Aktivity se starším a mimino

53
18.3.24 11:18

Aktivity se starším a mimino

Ahoj, chci se zeptat na režim mimina, když máte druhé dítě.
Starší 3,5 roku, teď chodí čerstvě do školky, vyzvedávám ho zatím po obědě.
K tomu 4 měsíční mimino. Přes dopoledne si dá šlofík (první ze tří) a na další mu to vychází, že jsme se starším někde venku. Kolem třetí už ale mažeme domů, protože mimino jak se vzbudí, tak už dlouho v kočárku nevydrží, a taky se venku pořádně nenakojí. Pak už se ven spíš nedostanem.
Přijde mi, že si strašně lámu hlavu nad tím, jak naplánovat den (nejen všední), protože na každé bdělé okno bych ho potřebovala někde vyvalit, aby kopal nohama, točil se na břicho, apod., ale zase to znamená, že jdeme ven na max dvě hodiny. Se starším by ale bylo optimální vypadnout na co nejdéle, občas i celý den. Občas jedeme do herničky, ale to se mi nechce praktikovat moc často, hlavně když je venku hezky.
Jak to děláte vy, co máte víc dětí a jedno z nich nechodí? Teď jak bude jaro, už to bude samozřejmě lepší, ale stejně by mě zajímalo, jestli to někdo taky řeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
18.3.24 11:24
@Luthienne píše: Více

Já měla dubnové miminko, když starší byl skoro 3 letý a mimčo se prostě muselo hodně přizpůsobit. Jaro a léto bylo naprosto ideální, trávili jsme venku většinu volného času. Mimčo buď spalo v kočárku, na dece, u mě, nebo čumělo z manducy, nosila jsem na ruce, naučila se kojit defacto kdekoli (stačí klidné místo a hodit přes ně plenku, aby ho nerušilo okolí). V bdělém stavu prcek na dece, kde trénoval pasení a později lezení, starší si hrál na hřišti apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
18.3.24 11:39

Už bude za chvíli teplo, miminko dáš na deku a ono vydrží. Vydrží i v kočárku na břiše a bude pozorovat, starší třeba vedle může jet na kole. Až bude unavené, tak do nosítka, v něm klidně za pochodu nakojit, třeba usne, pak přeložit do kočárku. Dokud neleze a setrvává na místě, kde ho položíš, je to výhoda.

• Citovat
  • Upravit
Eva2610
18.3.24 11:43

Když byla starší ve školce, věnovala jsem se miminu, jakmile přišla že školky, věnovala jsem se jí a miminko se přizpůsobilo. Takže v kočárku, na dece, v šátku. Určitě nebyl každé bdělé okno někde, kde mohl kopat nohama nebo se přetáčet, to zkrátka nešlo. Je to krátké období, teď leze, začíná chodit, tak už ho to baví i na hřišti a je to lepší.

• Citovat
  • Upravit
4109
18.3.24 11:49

Mně hodně pomohlo to až tak moc neřešit. Prostě až tak moc nepřemýšlet nad tím, jestli přesně dodržím bdělé okno, jestli cesta autem vychází časově dobře s ohledem na spánek, jestli se teď mimino nevzbudí. A ono to vždy nějak dopadlo. S podobně starými miminy jsme toho hodně nachodili v horách, mimi bylo v nosítku, s sebou jsem měla nějakou podložku/ručník, na které jsem ho při zastávkách dala, ať si pokope. V restauraci za deště dokonce i na lavici (lze dokud se netočí) či na stůl (teď dostanu vynadáno :mrgreen: ). To byly časy :mrgreen: Bude hezky, můžete být venku celé dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7475
18.3.24 12:00

Mám tedy jedno.. ale já byla víceméně venku s miminem. Chodili jsme na celé dny… byla v kočárku třeba i na břichu na chvíi.. kojila jsem, krmila venku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6449
18.3.24 13:33

Miminko prostě moc neřeším. Musí se přizpůsobit režimu, jinak to nejde. Samozřejmě myslím na to, že se musí vyspat atd. Ale když se vypravujeme do školky a pláče, že chce jedině nosit, tak má holt smůlu. Samozřejmě ale se nedostaneme všude, kam bychom bez miminka mohly. Věřím, že to bude lepší, až se venku oteplí a taky až mimi začne sedět a budu ho moct tím pádem dát na zem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
18.3.24 14:00

Blbě, toto je pitomé období. Mám obě děti narozené v srpnu, teď už mají přes 1.5 a 4.5 ale loni to bylo fakt na palici, malý už málo spal, v kočárku řval a tím jsem dost omezovala staršího a z akčního venkovního děcka se mi stal domácí pecivál. Pak už ani nechtěl ven, bylo to náročné období. Nemohla jsem s nima ani na bazén, hernu žádnou nemáme poblíž, jenom takové ty prolézačky a tam zase velcí lítají jak střely, takže a malým byl problém, neměl tam žádný bezpečný prostor. No už je to za náma, malý už pobíhá se starším po hřišti. Vydrž, je to jenom období, zase to bude fajn :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11855
18.3.24 14:59

