Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
My s tím měli problém taky, bydlíme v nejvyšším patře. Někdo si v zimě odjel na týden a na hlavním uzávěru to vypnul i nám, no měi jsme přímotop.
Tak jsme víkend čekali, pak volali, pán nic nezjistil, žádnou závadu, tak jsme poprosili majitele a večer už bylo teplíčko ![]()
@smile_xxx píše: Více
přesně tak, hlavní věc je odvzdušnit
(bylo by fajn, kdyby i pod váma) ![]()
Bydlíte tam víc než měsíc a řešíš to teď, že se nedovoláš na družstvo? Tak holt budete muset počkat po vánocích nebo se pokusit radiátory odvzdušnit.
U nás už se neodvzdušňuje vůbec. Můžeš se ale zeptat domovníka, určitě nějakého v domě máte.
@Monchichik To je pravda, to mě nenapadlo. Děkuji, půjdu se optat po svátcích 😊
Ano, odvzdušnit v prvé řadě. Ale jinak, řešit, že se na Štědrý den nikam nedovolám, pokud ten probém mám už víc než měsíc a z toho půlku chodím se zánětem močáku… no, tady každá rada drahá.
@ugluk píše: Více
Tomu se rika kategorie trpitelka, je potreba problém neresit, aby pak bylo možné si stezovat ![]()
Pravdou je, ze obcas ani reseni nevede v rychlemu vysledku, zazili jsme to loni, meli jsme v baraku 16-18 stupnu skoro mesic, cekalo se na nahradni dil, ktery proste nebyl k mani. Jako je to desne neprijemny, ale ze bysme kvůli tomueli zanet mocaku a nemocne deti, to zas tedy ne. ![]()
@j.a.n.i1 píše: Více
Já mám tohle v práci. Už týden nám nejede výtah, paní shora musí vláčet kočárek po schodech! Aha a proč mi to někdo nesdělil hned nebo nezavolal na tu výtahovou pohotovostní linku, jejíž čísla tu všude máte?
@j.a.n.i1 ale jinak jasně, některé problémy jsou na dlouhé lokte a technická stránka věci neumožňuje snadné, rychlé a cenově přijatelné řešení. Ale dokud to řešitnezačnu, výsledek čistá nula je zaručený na libovolně dlouhou dobu.
I když možná, že postěžovat si na emiminu, je považováno za formu řešení, kdo ví ![]()
@ugluk Jasně, presne tak, dokud to nezačnou rresit, tak je jisty, ze se to nevyřeší… Nebo tedy vyřeší, baj oko v dubnu, pokud se bavime o popisovanem problemu ![]()
Vy ste všechny tady tak chytré, děkuji všem za urážky, které mě ale vůbec nezajímají. My jsme celý měsíc byt rekonstruovali, takže nebyl čas ještě vyřizovat tohle. Zeptala jsem se jen, jestli tento styl topení v paneláku někdo má také, abych věděla, jestli je to v panelácích normální nebo ne. Jak vidím, tak vy tu jste jen na rejpání a kopání do druhého. Tak vám přeji krásné Vánoce a já si jdu jako trpitelka stěžovat a brečet jak mám bolavý močák 😊
Zakladatelko, ale vždyť je to pravda. Evidentně víš, že někde nějaký problém je, mohlas za ten měsíc (a ano, i při rekonstrukci, předpokládám, že do otopného systému jste nezasahovali) kontaktovat sousedy, jak to mají oni, zda vypínají na nulu, zda mívají doma teplo… Mohlas kontaktovat SVJ a poptat se, to člověka nic nestojí. Pokud je ti doma zima a jsi z toho nastydlá, tak sama víš, že to není normální, ne?
V prvé řadě teď můžeš zkusit odvzdušnit topení (pokud nevíš jak, jsou instruktážní videa na youtube, nic to není). Sousedy a SVJ kontaktovat po svátcích. A teda bohužel, pokud pod sebou nemáte vytápěný prostor, obzvlášť, pokud by nebylo zatepleno zespoda, tak bohužel podlaha bude studená vždycky, teplo stoupá nahoru. Dá se to řešit nejsnáze kobercem, aspoň lokálním, a tlustými ponožkami.
Ahoj holky, mám takový dotaz. Tím, že teď jsou svátky se na družstvo nedovolám ani nedopíšu, a v okolí neznáme nikoho, kdo by měl stejný nebo podobný problém.
Nastěhovali jsme se 16.11. do panelového bytu 4+1, cca 95m2. Topení tu je ústřední, radiátory strašně maličkaté (okno má například 1,5m na šířku a topení má pouze šest žeber). Jde o to, že pod námi nikdo nebydlí, nad námi lidi moc netopí a vedle nás jsou sousedi jen z jedné strany. Topení máme od toho 16. zapnuté na pětku (!!!) a radiátory jsou většinu dne i noci vlažné. Doma máme miminko a pětileťáka, a máme tu 18 stupňů. Jde o to, že nám přijde, že jakmile jsou sousedi doma (slyšíme dupání apod), tak se naše topení rozjede a hned máme doma teplo, cca 22 stupňů. Odejdou ale zase do práce, vypnou topení (asi) a my zase doma mrzneme. Vůbec nevím, jestli to může mít na naše topení vliv, neznám ten systém a na družstvo se teď nedovolám, proto se chci zeptat tady, zda někdo neví, jak to funguje. Včera v noci jsme měli doma zatím nejteplejš, ale nevíme, jestli byli všichni doma a topili, nebo jak.. Ze zoufalství jsme si už koupili přímotop, protože od podlahy je hrozná zima (byt pod námi je prázdný a netopí se tam), mám už 14 dní nastydlý močák, a děti pořád nudli u nosu. Chodíme doma v bačkorách, mikinách, ale zkrátka se nám to nelíbí, když máme zapnuto na pětku a vlastně topení ani netopí, jak má. Máte s tímhle někdo zkušenost?
Samozřejmě v lednu hned zavolám a optám se 😏