Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý den,
má někdo zkušenost s porodnicí v Praze a okolí, která umožňuje přítomnost staršího sourozence na oddělení šestinedělí?
Synovi bude v době porodu sotva rok a čtvrt, kojím ho a myslím, že tři dny u babičky nedá… Samozřejmě počítám s tím, že budeme mít nadstandard (a starat se o něj bude převážně manžel).
Na ambulantní porod se necítím, dokážu si představit odchod po 2 dnech, pokud bude všechno v pořádku, ale na to se nedá spolehnout a i porod + 2 dny je hodně…
Děkuji…
Zakázat ti to nemohou nikde. Na tvém místě bych se zkusila domluvit s konkrétními porodnicemi a uvidíš, jak a která bude vstřícná.
Porodnice Nymburk má teď „nově“ rodinné apartmány, kde může být s rodičkou po celou dobu porodu a hospitalizace rodina. Tak se můžeš podívat.
Ale sama zkušenost nemám, jen jsem viděla promo video.
Na nadstadardu bez problémů, tam může být kdokoli, kdykoli.
Problém je, že nastandard nemusí být volný a pokud tam nebudeš sama, tak s ím může mít problém spolubydlící. Já bych měla. Už tak je to mazec, sama to víš, když se necítíš na ambulatní porod a nebyla bych zvedavá na to, aby mi tam běhalo roční batole nebo byl neustále nasáčkovaný cizí chlap.
Problém je, že nadstandard nemusí být volný a budeš na pokoji s jinou ženou. Ta sebe bych úplně nechtěla, aby se mnou bylo na pokoji cizí dítě a cizí chlap. V porodnici, kde jsem rodila, byly návštěvy na běžných pokojích zakázané, za což jsem byla velmi vděčná. Proč nemůže být doma s partnerem?
Jak píšou holky na nadstandardu je to jedno. Tam to vadit nebude. Ale když nebude volný
tak máš smůlu. Proč se nemůže postarat otec dítěte?
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.