4.dítě - ano, ne?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4263
7.6.16 21:49
@hanyny píše:
@Fofrník Tak pro mě je toto nepředstavitelné, ale jinak početným rodinám fakt fandím. Pro mě je početnější rodina 4 a víc dětí, my máme 3, to je takový mezistupeň mezi málo a moc. Ale znám několik rodin, kde mají 5-10 dětí. Všichni jsou podle mě borci, za to, že to dávají.

Díky. :kytka: Máme to najeté z prvních dvojčat a tak to nebylo tak zlé. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
7.6.16 21:50
Načítám citovaný příspěvek, čekejte prosím…
@Anonymní píše:
Odvážnými štěstí přeje :D

Tak se toho drž. :D :D :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
7.6.16 22:08

@Fofrník Kolik je dětem roků? To je až nemožné, když ze čtyř těhotenství jsi měla troje dvojčata. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
7.6.16 22:15
@lasička1 píše:
@Fofrník Kolik je dětem roků? To je až nemožné, když ze čtyř těhotenství jsi měla troje dvojčata. :lol:

4-15 :lol: Jdu spát. Dobrou. :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
8.6.16 09:51

No…u nás na vesnicici žije rodina a mají 15děti…A čekají další…matce je kolem 50let…nevím úplně přesně…nejstarší bude nebo už má. třicet..a nejmladší se má narodit za dva měsíce…všechny děti má zdravé..,,záleží na tobě jak se rozhodnes…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
8.6.16 09:53
@patricie2014 píše:
No…u nás na vesnicici žije rodina a mají 15děti…A čekají další…matce je kolem 50let…nevím úplně přesně…nejstarší bude nebo už má. třicet..a nejmladší se má narodit za dva měsíce…všechny děti má zdravé..,,záleží na tobě jak se rozhodnes…

waw, to je síla :mrgreen:. Jdu se se svýma pěti dětma zahrabat :mrgreen: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
8.6.16 10:01

Tak u nás rodina se 16 dětmi, dnes už jsou všichni dospělé, s některými z nich jsem mluvila a na dětství nevzpomínají s radostí, doma bylo jen pár postelí a ty silnější děti je vždy zabraly a zbytek spal na zemi. Vůbec nechápu, jak to ta žena mohla zvládnout, jak musí vypadat její reprodukční orgány. Ona je rodila velmi brzo po sobě, takže si myslím, že když přišla z porodnice, tak ten chlap ani nepočkal na konec šestinedělí a už na ní hupsnul. Brrr. Úplně se mi při té představě vše svírá. Všechny děti toho otce popisují jako šíleného despotu. Holt ne každá velká rodina je šťastná rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
8.6.16 10:21
@Tóňa2 píše:
Tak u nás rodina se 16 dětmi, dnes už jsou všichni dospělé, s některými z nich jsem mluvila a na dětství nevzpomínají s radostí, doma bylo jen pár postelí a ty silnější děti je vždy zabraly a zbytek spal na zemi. Vůbec nechápu, jak to ta žena mohla zvládnout, jak musí vypadat její reprodukční orgány. Ona je rodila velmi brzo po sobě, takže si myslím, že když přišla z porodnice, tak ten chlap ani nepočkal na konec šestinedělí a už na ní hupsnul. Brrr. Úplně se mi při té představě vše svírá. Všechny děti toho otce popisují jako šíleného despotu. Holt ne každá velká rodina je šťastná rodina.

tak ta rodinka co má zatím 15děti, tak ti mají krásný velký barák…tam jsme kdysi žili mi, obrovská kuchyň, jídelna velký obejvak…dva záchody…dole jedna koupelna..v druhém patře 6 pokojů, jedná koupelna jeden záchod, a terasa,,,do velké zahrady..ale pro nás tři moc zbytečně velké, tak jim známka nabídla že jim ho peonajme.,,takže paráda…mají doma tak uklizeno,,navareno… čtyři dospělé děti už žijí ve svém,,zbytek u rodičů..auto nemají…na zahradě je to jako na hřišti…pečlivě se stará o děti..chodí čistě oblečené,.,a mají velice dobré známky ve škole…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
8.6.16 15:40
@patricie2014 píše:
tak ta rodinka co má zatím 15děti, tak ti mají krásný velký barák…tam jsme kdysi žili mi, obrovská kuchyň, jídelna velký obejvak…dva záchody…dole jedna koupelna..v druhém patře 6 pokojů, jedná koupelna jeden záchod, a terasa,,,do velké zahrady..ale pro nás tři moc zbytečně velké, tak jim známka nabídla že jim ho peonajme.,,takže paráda…mají doma tak uklizeno,,navareno… čtyři dospělé děti už žijí ve svém,,zbytek u rodičů..auto nemají…na zahradě je to jako na hřišti…pečlivě se stará o děti..chodí čistě oblečené,.,a mají velice dobré známky ve škole…