Mám 2 děti s rozdílem 16m, starší je teď přes 2,5 a malému 15m…dokud to šlo tak malej byl v kočáře ale od cca 6m co začal lézt už v kočáře moc být nechtěl kdyz jsme někde stali třeba na hřišti..a zas nechat ho se batolit u nás na veřejných hřištích moc nešlo…(Povrch většinou kamínky které si strkal do pusy, a když už tráva tak plná vajglu a někdy i střepů apod…naštěstí máme babičky kousek a ty mají zahrady takže léto jsme strávili tam a jinak max pořád jezdit..mam na ně teda dvojkocar…když se jezdí tak je malej v kočáru vpohode a starší ta cupitá kolem a občas se taky popoveze jinak prostě sme byli doma a zbavovala jsem starší tam…teď akorát začal malej chodit tak to snad bude lepší…
Ještě teda hodně spolupracují moji rodiče kteří si o víkendu starší berou a rádi s ní venku i vevnitř a dělají s ní věci které já kvůli vsetexnemu mladšímu zatím nemohu…např malování s vodovkama které ji moc baví apod…i na to hřiště na houpačky a klouzačka s ní dojdou…takže u nás se pecivalovstvi úplně nerozvinulo i když taky se jí ven jeelden čas se mnou vůbec nechtělo..asi proto že věděla že nepůjdeme na žádné hřiště..ale jen prostě na procházku kde buď bude muset šlapat nebo se poveze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
18.3.24 16:03

U nas deti 10 mesicu (nechodi, poradne nesedi) a 3r10m (skolka).
Popravde ani nevim jak jsme ty rezimy sladili :D proste kazdy den s tim nejak operuju, protoze kazdy den spi v teochu jiny cas a jinak dlouhou dobu.

Resim to tak, ze na vyzvednuti ze skolky nosim plnou tasku se svacinou, cajem, kafem, miminu obed v termosce kdyz je treba, teplejsi obleceni, deku na zem :D no vyprava jak na chatu na vikend :D

Cast pobytu venku vzdycky prospi v kocaru, da si svacu, nejaky krupinky, pak ji tam ponosim, kdyz neni extra zima tak necham polezt po zemi. Uz se ale tesim az se nauci sedet a bude teplo, to nam to tam bude hned lip utikat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.24 18:50

Dcera ráno jezdí s tatínkem, chodíme plavat a na cvičení miminek, se starší 2× za týden na sportovní kroužek, 3× má kroužek ve školce místo spaní, který ji moc baví, 1 až 2× tam normálně spí a ještě si chce odpoledne pohrát s dětmi, občas jde po obědě jeden ten spací den…nemáme každý den stejný, často někam jezdíme…jinak máme dům se zahradou a jsme venku už teď skoro celé dny, nemám problém kojit na zahradě nebo na vycházce nebo třeba na tréninku se starší…miminko může v kočárku past hříbátka nebo ho dej na deku…

• Citovat
  • Upravit
53
25.3.24 10:23

Díky všem, aspoň vidím, že zkrátka je normální, že je každej den jinej :) hodně by mi opmohlo zbavit se té úzkosti ohledně spánků (hlavně teda toho posledního, aby na to pak dobře navazovalo večerní uspávání).
Už snad bude čím dál tepleji, tak snad přijde brzo období dek, i když teda na těch hřištích to asi bude taky pakárna jak psala @Vladusxx
Naštěstí nám snad na další zimu vychází, že malej už bude chodit, takže vydržet jednu sezónu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11855
25.3.24 17:44

@Luthienne jojo, my teď jak bylo pěkně jsme byli každý den tak 3h venku a starší teda úplně šťastná a malej ten se taky vyřádil…hrál si s kamínky (už je nestrkat do pusy) párkrát jsem ho vysadila na klouzačku a taky hodně rychle od starší odkoukal jak se leze po žebříku což mě teda moc nepotěšilo protože se bojím že spadne 🙈 každopádně pobyt na hřišti už je celkem snesitelny

Ji AK deku jsem na hřiště vozila taky…starší ta si na ni chvílemi sedla a třeba si dala svacu ale malej..no když ležel na břiše tak ještě dobrý ale jakmile se začal přetáčet vydržel na ni jen tak dlouho než se prekutalel na trávu…a jakmile začal lézt tak asi tak 5 vteřin…a nebylo možné ho na ni udržet ani hráčkama ani mlskama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin