Sousedi (Autista)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33899
27.12.24 10:04
@Anonymní píše: Více

Proč pořád píšeš že jsou Ukrajinci? Kdyby ne, tak ti to tolik nevadí? Jinak teda nechápu, proč bys nemohla mít intimní život, pustit si tv, nebo hlídat psa. Je jasný, že z každého bytu je slyšet něco ne? To je prostě bydlení v paneláku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
27.12.24 10:08

A ještě navíc dýchají náš český vzduch! Strašné!

• Citovat
  • Upravit
33899
27.12.24 10:19
@Anonymní píše: Více

No, já jen doufám, že až budeš mít jednou dítě, a bude třeba taky autista, nebo prostě hlučnější, tak budeš ohleduplná, a budeš bydlet někde kde nebudeš nikoho rušit.
Je zvláštní, že i majitel bytu je na jejich straně. Nikdo s tebou kromě jich nemá problém, ale jedna stížnost za druhou… No poradím ti, odstěhuj se na samotu u lesa, tak budeš mít klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
27.12.24 10:31

Nahlášeno adminovi k prověření, zda se jedná o trolla.

• Citovat
  • Upravit
2902
27.12.24 13:12

Asi je jedno, jestli Ukrajinci, Češi nebo Slováci. Prostě jsou lidé, se kterými se nedomluvíš. Malé děti v paneláku, to bývá často problém a to ani nemusí být autisté. Děti bývají hlučné a rodiče si to ani nemusí uvědomit, jak je to v sousedních bytech slyšet. Ale každý rozumný člověk se to snaží nějak vyřešit. Jenom mi není jasné, jak oni mohou slyšet a jak je může rušit běžný hovor a běžný provoz tvojí domácnosti, když podle toho, co píšeš, by měli mít doma kravál jak na pouti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80198
27.12.24 13:33

@Buba mara no tady je to evidentně nejdůležitější, že jsou to Ukrajinci. Proč by to jinak uváděla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36856
27.12.24 15:27
@arinecka píše: Více

Třeba proto, že se s nimi nedomluví? Málokterý mluví česky na rozumné úrovni a také část z nich zneužívá právě to, že jsou Ukrajinci a děje se jím křivda, byť třeba právě konkrétní osoba na to nijak nedoplácí anebo dokonce na tom vydělává.

Také třeba znám 2 Ukrajinky, kdy jedna je tu již X-let, vždy makala v několika zaměstnáních, celkem slušně mluví česky a už má i české občanství. Její dcera se snažila dostat na zdravotku, také na tom mala jak vztekla, různá doučování a pod. Nakonec skončila těsně pod čárou a byla přijata až na odvolání.

Druhá tu dělá načerno také již několik let, česky neumí a neučí se, a když se její dcera, která na přijímačky kašlala, nedostala na střední, tak se rozčilovala, že jsou Ukrajinci a měla být přijata automaticky a bez zkoušek. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24748
27.12.24 17:59

Jen chci podotknout, že zakázat prát prádlo v noci nelze, stejně jako jiné věci související s provozem domácnosti. U nás to SVJ chtělo dát do domovního řádu a přes právníka to neprošlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
27.12.24 18:24

Seděli jsme takhle kdysi v kavárně, bylo skoro plno a pak tam přišla paní s autistickou holkou, odhadem tak 12-ti letá. Během půl hodiny dokázaly vyklidit lokál co holka dělala za vyrvál. To bylo poprvé v životě co jsem se setkala s autismem tváří v tvář.
Já bych se odstěhovala, na toto bych nervy neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
27.12.24 18:48

@lucad77 Tak ne prát prádlo, ale rušit noční klid ( 22.00-6.00 ) nadměrným hlukem tam je? Otázka pak je, jestli puštěna pračka, hlavně tedy máchající s papírovou zdí je považováno za rušení. Za mě to je minimálně bezohledné k ostatním.

• Citovat
  • Upravit
20861
27.12.24 18:49
@kocourGarfield píše: Více

Dobrý den,

zakladatelka je stálá uživatelka, která je tu již několik let. Tedy si myslím, že se o trolla nejedná, podobné téma tu ještě neřešila. Samozřejmě jestli si vymýšlí, nebo ne, to už vědět nemohu.

Krásný den

Diana :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
27.12.24 19:31

Za me je celkem jedno jestli jsou Ukrajinci nebo ne, mit autisticke dite je narocne a to vim i sama jakozto clovek co PAS ma. Hlavne, kdyz je ten panelak blbe udelany a slysis kazdy “souseduv prd” tak se muzes stavet na hlavu a stejne s tim nic neudelas, tady pomuze se odstehovat asi jedine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24748
27.12.24 19:52
@kocourGarfield píše: Více

Bezohledné to jistě je, ale limity hluku to určitě nepřekračuje. To ani dětský pláč. Ona je otázka, co si přesně představit pod pojmem „rušení“, to může mít každý nastaveno jinak. Taková dlouhá sprcha nebo napouštění vany ve tři ráno je taky pěkně od sousedů slyšet, ale těžko sousedce zakázat, aby se umyla, když přijde ze šichty z hospody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80198
27.12.24 19:58

@lucad77 Jsou lidé, co si stěžují i na to, že sousedům v noci pláče mimino.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
28.12.24 07:45

@inkakřivák Já mám za to, že dokonce se dětský pláč ani nebere jako hluk. Teda, pokud by tam přijeli měřit z hygieny míru hluku, tak pláč by neměřili. Ono by to také mělo logiku, vtračku vypnout můžeš, přestat dupat můžeš, ale jak zařídíš, aby dítě neberečelo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný