4.dítě - ano, ne?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
redbulka
7.6.16 12:05
@pe-terka píše:
rok sem rok tam, jestli 39 nebo 41 už bych neviděla jako takový rozdíl :think: Já měla páté dítě v 38, tedy neplánovaně, ale jsem za ně moc ráda :think: Cítím se dobře, udržuju si kondici a zdraví. Babičkou mě ještě nikdo netipoval, naopak, hádají mi kolem 30ky. Co bude za dvacet let samozřejmě nevím, ale to by se člověk musel bát všeho.

to máš kolem sebe jen samé falešné pochlebovače, asi si jediná, která mládne, za chvíli ti bude 18,uvidíš :pankac: :lol: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.6.16 12:21

@monrom díky, třeba se ještě ozvou :mrgreen: Ne vážně bych to ráda slyšela od zkušených žen - matek, které se toho nebojí :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
29350
7.6.16 12:26
@monrom píše:
Zakladatelko, škoda že nenapsaly přímo čtyřmatky.
Každopádně si myslím, že pokud podnikáš a sama si organizuješ čas, tak není co řešit a určitě to zvládneš. Ono každé mladší dítě se více nebo méně přizpůsobuje starším, alespoň u nás to tak je, nemáme babičky ani hlídačky, takže akorát překonat začátky kojení a pak již to bude dobrý.
Auto se stejně musí jednou za čas koupit, tak to bych jako velký problém neviděla. Prozatim může jezdit vajíčko i na sedadle spolujezdce.
Starší děti už máš větší a více soběstačné, takže v tom bych také viděla plus. Je totiž rozdíl utírat jeden zadek nebo více najednou. :lol:

minimálně dvě tu napsaly… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
7.6.16 12:28
@redbulka píše:
to máš kolem sebe jen samé falešné pochlebovače, asi si jediná, která mládne, za chvíli ti bude 18,uvidíš :pankac: :lol: :mrgreen:

a ty mě a mé okolí znáš? :think: nenapsala jsem, že mládnu, pouze to, že mi lidi hádají méně než mi je :think: to je rozdíl :think:
ps. závist je škaredá vlastnost, tu si nepěstuj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.16 12:39

@Regina Hero jo jo jo a moc děkuji :hug:

• Citovat
  • Upravit
29350
7.6.16 12:39

@pe-terka hele, víš, jak to tu chodí… většina lidí ví mnohem lépe, jak se cítíš, jak jsi spokojená a jak to je ve skutečnosti… zejména, když jim je o dvacet a dvě až tři méně :mrgreen: ;) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
7.6.16 12:47
@Regina Hero píše:
@pe-terka hele, víš, jak to tu chodí… většina lidí ví mnohem lépe, jak se cítíš, jak jsi spokojená a jak to je ve skutečnosti… zejména, když jim je o dvacet a dvě až tři méně :mrgreen: ;) :D

je mi to jasný :mrgreen:. No mě podobné sarkasmy neublíží a Redbulce se třeba ulevilo :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
7.6.16 12:52

@monrom ale napsaly ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
7.6.16 18:28

Momron já třeba ctyrmatka jsem ale je mi 35. Nicméně jsem se 4 dítětem se konečně dokopala k tomu udělat si rekvalifikaci a malému je 7 měsíců a začla jsem chodit na poloviční úvazek studovat se zatím nedá ale dokopala mě to k tomu začít něco dělat.

Za mě ANo.Je to výzva. je to nejlepší investice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1444
7.6.16 19:50

Já myslím, že žádná čtyřmatka ti nenapíše, že je to blbost a nemáš to dělat. Každá ti napíše, ať do toho jdeš. Stejně tak, jak matky, které si naplánovaly 1-2 děti ti napíší, že je to blbost, že to nezvládneš finančně ani logisticky. Sama víš, že je to nesmysl a že je už jedno jestli 3 nebo 4 a hlavně mám pocit, že ty už jsi stejně vnitřně rozhodnutá :srdce:
Jen potřebuješ dodat odvahu do toho rozhodnutí a čekalas tady asi větší podporu. Tu dostaneš v diskuzích typu 4 a více dětí, tam tě určitě podpoří a povzvudí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
7.6.16 19:58

Zkus se přihlásit do uzavřené skupiny „Pokec o všem“. Je pro maminky více dětí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
7.6.16 20:00
@Anonymní píše:
Holky prosim, kdo někdy resil podobnou situaci? Srdce rika ano, rozum ne.
Máme již 3 krásný a zdravy deti 13,11 a 6. Manžel přišel s tím, že by ještě jednou chtěl zabít ten pocit, držet v náručí naše male miminko. Já bych to na jednu stranu taky moc ráda zazila…Jenže se to ve mně strasne mele. Finance? Manžel má stabilní plat 60tis, ja podnikam, takže jak kdy 20-40. K tomu hypotéka, není sice velika 6tis, ale stejně naše měsíční útrata je 50tis.
Další investice by byla do auta pro 7 osob.
Samozřejme nějaké úspory mame, ale deti budou studovat atd.
Další věc, kterou resim, jestli to zvládnu, babičky nemáme, manžel je od nevidím do nevidím v práci. Deti vozím do školy, školky, na kroužky a pod. Šla jste nektera do toho a jste stastna?
No a příští rok mi bude 40.
Děkuji za názory a prosim anonyme, kvůli citlivými údajům.

Také se to u nás řešilo a šli jsme do toho. Akorád nešlo o čtvrté ale o šesté. No tak jich máme sedm. :lol: Nelitujeme a jsme rádi. No jedno větší auto jsem musel přikouput. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.16 20:07

@hanyny asi je to tak, děkuji :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.6.16 20:08

@Fofrník to obdivuji už úplně :hug:

• Citovat
  • Upravit
4263
7.6.16 20:18
@Anonymní píše:
@Fofrník to obdivuji už úplně :hug:

Není co. ;) Prostě jsme to tak chtěli. Tedy velkou rodinu. Dvojčata naplánovat nejdou. :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin