Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše: Více
Dcerunka by měla dostat pořádně přes hubu. Nezlob se na mě. Tvoje dcera je za mě krásná ukázka rozmazleného spratka. Jak parádně se to spratkovství táhne i v dospělém věku.
Prostě dup dup nožičkou a běda jak nebude po mým. Když už jsi ve výchově totálně selhala, tak aspoň teď se seber a jednej. Nebo za chvilku napráská nejen bráchovi, ale i tobě.
A jestli se jí tvoje pravidla nelíbí, ukaž jí dveře.
Ať ví, kudy může jít. Hvězda jasná ![]()
Je to těžký, asi bych jí dala si vybrat. Protože skáčeš, jak holka píská. Ona otce nesnáší, bráchu nesnáší, je někdo kromě tebe, koho snáší? Prostě holka je v pozici, kdy si může vybrat. Otce, nebo strpí bráchu anebo intr. Nic jiného. Tak ať si vybere a přestane dělat naschvály. Kluk je v pubertě, s tím se nedá nic dělat, jen protrpět, ale dcera už na tyhle výlevy nárok nemá.
@Lucy75 píše: Více
Udělala.
Tady nejen, že se nesnesou sourozenci, ale narušuje to celkový klid a pohodu doma …
Já mám těžkou alergii na rozmazlené spratky.
A proto takové dítě nemám. ![]()
Kvůli jednomu takovému spratkovi, i když podstatně mladšímu, jsme se přestali vídat s dobrými kamarády. Nedalo se to snášet … ![]()
A přestěhovat svoje věci do pokoji k dceři včetně spaní a synovi nechat nějaký kout v obýváku? Jako držet se v kuchyňce by mě nenapadlo ani smykem. Když se nedohodnou v jednom pokoji, nebudou mít ani ten. Myslím, že dětem moc ustupuješ. Hlavně dceři tedy. Jako, že si v 18 letech mysli, ze má nárok na půlku bytu…
@Šmoulice píše: Více
Hele, mně to matka řekla asi stokrát, naposled v 17, ale já jsem srpnová a byl květen a měla jsem dva dny po matuře, opět mě vyhodila a zmlátila, jako obvykle..
tak jsem si zabalila staré hračky, knížky a šla jsem.. tři měsíce jsem bydlela u své milované babičky a pak jsem se vdala
to ti přijde OK? vyhazovat děti z domu? bráchu vyhodila ve 12, utekl o půlnoci, šel pět kiláků po silnici s batůžkem věcí do školy..
sakra, holky, když si už ty děti děláte, tak je prosím, nevyhazujte… at je jim 12 nebo 18…
Já mám dítě zatím relativně malé. První třída.
A už teď jsou nastavené určité hranice slušného chování. A slušné chování od ní budu očekávat, ba přímo vyžadovat pořád.
To, co předvádí dcera tady zakl., tak je dost těžce přes čáru.
Jasný, na jednu stranu si za to zakladatelka může sama. Ale aspoň teď by se měla sebrat a jednat rázně.
A jaké sakra pořád vyhazovat? Dala bych jí možnost volby. Buď se budeš chovat jako slušný, defakto dospělý člověk, nebo si jdi po svým.
Možnost volby, je v životě vždycky ![]()
@Kunikula Strhana píše: Více
Ano, ja mam dve deti s devitiletym rozestupem a nepocitam s tim, ze budou sdilet jednu mistnost.
přeju ti, až bude tvé dnes šestileté dítě v pubertě, abys byla také tak silná a pevná v kramflecích..
víš, hraběcí rady, od lidí, co takové věci nezažili, jsou sice Ok, je to názor.. ale když neprožiješ určité věci, nikdy je nepochopíš…
a to není vůbec nic proti tobě.. to je prostě obecná pravda.
Bude mít letos 8. A neboj. Pevná budu pořád. ![]()
@Šmoulice
věřím, existují ženy matky - mnohem pevnější a tvrdší než já…
já si holt zažila takové věci, že jdu nejradši cestou domluvy-dohody-kompromisu
jo, není to úplně nejlepší cesta, holky nejsou vzor ctnosti, ale jsou krásné, zdravé, chytré, obě mají vyznamenání a svůj vlastní názor a vlastně - jsem za to ráda, já to akceptuji.. jsou jaké jsou…
Vychovávat děti bylo tak jednoduché, dokud jsem neměla svoje vlastní.
Zakladatelko jak už tady padlo - rodinná terapie. Zkus najít SVP - středisko výchovné péče. Nám tam hodně pomohli a bylo to zdarma. Plus bych koukala po větším bydlení.
@VitaminC píše: Více
V tomhle případě to prostě není možné, každý nemá tu možnost bydlet ve vile. Většina rodin se musí vejít do 3+1. A tady ten věkový rozdíl je vcelku únosný. Taky mám o 7 let staršího bratra a přežili jsme v jednom pokoji vcelku v pohodě…
Pokoj nejde skříněmi oddělit jakoby na 2 místnosti? Na internetu je spousta fotek, jak rozdělit pokoj, aby byly 2 samostatné bez stavebních úprav..
dceři je 18..takže má ještě rok školy nebo letos končí?
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.
Dcera bývá dva dna v týdnu u našich kvůli praxim, ale tam je velký byt, jenže i tam nechce být dlouhodobě a nemohu po skoro 80.letych prarodičů chtít hlídání, i ti ji mají pak dost…když bude ona doma sama, ok, on doma sám, ok…jak on přijde, pustí PC, je kravál, kravál je pak pořád…u ní jsem se bala těch úzkosti, má fakt antidepresiva, ona rozmazleba z toho, on má zas oba rodiče, zakl.