Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
My meli ohradku uz na prvniho, protoze jsme puvodne pro nej meli kos na spani s koleckama. Asi druhy den co jsme ho privezli z porodnice, tak v kosi dojel do obyvaku a tam jsme zjistili, ze v tom byt nechce, ze z toho nevidi
a akorat v tom rve ![]()
Na zemi jsem ho na decce mela, ale mela jsem takovej blbej pocit, ze tam tahne, tak jsme koupili tu polohovaci ohradku Honzik.. Odkladala jsem ho do ni jeste tak v 11 mesicich, kdyz jsem chvili potrebovala, aby nikam nelez
to uz mel to dno uplne na zemi..
No a na druhyho se mi to moc hodilo, lezel v tom, kolem hracky a nad sebou hrazdicku a starsi mu tam obcas prihodil hracku, obcas neco sebral, ale nikdy se po nem nevalel.. to az na zemi, kdyz zacal lezt ![]()
Obcas ho napadlo do ohradky vlezt a lezet tam taky, ale to az tak po pul roce, kdy tam mladsi uz mel jen deku a pasl tam kone ![]()
Za me to byla dobre koupena vec, jeste jsem ji hned prodala dal, takze jsem z toho i neco mela.. ![]()
Tak naše holky jsou od sebe 2roky a 2m mladší dědí ale rozhodně ne zimní a letní věci jen to neutrální protože obě váží cca 13,5kg. Boty nedědila mladší vůbec protože starší roste noha pomalinku kdežto mladší rychle teď maji rozdíl asi číslo a půl. Jinak teď dvouletá nosí co čtyřletá loni ve 3 letech. Takže dědění je fajn ale nedá se s tim počítat
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.