Puberťáci se nesnášejí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.4.24 16:45

Pubertaci se nesnášejí

Jsem 6 let rozvedená, dcera 18, syn 13. Rozvedli jsme se z důvodu domácího násilí, navíc ex při rozvodu vůbec nechtěl dceru, nesnášeli se. dcera zůstala se mnou, syn návštěvoval otce ve střídavce. dcera se po dvou letech z toho celého sesypala, bere AD, léčí se s úzkostmi, psycholog a psychiatr. Samozřejmě, že jsem dceru rozmazlila, bylo mi líto, že vlastní otec o ní nestojí, navíc měla psychické problémy, které jsou zalecene. Teď vlezl do puberty syn, syn nesnáší dceru, dcera nesnáší syna, jsou to vlastní sourozenci. Už rok držím ty dva ten společný týden od sebe, stojí mě to dost peněz i úsilí, aby se denně nehadali, nebili a byl tu klid, jsem vyčerpaná
Před 5 týdny byl opět neklid a syn šel k otci, že tu s dcerou už nebude, dcera si vymínila, že s ním také nebude, neboť ho nesnáší..problém je na obou, on je v pubertě a jí se nesmí nic říct
Otec se mu ale nevěnuje, ve skole má strašne známky a syn se chce vrátit domů ke mně, dcera si vymínila, že ho tu nechce…jak byste to řešili? Ona má ještě rok školy, on je na základce a začíná propadat a já mám dva jedna a nemohu každýmu dát svůj pokoj. Snazila jsem se rozumět vysvětlil, ať se nehádají, že nemohu platit další byt, že platím oběma jazyky, doučování, ježdění..že bydlení je o toleranci..jsem zoufalá, jak řešit? zakl. anonymne

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9629
21.4.24 17:07

Dcera k otci, syn k tobě? Nebo si dcera může najít spolubydlení a ty jí můžeš přispívat na nájem + si najde brigádu, pokud jí bratr tak strašně vadí.
Mmch, dcera si nemá co vymiňovat, kdo v bytě bude a nebude bydlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
21.4.24 17:11

Dcera není v té pozici aby říkala jestli syn u tebe bydlet nebo ne. V jiném případě by už dávno letěla z domu protože už jede na své triko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24741
21.4.24 17:13

:hug: tohle je na rodinnou terapii jednoznačně, vy musíte rozklíčovat PROČ se tak nesnášejí..

u nás taky v pubertě mazec, holky se taky dost nesnáší, ale jsou dny, kdy vyjdou, jindy se sprostě hádají a blokují se na telefonu :,( chtěly nutně každá pokoj vlastní, tak je nyní jedna u táty, jedna u mne (15let), naštěstí bydlíme přes ulici, tak se furt vidíme všichni, druhá si chodí pro psa k nim a vycházíme ok i s novými partnery, ALE ta puberta je masakr a stálo to dost mluvení, dobře se to neposlouchá, když ti vmetou cos vše dělala špatně a v čem je problém (např. já údajně upřednostňovala jedno dvojče před druhým-fakt si to nemyslím.. ), musíte zjistit důvod, co jim na sobě tak vadí a proč se nesnesou..
a pak to šlo postupnými kroky, třeba jsem je vzala jen na výlet (přiznávám úplatek - do OC, prostě jsem chtěla, aby jely obě a byly spolu) a tam se dokonce chytly za ruku a daly si spolu oběd a OK.. ale další den zas nadávky po telefonu a ignor jedné druhou, takže taky bojujeme,
aktuálně se to po pár měsících celkem ustálilo aspoň bez hádek a nadávek.. :oops:
práce na vztazích je práce jako každá jiná.. nebývají „zadáčo“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32032
21.4.24 17:13

Jak si může dcera vymínit, že nechce bráchu doma? Jestli se jí to nelíbí, může jít ona, je plnoletá. Sama přiznáš, že si jí rozmazlila, tak teď je každá rada drahá. Je nejen rozmazlená, ale fakt nevychovaná, když si tohle dovolí. Jak je držíš společný týden od sebe, že tě to stojí úsilí a peníze? To si teda neumím představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10577
21.4.24 17:58

Jakože 18-ti letá bije svého sourozence? :D jestli ano, tak psychické problémy určitě zaléčené nemá!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
21.4.24 18:03