Mají můj obdiv!!! Patnáct bych asi nedal. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1444
8.6.16 17:53
@monrom píše:
@Tóňa2 Tak určitě by všechny děti měli vychovávat rodiče a ne sourozenci. Pokud někdo z rodičů tvrdí, že pomůžou, pohlídají i starší sourozenci, to je a priori velmi špatný přístup a v tom případě by tolik dětí mít neměli.
Zas 15-16 dětí je rozhodně extrém a tam se ani nedá předpokládat, že by se rodiče dovedli starat o každého, denně s každým popovídat…
V této diskuzi ale mluvíme o potenciálním 4. dítku a to si myslím, že je rozdíl.

A co je na to, kdž starší děti pomáhají s těmi mladšími? To přece neznamená, že se o ně starají. Ale to, že je občas pohlídají nebo je vyzvednou v kroužku nebo ve školce je podle mě normální a pro dítě lepší, než vychovávat sobečka, co se stará jen sám o sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
8.6.16 18:23

Nečetla jsem celou diskuzi, ale moje máma se v 42 stala babičkou. A když hlídala vnučku, tak říkala jak je ráda, že ji může vrátit. Ale máme známí co si pořídili dítě, ona 40, on 50, a všechno OK.
Já osobně bych do toho nešla. Spíš bych se v tomhle případě těšila na postupné vylétávání z hnízda a novou „svobodu“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
8.6.16 18:57
@hanyny píše:
A co je na to, kdž starší děti pomáhají s těmi mladšími? To přece neznamená, že se o ně starají. Ale to, že je občas pohlídají nebo je vyzvednou v kroužku nebo ve školce je podle mě normální a pro dítě lepší, než vychovávat sobečka, co se stará jen sám o sebe.

tak ono záleží co to je občas. Ono to občas je kolikrát každý den. Já jsem jednu dobu nemohla jít ven bez sestry…

Já souhlasím s tím, že děti mají pomáhat s domácností, ale se sourozenci mají pomáhat, jen když o to sami stojí. Děti si pořizují rodiče, ty by se o ně měli starat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
8.6.16 19:35
@Netopirek píše:
tak ono záleží co to je občas. Ono to občas je kolikrát každý den. Já jsem jednu dobu nemohla jít ven bez sestry…Já souhlasím s tím, že děti mají pomáhat s domácností, ale se sourozenci mají pomáhat, jen když o to sami stojí. Děti si pořizují rodiče, ty by se o ně měli starat

Naprosto s tebou souhlasím. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
8.6.16 19:41

S příjmy problém nebude…i když teda nechápu za co utratíte měsíčně 50 litrů 8o..spíš jestli jsi ochotná být na další dítě sama, když píšeš že manžel je od nevidim do nevidim v práci…mě by teda tohle dost vadilo..příjmy máme sice menší, ale aspoň mámc hlapa doma, když potřebuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
8.6.16 20:01
@patricie2014 píše:
tak ta rodinka co má zatím 15děti, tak ti mají krásný velký barák…tam jsme kdysi žili mi, obrovská kuchyň, jídelna velký obejvak…dva záchody…dole jedna koupelna..v druhém patře 6 pokojů, jedná koupelna jeden záchod, a terasa,,,do velké zahrady..ale pro nás tři moc zbytečně velké, tak jim známka nabídla že jim ho peonajme.,,takže paráda…mají doma tak uklizeno,,navareno… čtyři dospělé děti už žijí ve svém,,zbytek u rodičů..auto nemají…na zahradě je to jako na hřišti…pečlivě se stará o děti..chodí čistě oblečené,.,a mají velice dobré známky ve škole…

jak zvládají bez auta logistika s tolika dětmi? pochopila jsme, že je to někde na vsi…My auto taky nemáme, ale žijeme v centru města…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin