Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše: Více
Víte jaký byl vrchol?
Když jsem spala u přítele a ráno se vracím domu a odchytne mě domovní ze jsem v noci rusila noční klid a že jsem byla slyšet až dvě patra nahoru. Docela vtipné když jsem doma nebyla a jediný kdo doma byl byl kocour 🤣 🤣 🤣 jako to bylo hodně k smíchu
Mozna kdybys nemela plnou pusu toho, ze jsou to Ukrajinci, tak by se to resilo jednoduseji
Přestěhovala bych se. Je taky možné, že většina problémů bude z důvodu, že máte v domě papírové zdi.
Dítě s autismem může (ne)fungovat i tak, že ho jakékoli „cizí“ zvuky přivádějí k šílenství. Na venkově třeba sekačky, u vás smích tebe a kamarádek atd. Na druhou stranu bych se asi nepřetrhla v tichosti, pokud se oni sami chovají hlučně. Je to strašné, mít takové dítě. Obdivuji všechny, kdo to musí zvládat. Kdyby tě to zajímalo, můžeš zkouknout na YouTube třeba deník Luciány.
Pokud to není troll, tak mi to přijde šílený. S dítětem které nezvládne fungovat bez rušení ostatních nebudu bydlet v paneláku, kde je všechno slyšet … Na druhou stranu mi někdo chodit nadávat s tím že jsem Ukrajinec taky potěš koště …. Zkusila bych si s nimi sednout a bez předsudků spolu najít společné řešení - k fungování. Pokud se 1 strana nechcete stěhovat … Možná bych pozvala 1 z rodičů, ať si to jdou poslechnout ze spodu. Je možné, že je to ani nenapadne ( nemají doma totální ticho nikdy). ![]()
@kocourGarfield píše: Více
To by museli rozumět pořádně česky a komunikovat a přestat se vyhýbat a dělat naschvál… vše se ke mě dostává pouze přes majitele nebo domovní
A co jsi čekala od paneláku? Bohužel, když se člověk stěhuje do paneláku, toto je riziko vždy. Taky by se mi to nelíbilo. Oni vás taky slyší, když se smějete, cokoliv. Kamarádka má taky autistické dítě a když ho chytne amok, v bytě jim prostě dobu řve, je nezvladatelný, to mu bude za chvíli 10 let. Je to pro ně velmi těžké. Poohlížet se po jiném bydlení, nebo doufat, že se přestěhují oni.
@MartinaIrena píše: Více
Tak papírové zdi a špatně odhlučněné podlahy má mnoho paneláků. To nebude výjimka. A otázka je, jak to dítě dělá hluk. Ono pokud je všude ticho ( třeba v 6.00 hodin ) a to dítě tam začne běhat a bouchat, tak to bordel dole bude dělat i kdyby nechtěli. Většina normálních rodičů bude to dítě klidnit minimálně v místnosti, kde spí soused pod z důvodu slušnosti k druhým. Moc si neumím přestavit panelák, kde v tichu neuslyšíš, že Ti nad hlavou běhá a dupe 5 l dítě.
A nemáš někoho kdo umí ukrajinsky? Že by tam šel s tebou jako překladač?
Našemu mladému jsou 4, ma 19,2 kg a začít ho nechat běhat a dupat, tak ho slyší celý barák ( on k tomu navíc je hodně hlučný mluvou ). Naštěstí máme barák. Ale v noci a v tichu se to vše samozřejmě daleko víc nese … Jako představa, že to není slyšet by mě dost pobavila.
Příspěvek upraven 26.12.24 v 19:50
@kocourGarfield píše: Více
Hehe, to mě zaujalo. Kolik žen tu bude mít někoho, kdo umí ukrajinsky.
@Sandra277 píše: Více
To bych řekla že se nestane. Dělají mi tu akorát problémy za to že jim všechno vadí. Nikdo jiný si na mě v baráku nestezuje než ukrajinec
Tak jako jestli sousedy rušíš rádiem, sexem nebo kamarádkami na kafi, tak asi zvuková izolace v baráku bude spíš nic než moc. S malým dítětem (a nejen autistickým), to určitě musí být bydlení dost nanic, pokud nejsi zvyklá a nedokážeš zvuky „odfiltrovat“. Asi moc na výběr nemáš - pokud ti to opravdu vadí, hledej bydlení jinde.
Dobrý den
Obracím se na Vás s dotazy a doufám že najdu nějakou radu. Abych vás přiblížila do dění. Bydlím již druhým rokem v panelákovém bytě a nad mnou jsou ukrajinský sousedi ( údajně bydlí déle než já)
Po X stiznostech a problémech s nimi již nemám cestu a i majitel bytu který mám v pronájmu je na jejich straně. Za dobu co tu bydlím jsem snad nezažila den kdybych měla chvíli klid a nějaké to soukromí. Krom sousedů kteří prý mají údajně 5lete autisticke dítě které nemá asi žádnou výchovu nebo já už nevím. Některé věci opravdu už jsou jako naschvál. Denně mám budíček v 6-7 ráno kdy si údajně holčička potřebuje triskat do věci a běhat po celém bytě tak že mě se tu začne snad klepat i ten lustr. Je to jako stádo slonů. Celý den tu člověk slyší jen řev a dupot ale hlavně že si soused stěžuje na mě že s přítelem máme nějaký intimní vztah ( ps nerusime ani noční klid ale nevadí). Nemluvím ani o tom že největší klid je když nejsem doma jakmile přijdu domů a zapnu si třeba televizi během 10 minut hukot jak kdyby holka seděla vedle mě. Byly si na mě stěžovat i za to že jsem rodině hlídala na jeden den psa a ten pes prostě si zastekal když jsme si hráli. Nemluvím též o tom jak mi pořád někdo triska do stoupacek a nebo když si pustím rádio v kuchyni slyším jak na mě někdo boucha. Přijde vám tohle už normální nebo jsem tady jen já která nedokáže chápat že je to přece jenom Ukrajina a mají autistu doma. Můžou snad taky brát ohled na člověka co pracuje a nebudit mě každý den hukotem a nechat mi taky nějaký klid a soukromí aniž bych musela pritelovi říkat že spolu nemůžeme mít ani intimní chvíli protože jim vadí každý zvuk a televizi nemluvím. Tady platí asi zákaz i pustit hudbu na normální zvuk. Mě nemá vadit to co tam předvádí? Přijde mi tohle jako šikana a podle domovního řádu těžce porusuji tyto pravidla. Podle mého názoru když vím že mám nemocné dítě tak se s tím nebudu stěhovat do bytovky plný lidi a najdu klidnou lokalitu pokud se holka boji i když zasteka pes a začne řvát. Jaký na to názor máte vy? Jak vlastně takové dítě s autismem funguje? Upřímně nikdy jsem se s tím nesetkala ani neznám nikoho ve svém okolí kdo by mi řekl jak takový dítě funguje. Dospělý ano chápu ale tohle mi přijde spíš že výchova selhala a co holka udělá tak vše je ok ale já tady nemůžu nic kvůli ní. Pamatuji si jak na mě přišel pan Ukrajinec zvonit když jsem tu měla nastevu ze prý jsme hlučný a že si jde stěžovat a prosím pěkně byli 3 odpoledne a kamarádky přišli na kafe a samozřejmě malá začala záchvat a já to opět schytala jen díky tomu že mají papír a majitel jim vše žere z ruky. Jak tuhle situaci mám resit a jak s tím naložit aby obě strany byly v pohodě? Máte někdo zkušenost?