Dceři bych neustupovala. Je dospělá, pokud má problém s bydlením se sourozencem, ať si to vyřeší sama. Naopak, jestli syn propadá potřebuje pevné zázemí. Ve 13 letech to bude předpokládám sedmá třída nejvyšší čas začít makat, nebo z něj bude v lepším případě pomocný dělník do výkopu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
21.4.24 18:21

Rekneme si na rovinu, ze dvaplusjednicka je o drzku. Nemas moznost vetsiho bytu? Kdyby mel kazdy z nich sve soukromi, vetsina trecich ploch by vymizela..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
21.4.24 18:29

A co víc zaměstnat dceru, aby byla méně doma? Do školy a pak na brigádu. Jednak ti třeba finančně pomůže, bude unavená a nebude mít prostor hádat se s bratrem. K otci bych je neposílala když se nestará a nestojí o ní.

Příspěvek upraven 21.04.24 v 18:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9004
21.4.24 18:32

Pokud tvá 18 bije 13. letého a vymiňuje si cosi, tak bych asi zmydlila jí a nastavila okamžitě pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3788
21.4.24 18:32

Řešila bych to tak, že bych dceři buď řekla, že by mohla mít v osmnácti rozum a bráchy se doma minimálně nevšímat. Pokud to nebude respektovat, tak ať se sama jako plnoletá odstěhuje a domluvit se s otcem, abyste jí přispívali na nějaké ubytování. Synovi bych řekla, že se domů vrátit může, ale nebude provokovat sestru a nebude se s ní hádat. Hlavní problém vidím v dceři, chová se jak malá holka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
21.4.24 18:34
@VitaminC píše: Více

Jako že by kvůli pubosum, co se nedokážou ob tyden snést v jedné místnosti absolvovala nakladne stěhování a platila dražší nájem (popřípadě totéž s hypotékou). Naši pubertaci také sdílí spolu pokoj, pravda že máme ještě ložnici, je kam zalezt, ale 4+1 si kvůli tomu zařizovat nehodláme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15360
21.4.24 18:54
@Anonymní píše: Více

Rozmazlené dcerunce bych rázně vysvětlila, že rozhodně není v pozici, kdy si bude něco určovat.
A pokud se jí něco nelíbí, může se sebrat a jít. 18 jí už je, tak ať se o sebe postará …

Ale když tohle čtu, tak jsem ráda za jedno dítě. Aspoň se nemá s kým hádat a mlátit. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.24 19:22

Holky, oba jsou rozmazlený, syn bývá sám v obýváku, pokud tu je, tedy v mém pokoji, kde i spím, já sedím prtave kuchyni, kde nemůže být nic, mám asi 8 M2. Takže on v mém pokoji, ona u nich, kam on nesmí prakticky vejít…on pak se mnou obvykle pak i v mém pokoji v noci, neboť ona se údajně musí učit. Zvažovala jsem intr, ale bojím se, aby se jí nerozjely úzkosti, otce ona nesnáší, tam nepůjde, brácha potřebuje jít domů…jinak propadne…učím se s ním už čtvrtý den na WhatsApp a to opravdu nejde…na jiný byt nemám, prostě tolik nevydelavam…otec děti na ně platí pár Kč a snížil si oficiálně plat už pět let zpět. Myslím, že rozum by měli mít oba dva…běžné je beru spolu na dovolený, víkendy, nákupy, včera byli se mnou na jídle a nákupu oblečení, oba., dcera má celkově problémy i s kamarádkami, je hádavá a nesnasenliva…zakl.

• Citovat
  • Upravit
24741
21.4.24 19:24

@Šmoulice a jsi si tím jistá!?

ANO
podle zákona je dospělá
dokonce, pokud nestuduje, ji můžeš i vyhodit..
a Fakt bys to udělala??
jen si to představ…

Já tohle chápu jen u nejhorších případů - feťáků a nepolepšitelných zlodějů či násilníků, co doma kradou a ničí vše kolem sebe… ale pokud se „jen“ nesnesou sourozenci, fakt není na místě Vyhazov..
vyhazov je až to poslední.. až selže všechno..

Ale říct holce, že si nemá co diktovat, kdo bude v bytě bydlet, JE samozřejmě v pořádku a taky by potřebovala otevřít oči! jako - odsud posud…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin