Sourozenecké konstelace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4458
24.1.18 09:21

No, normálně bych mu řelka, že se na 4. necítím, že už teď mám toho až až. Kolik bude dětí je snad na domluvě obou rodičů a co si budeme povídat, „vyžere“ si to z větší část maminka :) Nehledně na ty finance… Malé děti moc nestojí, ale ve škole to lítá, stovka sem, tisícovka tam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
24.1.18 10:03

@cverunka Jo, presne jak pises : „ pocet deti je o domluve“. Co to ale v praxi znamena? Kdyz kazdy chce neco jineho? Citim se trosku jako podvodnice, ktera dosahla sveho… chtela sem treti dite, mam ho a predchozi podminku ( aby bylo i ctvrte) se snazim ututlat.

Zdravotni riziko mi jako argument nevezme, ono to taky s tim rizikem uprimne neni az tak horke (jeste pred 10 lety byly v poradku max. 2 cisare, ted uz to jsou 3). Finance jako argument bere tak na pul… je to blazen a kvuli detem ochoten se snad i ustvat, navic mame ted „hubene roky“ ovsem s vyhledem na vyrazne polepseni behem nasledujicich 3-4 let, takze pozdeji by urcite nebyl problem dobre uzivit i 4 deti…
No ja zatim mlzim a odkladam… s tim ze uvidime tak za 2-3 roky… ale nevim jestli to neni jeste horsi, nez kdybych to kategoricky odmitala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4458
24.1.18 11:44

@Agrion Jo tak, já nečetla původní diskuzi, četla jsem jen obnovenou. No to je těžké. Člověk ale nemůže závazně slíbit, že bude mít 4 děti, když neví, jaké to bude se 3. To snad musí muž chápat, že třeba žena přehodností názor. Jak jsem psala, tu péči a většinu starostí kolem dětí si stejně vybere maminka. No a hlavně k čemu mu ty 4 děti pak budou, když se bude štvát v práci a pomalu je neuvidí… Tohle moc nechápu. Manžel chtěl také 3-4 děti, ale máme 2 a vidí, že já mám toho dost, že zdravotně na tom také nejsem nejlépe a nenapadlo by ho nutit mě do dalších, když vidí, že by mi to uškodilo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.18 13:59

S holkama je problem

Dobry den, potrebovala bych poradit. Mam 14tiletou dceru a pritel ma 12 tiletou dceru. O vikendu jsme byli u znamy a ta ma syna ktery chodi do tridy s pritelovou dcerou do skoly. No a ten problem, moje Monca se zamilovala do Kuby a on do ni take a Lence se libi taky ale Kubovi ne. Lenka mu nikdy nic nerekla a ani nenaznacila a ted kdyz snim chodi Monca tak je zla a zakerna. Vubec nevim co mam delat. Poradte co stim muzem delat.

• Citovat
  • Upravit
12.4.18 15:43

Moje švagrová má stejnou zkušenost, čtvrté dítě jí nevyšlo a potratila. Zbytečně to poškodilo celou rodinu a bratr to doteď těžce nese, takže bych fakt byla opatrná a nenechala se do ničeho tlačit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin