Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Holky prosim, kdo někdy resil podobnou situaci? Srdce rika ano, rozum ne.
Máme již 3 krásný a zdravy deti 13,11 a 6. Manžel přišel s tím, že by ještě jednou chtěl zabít ten pocit, držet v náručí naše male miminko. Já bych to na jednu stranu taky moc ráda zazila…Jenže se to ve mně strasne mele. Finance? Manžel má stabilní plat 60tis, ja podnikam, takže jak kdy 20-40. K tomu hypotéka, není sice velika 6tis, ale stejně naše měsíční útrata je 50tis.
Další investice by byla do auta pro 7 osob.
Samozřejme nějaké úspory mame, ale deti budou studovat atd.
Další věc, kterou resim, jestli to zvládnu, babičky nemáme, manžel je od nevidím do nevidím v práci. Deti vozím do školy, školky, na kroužky a pod. Šla jste nektera do toho a jste stastna?
No a příští rok mi bude 40.
Děkuji za názory a prosim anonyme, kvůli citlivými údajům.
Ve vašem případě už bych do toho nešla… manžel chce držet miminko v náručí, ale že je od nevidím do nevidím v práci?!?!
Üž jsi holka, asi zapomněla jaké to je být nevyspalá.
Buď ráda, že máš klid, děti si vystačí. Za pár let budou vnoučata.
Nech to plavat. ![]()
Myslim ze financne byste to zvladli, ale ja uz bych do toho nesla ohledne veku.( Ale starsi rodicky v tom problem nevidi )
Muj nazor je ze dalsi dite ne. Ve 40 bych se uz bala ze miminko nebude zdrave a co pak? ![]()
Budte stastni za 3 super deti a tem se venuj na max
Z mého pohledu není problém. Příjmy máte krásné, tvůj věk je taky ještě v pohodě. Pokud to zvládneš zdravotně, organizačně a logisticky - dovozy, odvozy do škol, školek, kroužků, nákupy (nevím, jestli bydlíte ve městě nebo na vsi nebo jak daleko od města)…
Nesla bych do toho… Uz ted mesicne mate vydaje 50.000,– (coz mi pripada sileny, ale u vas tem platum odpovidajici no) a jeste 100% porostou. Decka budou starsi, budou chtit na vysokou… A do duchodu pujdete az by to ctvrty teprv vs zacinalo? Za deset let uz byste mohli byt prarodice, a do toho treba osmilety vlastni dite…
Já bych zohlednila zdravotní stav…po 40 začínají nemoce a jestli budete mít sílu vychovávat zase mimušo a vypiplat ho, to je jen na vás. Znám to ze svého okolí…po 42-45 rakovina všeho druhu a prckové na krku. Ano dodají vám sílu…ale musíte myslet i na jejich zabezpečení do budoucna. A ne vždy každý boj vyhraje
Maminku to ve 40 omladí..ale když bude mít 50,tak prcek 10…atd. Stačí se podívat na své rodiče, co zvládali v 50-60 letech, co je trápilo, bolelo. Vše je vaše rozhodnutí ![]()
Vse co zde pisete, přesně vystihuje moje myšlenky. Děkuji.
Potřebuji si to urovnat v hlavě, ale mám to tak 50 na 50 ![]()
Mi teda věk 40 let nepřipadá vůbec v pohodě na dítě, nešla bych do toho, počkejte na vnoučata a uvidíš jak to bude super ![]()
Chlap chce drzet male miminko..ale nevidi tu praci kolem, nebude v noci 10 x vstyvat a kojit nebo krmit, nebo prebalovat dalsi dva roky pleny, nebude doma pri vztekacim obdobi…v sedesati bude vase dite maturovat..nevim no, pro me vubec krasna idea..at si cuchne k miminku nekde jinde a doma je rad ze ma klid..
Finančně jste podle me ok (nevím, za co utratíte 50 mesicne, rezervy by asi byli), ale se 40 na krku bych se na to vyprdla. Teď jste ok, ale co za 10-12 let, se dvěma dětmi v pubertě?
Moje mamka si poridila 4te dite ve 40 (deti 15, 13, 7) takze bych rekla, ze vek neni omezujici kriterium ![]()
Opravdu jde o to, jak ty budes zvladat tu hektiku. U pozdejsiho porizovani deti si vzdycky vzpomenu na hlasku Linette ze Zoufalych manzelek. „Ne, ne! Ja nechci, to nejde, nikdy se jich nezbavíme, když s každým co odejde si pořídíme dvě další!“
Vidím, že se tu sešel tábor samých odpůrkyň pozdějšího těhotenství
Koukám koukám čím to je, a už vím - zastánkyně jsou na vedlejším vlákně, maminou po 40ce ![]()
Se 100 tisici měsíčně nebude problém, my musíme vyjít se 30.000 a z toho ještě pokryje rekonstrukce a tedy teď to bude lepší poněvadž jsem začala hodit do práce.
Rozhodně bych šla do toho
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.
Holky prosim, kdo někdy resil podobnou situaci? Srdce rika ano, rozum ne.
Máme již 3 krásný a zdravy deti 13,11 a 6. Manžel přišel s tím, že by ještě jednou chtěl zabít ten pocit, držet v náručí naše male miminko. Já bych to na jednu stranu taky moc ráda zazila…Jenže se to ve mně strasne mele. Finance? Manžel má stabilní plat 60tis, ja podnikam, takže jak kdy 20-40. K tomu hypotéka, není sice velika 6tis, ale stejně naše měsíční útrata je 50tis.
Další investice by byla do auta pro 7 osob.
Samozřejme nějaké úspory mame, ale deti budou studovat atd.
Další věc, kterou resim, jestli to zvládnu, babičky nemáme, manžel je od nevidím do nevidím v práci. Deti vozím do školy, školky, na kroužky a pod. Šla jste nektera do toho a jste stastna?
No a příští rok mi bude 40.
Děkuji za názory a prosim anonyme, kvůli citlivými údajům.