Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No, normálně bych mu řelka, že se na 4. necítím, že už teď mám toho až až. Kolik bude dětí je snad na domluvě obou rodičů a co si budeme povídat, „vyžere“ si to z větší část maminka
Nehledně na ty finance… Malé děti moc nestojí, ale ve škole to lítá, stovka sem, tisícovka tam…
@cverunka Jo, presne jak pises : „ pocet deti je o domluve“. Co to ale v praxi znamena? Kdyz kazdy chce neco jineho? Citim se trosku jako podvodnice, ktera dosahla sveho… chtela sem treti dite, mam ho a predchozi podminku ( aby bylo i ctvrte) se snazim ututlat.
Zdravotni riziko mi jako argument nevezme, ono to taky s tim rizikem uprimne neni az tak horke (jeste pred 10 lety byly v poradku max. 2 cisare, ted uz to jsou 3). Finance jako argument bere tak na pul… je to blazen a kvuli detem ochoten se snad i ustvat, navic mame ted „hubene roky“ ovsem s vyhledem na vyrazne polepseni behem nasledujicich 3-4 let, takze pozdeji by urcite nebyl problem dobre uzivit i 4 deti…
No ja zatim mlzim a odkladam… s tim ze uvidime tak za 2-3 roky… ale nevim jestli to neni jeste horsi, nez kdybych to kategoricky odmitala…
@Agrion Jo tak, já nečetla původní diskuzi, četla jsem jen obnovenou. No to je těžké. Člověk ale nemůže závazně slíbit, že bude mít 4 děti, když neví, jaké to bude se 3. To snad musí muž chápat, že třeba žena přehodností názor. Jak jsem psala, tu péči a většinu starostí kolem dětí si stejně vybere maminka. No a hlavně k čemu mu ty 4 děti pak budou, když se bude štvát v práci a pomalu je neuvidí… Tohle moc nechápu. Manžel chtěl také 3-4 děti, ale máme 2 a vidí, že já mám toho dost, že zdravotně na tom také nejsem nejlépe a nenapadlo by ho nutit mě do dalších, když vidí, že by mi to uškodilo ![]()
Dobry den, potrebovala bych poradit. Mam 14tiletou dceru a pritel ma 12 tiletou dceru. O vikendu jsme byli u znamy a ta ma syna ktery chodi do tridy s pritelovou dcerou do skoly. No a ten problem, moje Monca se zamilovala do Kuby a on do ni take a Lence se libi taky ale Kubovi ne. Lenka mu nikdy nic nerekla a ani nenaznacila a ted kdyz snim chodi Monca tak je zla a zakerna. Vubec nevim co mam delat. Poradte co stim muzem delat.
Moje švagrová má stejnou zkušenost, čtvrté dítě jí nevyšlo a potratila. Zbytečně to poškodilo celou rodinu a bratr to doteď těžce nese, takže bych fakt byla opatrná a nenechala se do ničeho tlačit!
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.