Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Ivaha3 píše: Více
a co by jsi chtěla řešit? co přesně ti vadí? ![]()
To je snad normalni, ne? Ze mladsi sourozenec napodobuje toho starsiho. V cem vidis problem?
Nevim, jak to souvisi s pohlavim deti, co popisujes, je naprosto normalni
Jediny problem, co me napada je to, ze mladsi se snazi delat i veci, na ktere proste nema, a je nas*ane
Neudelas moc, muzes pomahat zvladat frustraci, plus furt vysvetlovat, a obrnit se trpelivosti…
Třeba kamarádky syn takhle opakuje i logopedické vady staršího.
a v čem je problém, 8 letá dcera napodobuje 11leteho staršího bráchu, najednou zná jména všech fotbalistů, chce hrát taky fotbal, sedá si jako ona. Nejmladší rok a půl je napodobuje oba v rámci svých dovedností
úplně normální věc, co na tom chceš řešit?
@mokkk : jo tak to chapu… No chteli by to, aby zakladatelka ten problem nejak definovala, takhle budem strilet naslepo…
Je normální, že mladší sourozenec napodobuje staršího. Proto ti mladší i bývají rychlejší ve vývinu. Nebo na co se ptáš?
U nás desetiměsíční visí na té 4,5lete a ta 4,5leta by sestřičku láskou umazlila… ![]()
No s tím se asi moc neudělá ale časem z toho vyroste
v tomhle věku bývá i normální ze pokud tráví nejvíc času prave s mamkou a segrou tak kluci mluví často v ženském rodě i o sobě. To se ale časem samo srovná ![]()
Úplně normální.
Můj syn (2,5r) napodobuje vše po mém bráchovi (4r). Učí se od něj různé věci, můj brácha mu rád pomáhá a ukazuje.
Je dobré, když má od koho co okoukat.
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.
Dobrý den maminky. Hlavně maminky které mají starší dceru a mladšího syna. Nikde jsem bohužel nenašla odpověď na svoji otázku. Dceři budou za 4 měsíce 6 let, synovi budou za 2 měsíce 3 roky. Syn je trošičku linejsi a mluvit se mu taky nějak extra nechce. Problém je v tom že vše opakuje po sestře. Ať udělá cokoliv hned musí opakovat. Je na ní hodně navázány. Jelikož jsou prázdniny tak veškerý čas tráví spolu. Máte některá zkušenost? Nebo nějakej tip jak jste to řešili? Děkuji