Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jakou máte zkušenost s děděním oblečení a botiček?
Vojta je o dva roky a měsíc starší než Bára, TP měli defacto stejný.
Barunka zatím brášku přerůstá o necelé kilo.
Což počítám se zarazí.
Jde mi hlavně o botičky.
Vojtovi kupujeme celkem kvalitní botky, tak bych byla ráda, kdyby je Bára podědila.
Ale zrovna když jsme před týdnem kupovali zimní Vikingy, tak mi prodavačka říká, abych s tím moc nepočítala, že kluci a holky rostou jinak.
Bývá to fakt velký rozdíl?abych kdyžtak ty zimní zkusila po sezóně prodat…
Tak těžko jim noha poroste na milimetry stejně, u nás teda ani omylem.
Já mám děti dva roky po sobě a neschovávám nic, ale mám první holku a druhej je kluk, tak možná proto. Je to sice pálka, kupovat např. dvoje zimní superfity, ale dají se pak dobře prodat, tak to ve finále tolik nehrotím…
Taky to mám jako Sunnyside, holka starší o dva roky, kluk dědil naposledy jako miminko.
Jinak si spousta lidí myslí, že jsou dvojčata, tož tak. ![]()
dvojčata maji jinak velke nohy a obleceni se jim lisi o cislo, nejmladsi nosil v 7 mesicich obleceni, co vetsi dvojce v roce
dvojčata maji jinak velke nohy a obleceni se jim lisi o cislo, nejmladsi nosil v 7 mesicich obleceni, co vetsi dvojce v roce
Já mám teda děti skoro o tři roky od sebe, ale botky dědí (teda jen jako náhradní do školky na písek,když se jedny namáchaj a tak). Starší je syn je a od malička je o něco větší než dcera ve stejném věku a to včetně velikosti bot. Takže teď dcera (4) nosí(mimo svých) i synovi boty které měl když mu bylo 5. Ovšem s věkem synovi boty déle vydrží, jsou opotřebovanější, víc v nich nalítá, takže poslední polobotky po synovi jsem vyhodila do popelnice.
Mám kluka a holku od sebe bez 14dní 2 roky. Starší holka a mladší kluk a rozdíl tam opravdu je. Holčička má v dnešní době 3,5 roku oblečení nosí velikost 98-104 a boty má velikost 23. Chlapeček má 1,5 roku nosí oblečení velikost 92 a boty má 22 (má hodně širokou nohu, na délku by stačila 21) Oblečení dědí, boty prostě nejdou.
Já mám kluky od sebe 2,5 roku a oblečení po sobě dědí..starší byl sice na kila i výšku o něco málo větší, ale mladší má takovou robusnější postavu,širší ramena,takže dokonce nosí většinou oblečení,které Maty měl až později..
Taktéž věk. rozdíl 2 roky. První holka, druhý kluk. Některé věci (ty dražší) se snažím kupovat v neutrálních barvách, aby je pak mohl nosit i syn.
Boty se dědit nemají, proto raději kupuju vyloženě holčičí. Navíc opravdu má syn větší nohu než dcerka. Velcí jsou ale oba - holka 4 roky 110cm, kluk 2 roky 94cm.
Moje děcka jsou přesně o dva roky a boty po sobě ještě neměli. Jen gumáky, ale tam o to číslo až tak moc nejde.
Teď ve skoro 3 letech holčička měla zimní Superfity, které měl syn od 20 měsíců. Ale měla je měsíc a už jí jsou malé. Dobře by jí bývaly byly v létě.
Už jsem stejně koupila nové a tyto byly jen na prostřídání.
Ahoj, budu mít děti 2r od sebe a boty tedy neschovávám, i když kupuju kvalitní. Každé dítě má mít svoje a vyšlápnout si je podle své nohy. Oblečení uvidíme, jak to bude, asi bude rozdíl mezi holkou a klukem, i když budou narozeni ve stejnou dobu v roce. Na druhou stranu malá měla porodní váhu skoro 4kg, tak třeba ne, to se ukáže. Neutrální barvy oblečení jsem schovala, růžové prodávám, modré dokupuju.
PS:kamarádka má 2 kluky 2roky po sobě a nepodědili skoro nic, každý má jinou tělesnou stavbu a hmotnost, jeden je od mala žížalka, druhý valibuk.
Háta_x píše:
Každé dítě má mít svoje a vyšlápnout si je podle své nohy.
jj, vím, ale to samozřejmě až bude starší a bude je opravdu vyšlapávat.
nepočítám s tím, že botičky, který bude mít tak max. 3h denně po max. 2 měsíce, při váze 15kilo, by nějak extrémně vyšlapal ![]()
jediný boty, který bude mít Bára fakt jen v nouzi nejvyšší, jsou kožený DPK, který měl od jara do podzima, a fakt je dost zrasil.
no Barunka má teď oblečení 74, které měl Vojta až cca na jaře, tomu vydržela 68 skoro celou zimu. nevim, jestli se mi to smrsklo v sušičce třeba
ale Bára je fakt kus ženský ![]()
A díky za postřehy!!! ![]()
A ohl. toho „smrsknutí oblečení“ - je to tak. Čím více se věci perou, jsou lehce menší. A u těch mini velikostí každý 0,5cm udělá hodně!!! To vím z vlastní zkušenosti
.
Ahoj, u nas kluci presne 2 roky od sebe a obleceni maji presne po sobe
Obcas se neco lisilo, ale minimalne, bundy, kombinezy, cepicky… To co bylo hodne oprane nebo znicene jsem bud vyhodila nebo zabalila na domaci donoseni pro segry, samozrejme mu kupuju neco noveho, ale jinak to tahaji po sobe, sedi to i na rocni obdobi ![]()
Mladsi obcas po starsim ma i boty, treba nosene 1 mesic a tak, schovavam i ty, kde mel starsi ortopedicke vlozky, takze tam nevychodil v podstate nic…
želvo tak kéž by to vyšlo i u nás ![]()
a můžu se hoky ještě zeptat na jednu věc? přemýšlím, jestli pořídit ohrádku.
na Vojtu jsem jí neměla.
ale o Barču se trošku bojim, bráška je poděs, aby jí něco neudělal…
tak jako jí mít radši sem tam zavřenou v „bezpečí“ ![]()
ono jak se říká, že malý dítě je nejbezpečnější na zemi, tak to platilo u prvního, ale u druhýho teda fakt ne, Bára je nejvíc v bezpečí v houpačce, v sedátku, obložená na posteli… ![]()
jako on jí Vojta neubližuje, a naschvál už vůbec ne, ale sem tam udělá nějakou koninu.
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.