Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, zdravím všechny.
Moje mamka má problém se sousedy a já bych jí ráda pomohla, ale nevím, jsme-li v právu. Žije na vesnici, má kočku a přes sousedovic pozemek k ní na zahradu chodí na „námluvy“ asi dva až tři kocouři. Naše nikam nechodí, protože se těch kocourů bojí.
Ale sousedovi se to nelíbí a začal na náš plot přidělávat další sloupky do výšky a mezi ty nové dřevěné sloupky namotává provázky a dráty s jediným cílem- aby k němu ti kocouři nechodili (on si myslí, že jsou naši, ale nejsou)
Ale i když nejsou naši, bojíme se,aby si neublížili, nedej bože, aby se tam oběsili. Mamka to chce sundat (je to náš plot), ale bojí se, jestli soused
na ní nepřijde s tím, že mu to zničila.
Se sousedem není domluva.
Co by jste dělali vy? Sundali bez varování?
Někde jsem četla, že plot je o dohodě,ale pokud majitel s něčím nesouhlasí má dotyčný smůlu… ![]()
Mamka je ještě taková nekonfliktní,takže to budu řešit já nebo brácha,ale nechceme,aby se tam nějaké číče něco stalo a to zrovna na našem plotu…
Díky za rady a typy jak na souseda.
Je to váš plot, tak bych to sundala, pokud by soused měl kecy, řešila bych to klidně i se starostou…
Navíc, kočkám navýšený plot v přelézání vadit nebude, soused je asi blázen, co neví, že kočce tím nezabrání, vleze a přeleze vše ![]()
Hodně sil v boji se sousedem. Taky jsme to už zažili ![]()
Neumím poradit právně, ale píšeš ,že kocouři chodí přes souseda..Takže snad aby si udělal zábranu na té své straně na svém plotu, ne?? Proč až u vás?? ![]()
Snad někdo poradí..
No to je teda soused ![]()
Je to mamky majetek, tudíž na to soused právo nemá. Možná by stálo za to se informovat na stavebním úřadu, jak přesně postupovat?
Já s mojí povahou bych to už dávno sundala ![]()
A kočce je jedno jak vysoko to bude, tak snad si tam zatím neublíží ![]()
Držím palce, ať to dobře dopadne ![]()
Lizbeth píše:
Neumím poradit právně, ale píšeš ,že kocouři chodí přes souseda..Takže snad aby si udělal zábranu na té své straně na svém plotu, ne?? Proč až u vás??
Snad někdo poradí..
On si myslí, že ty kocouři jsounaši..Nevysvětlíš mu, že nejsou … Prostě je vidí u nás na zahradě, jak čekají a myslí si, že jsou naši ![]()
Sundala bych to stejně to tam bude k rpdu kočky to přelezou.A souseda bych poslala k šípku maximálně byhc mu řekla že vaše kočky to nejsou tak at najde majitele a řeší to s ním ale že plot vám hyzdit nebude
a co nechat vaši kočku vykastrovat? určitě za ní chodí, protože se mrouská ne? navíc kastrace je pro kočku lepší, než být pořád těhotná.
kamiŠ píše:
Je to váš plot, tak bych to sundala, pokud by soused měl kecy, řešila bych to klidně i se starostou…
Navíc, kočkám navýšený plot v přelézání vadit nebude, soused je asi blázen, co neví, že kočce tím nezabrání, vleze a přeleze vše
Hodně sil v boji se sousedem. Taky jsme to už zažili
Moc děkujeme.. On zvířata nesnáší, nikdy žádné neměl a tak o kočkách neví, že ty se protáhnou i takovou skulinou, že by koukal… Je to boj, když máš za souseda blbce.. ![]()
adell píše:
a co nechat vaši kočku vykastrovat? určitě za ní chodí, protože se mrouská ne? navíc kastrace je pro kočku lepší, než být pořád těhotná.
Taky jsem to mamce navrhovala, ale má strach. Já vím, že nemusí, že je to dnes bezpečné, ale je to prostě má mamka a jiná nebude ![]()
Leda unést kočku, až bude mamka v práci ![]()
ja mam pocit ze tvuj plot je na prave strane od domu, ale zkusila bych se s nim domluvit. Kazdopadne, kocka si vzdycky najde cesticku, at tam da za prisernosti jaky chce ![]()
kastrace bude pro vaši kočku lepší a koucourů se zbavíte. my máme kočky dvě, sice jen v bytě a obě jsou vykastrované a v pohodě. první den prospěj a tak od třetího dne o žádné kastraci nevědi. a navíc je to pro ně i ze zdravotních hledisek lepší..
Pokud by se vztekal, že jste mu něco zničili, odkažte ho na policii a soud… Pokud hodnota zničené „věci“ bude míň než 5000, tak to policie předá k přestupkovému řízení a tam to jde většinou do ztracena, pokud jde o sousedské spory…
Plot je váš ten vám ničit nemuže.
Jinak taky souhlasim s kastrací.Moc bych si přála aby tohle bylo nějak uzákoněné a každá kočka co má přístup ven musela mít kastraci,proto že těch koček co všude lítá
![]()
Naše kočka v životě venku nebyla a taky je kastrovaná a moc nevěřím že kočka co se mrouská by nenastavila.ta naše taky nastavovala od psa až po nás uplně všem ![]()
Jura007 píše:
Pokud by se vztekal, že jste mu něco zničili, odkažte ho na policii a soud… Pokud hodnota zničené „věci“ bude míň než 5000, tak to policie předá k přestupkovému řízení a tam to jde většinou do ztracena, pokud jde o sousedské spory…
A jak by dokázal, že to bylo jeho, když to je na jejich plotě? ![]()
Kamča.dalmatinka píše:ta naše taky nastavovala od psa až po nás uplně všem
Ta naše objela i mamky kabelku, měla to nějak pomatený ![]()