak jen státní a soukromé-drahé.
@brko : No já neplánuju sdružit maminky, spíš hledám zkušenosti s tou formou, jak jsem psala. Lesní školka je u nás za 7 500 Kč bez stravy, což je hrozně moc a navíc je od nás poměrně daleko :/ Od září 2016 nastupuju zpět do práce, takže hledám varianty…
@mater : To jsi měla štěstí, myslím, že většina MŠ kde nemají problémy zaplnit kapacitu, dítě bez potvrzení řádného očkování nevezme…máš pravdu, není to úplně bez rizika, proto hledám někoho, kdo má osobní zkušenost…
@jsem.to.ja 7500 no to už je pálka
když se něčeho dopídíš, dej, prosím, vědět, toto téma mě také zajímá ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.