Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
mám dotaz jaké by mohli být náklady na nízkoenergetický dům 5kk o vel 100m2.Záloha na vodu je 1200kč jinak je vše na eletřinu.Topení,vaření,voda…z RK mi říkají cca 2000-2500kč měs.je to reálné vzhledem k tomu,že je nízkoenergetický?Děkuji moc předem.Sama nevím a zvažuji právě stěhování do toho domu.Je to Uhřiněves - ulice Vlárská jestli někdo znáte.Díky moc ![]()
Sama nevím, ale klidně bych si zašla na elektrárnu a nechala si zálohu orientačně spočítat.
My máme stejně velký domek a zálohy 1800 měsíčně a většinou ješte doplácíme tak 2tisíce.
my mame zastavenou plochu 75m2, jedno patro. a platime zalohu 3000,–
ltos nam myslim 5tis vraceli.
zalezi, cim budete v dome topit, jake jsou tepelne ztraty a hlavne jaka je Merna potreba energie na vytapeni, protoze platby za topeni jsou cca 75-80% z celkovych nakladu.
No na el je tam všechno.Jedná se o nízkoenergetický a hodně zateplený dům,tak bych tam neměl být snad velký únik … nevím.
helička píše:
My máme stejně velký domek a zálohy 1800 měsíčně a většinou ješte doplácíme tak 2tisíce.
A to doplácíte za rok??a také máte všechno na elektřinu?
helenkanai píše:
No na el je tam všechno.Jedná se o nízkoenergetický a hodně zateplený dům,tak bych tam neměl být snad velký únik … nevím.
jestli to je novostavba, tak to musi mit PENB a tam najdes vse potrebne.....
vyraz hodne zatepleny dum je hodne relativni ![]()
my máme barák 160m2,za minulý rok jsme zaplatili za elektřinu 26000 (dům není zateplený, pouze kvalitní cihly). Vytápíme tepelným čerpadlem, takže máme výhodnou sazbu na elektřinu
Dobrý den,
našla jsem zprávu, že jste uvažovali v červnu o stěhování do Uhříněvsi Vlárská ulice. Jak to dopadlo? Také o tom uvažujeme a ráda bych tedy věděla, zda slíbení poplatky a další info byly pravdivé a jak se Vám tam bydlí.
Děkuji za jakoukoli zprávu ***@seznam.cz