Sousedka - jak vyřešit

Anonymní
13.6.16 17:38

Sousedka - jak vyřešit

Ahoj holky, rozmýšlela jsem se, jestli to sem psát, ale chtěla bych znát váš názor. S manželem jsme si postavili dům, hned vedle nás jeho dlouholetý kamarád. Kamarád začal randit s kolegyní z práce. S tou jsem se zdravila, občas jsme prohodili sem tam větu. Ještě než se nastěhovala ke kamarádovi, tak už začala dělat problémy, že ji pomlouvám, ať se nad sebou zamyslím, jak se chovám, do toho samo navezla i souseda. Netušila jsem co se děje a tak jsem jí napsala, ať se za mnou staví v kanceláři a že si to můžeme vyříkat, toto jsem jí navrhovala nejméně třikrát ale nepřišla. Potom se tedy nastěhovala k sousedovi a já zjistila, že se začala bavit s manželovou bývalou milenkou (myslím, že to udělala naschvál)- naschvál ji k nim zvala, když jsem vozila syna na zahradě v kočárku, chychotaly se tam. Na to jsem se naštvala a koupila zelenou látku na plot, abych ty dvě neviděla. Začala jsem ji ignorovat, nezdravit. Tento rok měli se sousedem svatbu -stále jsem přemýšlela, jestli jít nebo ne, ale věděla jsem, že si tam pozve onu paní - manžela býv. milenku a tak jsem s dětmi odjela na víkend na Lipno. Pak ona porodila. Jednou když jsem šla vysypat koš do popelnice tak jsem na ulici uviděla pouzdro na dudlík, nejdřív jsem myslela, že ho vyhodím ale pak říkám, to budou určitě její. tak jsem ho dala na vrata. Když jsem myla nádobí, tak jsem ji viděla, že to asi hledá, tak jsem vylezla ze dveří a říkám, že pokud hledá to pouzdro, tak ho má na vratech. Neřekla ani bů. Uplynuli nějaké týdny a když jsem se vracela domů z práce, tak jsem zahlédla, že jde směrem ke mě s tím, že se chce zeptat, jestli nemám doma sůl, že jí došla. Řekla jsem ji, že si dám domů nákup, a že ji sůl donesu. Po tomto tedy poděkovala. TAk jsem si říkala, že možná narozením dítěte, se třeba uklidnila, ale asi jsem se mýlila. Netrvalo dlouho a už jsem si od ní vyslechla, že ji nezdravím a ještě nějaký kecy. Přešla jsem to ale doma, jsem se rozbulela před manželem, že už mě to její šikanování štve. Nezdravím ji a snažím se ji ignorovat, pač nechci aby mě zase obvinila, že něco jsem udělala, neudělala, podle toho co si zase frajerka vymyslí, a z důvodu, že se nebudu bavit s někým, kdo mi dělá naschvály. Vím, že je to asi dětinský, ale mě to hrozně štve. Z druhé strany domu mám fajn sousedku, se kterou máme krásný vztah. Holky, dá se toto nějak vyřešit?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
310
13.6.16 17:42

Nedá, pokud nechceš klesnout na její úroveň ji ignoruj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
13.6.16 17:44

Co tak jen pozdravit, přece jenom je to sousedka, tak ze slušnosti a jestli odpoví, to už je na ní. Jinak bych se na ní vybodla, má své kamarádky, vy taky, tak proč to řešit. Pokud by Vás to pořád a dlouho žralo, tak až bude vhodná situace, někdy v klidu, když bude s kočárkem nebo bude vypadat v pohodě, zkusit navázat hovor, co se stalo, jestli jí něco vadí nebo jestli cítí nějaký problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
13.6.16 17:46

Vůbec bych to neřešila, je to jen sousedka a už vůbec bych nebrečela z toho, že si na mě někdo chodí stěžovat, že nezdravím. Jsi snad dospělá osoba, ne :? A upřímně, kdyby byl manžel co k čemu, tak by jí odpálkoval hned prvně, kdy by přišla fňukat, že nezdravíš. Je to čistě tvoje věc a já bych se tomu jen zasmála. Problém vidím v té milence, ne v tom, že si jí tam ona zve. Proč to dělá je čistě její důvod a ty nevíš jestli nejsou opravdu kamarádky. Mě přijde, že máš malé sebevědomí, nemusíš se zpovídat nikomu proč zdravíš nebo ne, manželovi taky ne. Já osobně bych jí zdravila pokaždé a to tak nahlas a tak ironicky, že by radši zalezla. A až by tam byla i s kamarádkou ( manželovou bývalou milenkou ) tak bych je pozdravila ještě hlasitěji s úsměvem na rtech, protože nic nenasere takové lidi nenasere víc, než tvůj úsměv na tváři a pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
13.6.16 17:50

Tak pozdravit v každém případě i když ona neodpoví. Žádné řeči nezavádět. Když na ni někde narazíte, zase jen pozdrav a odchod. Když ti o ní bude někdo vyprávět, tak ho zaraž a nebudeš nic vědět. Slušnost se vždy vyplatí, buď lepší, než ona. Třeba jednou dostane rozum.

• Citovat
  • Upravit
33521
13.6.16 19:10

Neřešila bych to, prosě bych jí jen pozdravila a nic víc. Proč tuhle dikusi máš dvakrát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
13.6.16 19:14

Já tam teda nikde nevidím tu šikanu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
13.6.16 19:58

Vysázejte si k plotu thuje a budeš mít po problému..neuvidíš ji a bude klid:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová