4.dítě - ano, ne?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
6.6.16 22:26
@pe-terka píše:
Vidím, že se tu sešel tábor samých odpůrkyň pozdějšího těhotenství :mrgreen: Koukám koukám čím to je, a už vím - zastánkyně jsou na vedlejším vlákně, maminou po 40ce :lol:

Jo, ale ja bych to chtěla stihnout ještě v 39 :lol:

• Citovat
  • Upravit
5724
6.6.16 22:27

Nešla bych do toho, protože pro mě je max. norma dvě děti ;), a věková hranice do cca 35 let. A já to stihla do 28. Takže co radit… každý to vidí z úplně jiného úhlu… :nevim: Co by poradil někdo, kdo chtěl jedináčka? Úplně něco jiného, než ten, kdo má 6 dětí…

Ale u chlapa, kterému je možná přes 40, už má 3 děti, je od nevidím do nevidím v práci, ale chce si ještě pochovat miminko, mi to přijde dost uhozené. :mrgreen: Jiné mimino v rodině nebo okolí nemáte? Že by se nabažil jinde. :D ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.16 22:30

Ahoj, přesně takhle ted uvažuju o třetím, akorát mi je 35, máme poloviční příjmy a roční mimi…říkala jsem, že jestli třetí, tak co nejdřív, ale vůbec si nejsem jistá, jestli to zvládnu. Starší dcera se potřebuje se mnou učit do školy, má kroužky, mládě je zase dost uplakané a nespavé mimi, do toho máme psa, který musí být uvnitř a kolikrát tropí pěkné alotrie a já jsem někdy jak hadrová panna, permanentně nevyspalá, utahaná, do toho se snažím zhubnout, fakt to potřebuju, bolí mě křečové žíly a před deseti lety jsem to všechno zvládala lépe tedy. babičky taky nefungují, na vše jsem sama, manžel přijede v šest z práce a začne dělat kolem chalupy, nemáme ještě dostavěno…takže rozum říká, že zůstanem u dvou dětí. Nevím, jestli někdy budu litovat, ale potřebuju síly nejen pro sebe, ale i pro ty dvě holky, co už tu jsou…jsem taky nějak moc starostlivá a ustaraná, potřebujem nějak dostavět…ale držet si miminko v náručí mě láká, to jo…jen vím, kolik je to starostí…navíc v rodě máme enurézu, starší převlékám postel i 2× za noc a nevím, jestli to nebude mít i mladší…někdy jsem fakt šíleně unavená a třetí bych si moc přála…jen člověk asi nemůže vše a musí brát ohled i na ten rozum,
inko kvůli enuréze

• Citovat
  • Upravit
25179
6.6.16 22:32
@Anonymní píše:
Jo, ale ja bych to chtěla stihnout ještě v 39 :lol:

rok sem rok tam, jestli 39 nebo 41 už bych neviděla jako takový rozdíl :think: Já měla páté dítě v 38, tedy neplánovaně, ale jsem za ně moc ráda :think: Cítím se dobře, udržuju si kondici a zdraví. Babičkou mě ještě nikdo netipoval, naopak, hádají mi kolem 30ky. Co bude za dvacet let samozřejmě nevím, ale to by se člověk musel bát všeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
6.6.16 22:35

NE

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
6.6.16 22:41

Moc přemýšlíte, řešíte a plánujete. Nechala bych to osudu, třeba to ani nepůjde. :mrgreen: A jestli jo, tak hurá do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
6.6.16 22:43

Ne, nesla bych do toho. 3 zdrave deti a dobre zabezpeceni - netreba pokouset osud…

ono resit potom zaroven dva pubertaky a k tomu batole, co se uci na nocnik… bud rada, ze deti jsou v rozumnem veku, vy relativne mladi, penez dost. doprejte detem cestovani, poznavani, konicky, studia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
6.6.16 22:44

Asi bych to zkusila..začít se snažit teď, a pokud se třeba do roka povede, tak povede, jinak ne. být 4. dítětem 40 letý maminky mi pro to dítě přijde lepší, než první a poslední, to dítě aspoň jednou nezůstane samo, když bude mít 3 sourozence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
6.6.16 22:44

Myslím, že 4. dítko ve vaší situaci by pro tebe bylo dost náročné. Už jen když čtu o tom rozvážení dětí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.16 22:47

Ten věk mi přijde ok. Ale celkově mi přijde, že už máte „splněno“. Bude to náročné.
Mně je 37, mám roční dítě. V pořadí druhé. První dítě nám bohužel umřelo. Za rok se chystáme zase „snažit“. To mi bude 38. Věk mi přijde v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
15416
6.6.16 22:49
@eva valoi píše:
Moc přemýšlíte, řešíte a plánujete. Nechala bych to osudu, třeba to ani nepůjde. :mrgreen: A jestli jo, tak hurá do toho.

My jsme to tak udělali, když jsme v mých 38 letech začali přemýšlet o třetím dítěti. Nechali jsme to na přírodě, nakonec jsem i bez velkého snažení otěhotněla, ale těhotenství skončilo ZT. A bereme to, že to tak mělo být a smířila jsem se s tím, že třetí nebude možná líp, než kdybychom se rozhodli to vůbec nezkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.16 22:51

Zakladatelko, jsem v obdobné situaci. Jediné, co u mě mluví za ANO je, že máme vlastní bydlení, nadprůměrné příjmy a děti krátce po sobě. Plus největší váhu má u mě to, že se můj muž všem našim dětem věnuje alespoň po večerech a o víkendu a je schopen s nima vyjet na celodenní výlet. Nebýt tohto jeho přístupu bych do toho nešla.

L

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.6.16 22:54

@slavuska1 třeba, to si taky rikam, ale zatím byly všechny na 1.max 2. pokus.

• Citovat
  • Upravit
5808
6.6.16 22:56

Děti už jsou poměrně samostatný, sice máte poměrně velký výdaje(ale předpokládám, že v nich jsou zahrnutý i nějáké spoření) a i tak vám relativně dost zbývá na případné zaplacení chúvy, kdyby bylo potřeba, pokud máte fungující vztah a oba chcete, asi bych to zkusila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.16 22:57

Manžel se jim věnuje jak jen to jde, milujeme je oba stejně :hug: Jen přes ten týden je to fakt na mně a je fakt, že toho mám někdy plný brejle :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin