Sourozenci - neštovice spolu

Anonymní
26.12.21 20:22

Sourozenci neštovice spolu

Je možné, aby měli sourozenci neštovice naráz? Stalo se to někomu? Děti měli na začátku týdne mírnou virózu a včera jsem při koupání objevila prvních 10 pupínků u dcery, dnes jich má do 50, skoro nesvědí, bez teplot. A teď jsem objevila i tři tečky u mladšího syna, na čele, prsou a stehýnku :think:. Tak teď dumám jestli je to vůbec možné chytit zaráz? :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65223
26.12.21 20:29
@Anonymní píše:
Je možné, aby měli sourozenci neštovice naráz? Stalo se to někomu? Děti měli na začátku týdne mírnou virózu a včera jsem při koupání objevila prvních 10 pupínků u dcery, dnes jich má do 50, skoro nesvědí, bez teplot. A teď jsem objevila i tři tečky u mladšího syna, na čele, prsou a stehýnku :think:. Tak teď dumám jestli je to vůbec možné chytit zaráz? :oops:

proč ne, pokud mají stejný zdroj, takže to nechytají jeden od druhého, ale oba od stejného člověka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
26.12.21 20:29

Pokud se nakazily od stejného „zdroje“, tak ano. Pokud by se měl nakazit jeden od druhého, tak ne.
Na druhou stranu pokud třeba jedou neštovice ve škole a školce, ta se můžou nakazit i od různých zdroje v přibližně stejný čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.21 20:33

Školu a školku nám zavřeli po Mikuláši a od té doby jsme prakticky jen spolu :think:, právě moc nepobírám kde to vzali. Na procházkách skoro nikdy nikoho nepotkáváme, nákup nám vozí rohlík, nechápu to…

• Citovat
  • Upravit
33005
26.12.21 20:40
@Anonymní píše: Školu a školku nám zavřeli po Mikuláši a od té doby jsme prakticky jen spolu :think:, právě moc nepobírám kde to vzali. Na procházkách skoro nikdy nikoho nepotkáváme, nákup nám vozí rohlík, nechápu to…

Inkubacka je 21 dní. To by i té školce odpovídalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13758
26.12.21 20:40

Proč by nemohli? Inkubační doba neštovic je až 21 dní, takže to klidně vychází na tu školku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24695
26.12.21 21:57

To je celkem běžné, aspoň to budou mít za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí