Puberťáci se nesnášejí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2583
21.4.24 20:08

Duševně nemocná dcera, propadající puberťák a sobecký bývalý, který jde cestou nejmenšího odporu. Odjela bych na pár týdnů do lázní - buď se v tom bytě pozabíjí, nebo snesou a navážou lepší vztahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25045
21.4.24 20:18
@Lucy75 píše: Více
:hug: :hug: Neber ji vážně, to jsou jen silácké řeči
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25045
21.4.24 20:24
@Anonymní píše: Více

Zakladatelko, možná by bylo řešení Vás všechny tři dostat na rodinnou terapii. Aby tam byl někdo, kdo bude nestranný, bude mluvit v klidu a moderovat diskusi. S. dětmi bych si v mezičase v klidu sedla a vysvětlila bych jim, v jaké se nacházíte situaci. Aby věděly, jak jsi na tom finančně a že je potřeba, aby se uskromnily a dělaly kompromisy. Každý by měl trochu ustoupit. Nebo se zeptej, co by oni sami navrhli, aby to fungovalo líp? Co a jak by změnili? Ale konstruktivně. Pokud bude dcera hxstercit, ukončila bych debatu a vrátila bych se k ní, jindy. Můžete si dát testovací období, např. měsíc, jak to bude fungovat a že se pak sejdete a prodiskutujete, co dál. Držím palce. Hlavně klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.24 20:25

Pokoj mají samozřejmě prepuleny, dokonce mohou zatáhnout bílé závěsy, okno je bohužel jedno…proto syn může být v hem pokoji, o s kamarády…není problém, aby se nerusili..ona zlobí jeho, on zlobí ji, ex je podobného ražení jako dcera, navíc odmítá cokoliv řešit..taky bych nejraději na měsíc odjela a nechala je v tom…mám toho dost…výměna bytu je nemožná, dvě hypo neutahnu, mám problém i tak vše poplatit včetně doučování a výuky jazyků. Asi si konečně najdu nějakýho chlapa, přestanu kolem všech skákat a budu mít klid…zakl.

• Citovat
  • Upravit
1
21.4.24 20:32

Holka na terapie chodí a prý jinam nepůjde, syn údajně terapii nepotřebuje, rozhodl ex s syn teda nikam nejde…poradit jsem se byla já, dokonce u třech, nikdo neví…radi blbosti…holka k našim, což nikdo z nich je nechce, holka intr, což nedoporučuje její psychiatr, syn natrvalo k otci, což nedoporučuje škola, neboť je rozdíl ve výuce, když je z mé a u otce,, prodat byt a jiná hypo mi nedá banka a navíc na to nemám… Jestli se budou víc dohadovat, akorát mě vyhodí z práce a nedokážu platit ani stávající hypo.
Jeden psycholog mi řekl, že mám přežít rok, ona odmaturuje a teoreticky může odejít. dalsu mi řekl, že většina klientek by skočila z okna…další mi řekl, ať dám otci oba, což nechce nikdo…nevím no…zakl.

Jinak ano, odjíždím se synem, aby ona měla klid, kličkuju, snažím se, aby se nepotkávají dkouho, zároveň je beru na víkend spolu, pokud někam jedem, na výlet, pokud oba chtějí, na oslavy, k rodině, na dovolenou spolu, od malička byli hodně spolu, do rozvodu se nedělili…psycholog tvrdí, že za to může rozvod, ona jen se mnou, on se střídal a ona si bojuje o svoji mamu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24760
@Anonymní píše: Více

ne
dokud nebudeš sama OK a vyklidněná, tak nový chlap bude jen peklo
věř mi…

musíš s nimi mluvit.. najít v klidu cestu, jak spolu vyjít :srdce:
sama vím, jak je to těžký…
tolik slz co jsem prolila… ale jednou jsme mámy, tak máme odpovědnost za štěstí svých dětí..
a když to uděláme dobře, tak jednou budou chtít i ony, abychom byly šťastné
a když to uděláme blbě, šoupnou nás do domova ;)

v životě jsou celkem jednouché rovnice.. i ve vztazích.
nelituj se a zkus to s nimi

a zapomen na to, že chlap to zlepší.. NE, to je ještě horší komplikace a zas x měsíců boje, aby to puboši přijali
já třeba vůbec netahala chlapa domů, dokud to nebylo ONO.. nikdy..
takže je tu až ten poslední a myslím, že je poslední i v mém životě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960

Ještě varianta využít těch praxí, co má dcera a brát si syna navíc v té době, pokud se to dá domluvit. Jinak bych fakt byla nekompromisní. Ruší se zvuky… kup oběma sluchátka, ať si každý pouští svoje. Naše děti mají též vše do uší- ani mě nebaví poslouchat jejich hudbu, oni se také ne vždy shodnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5227
21.4.24 20:44

Mne tak prijde, ze porad resis, co komu vadi a snazis se vsem vyhovet… ale co vadi tobe, nikoho nezajima :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin