Sousedska (ne) vypomoc

Anonymní
5.4.22 16:48

Sousedska (ne) vypomoc

Ahoj prosim anonym
Jdu se spise vypsat
Bydlime s manzelem a detmi na vesnici. Mame celkem „fajn“ sousedy, zadne kecy kdyz v lete protahneme zabavu a nebo jine naschvaly. Ale pani si k nam chodi „pujcovat“ kde co, jednou je to kyprici prasek, ocet, paralen, avivaz, mleko…jeji muz zase naradi. Neresim ze pani nevrati pytlik kypriciho prasku a ze chlap nevycisti ani pytel od sekacky a nejake diky taky uz necekam. :roll: Ale asi pred mesicem na nas v noci zabouchali, ze jejimu muzi neni dobre zda ho muzeme hodit na pohotovost, muz ikdyz mel vstavat na ranni tak je odvezl a cekal tam s nimi tri hodiny na vysledky. Pan teda pak prisel za par dnu s flaskou nejlevnejsiho vina a proslou bonboskou, ale i tak jsme si rekli, ze nejake gesto. Jeste nam na velikonoce slibil dva kraliky at se domluvim pak „s jeho starou“. A prijdu prvni tyden v dubnu se dohodnout na kdy.Dnes jsem udelala babovku a sla k sousedum zda by nam o vikendu ty dva kraliky teda picli, pani se zadivala jak vrah a zacala, ze kralici uz jsou zamluveni, ze je ma pro rodinu a zname. Jeji muz se snazil neco rict, ale ta ho hned zarazila. :roll: Jsem z tohoto fakt smutna, cert vem usaky, ale kdyz prijde pro neco tak budu delat ze proste nemam.! :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Klopotkova
5.4.22 16:50
@Anonymní píše:
Ahoj prosim anonym
Jdu se spise vypsat
Bydlime s manzelem a detmi na vesnici. Mame celkem „fajn“ sousedy, zadne kecy kdyz v lete protahneme zabavu a nebo jine naschvaly. Ale pani si k nam chodi „pujcovat“ kde co, jednou je to kyprici prasek, ocet, paralen, avivaz, mleko…jeji muz zase naradi. Neresim ze pani nevrati pytlik kypriciho prasku a ze chlap nevycisti ani pytel od sekacky a nejake diky taky uz necekam. :roll: Ale asi pred mesicem na nas v noci zabouchali, ze jejimu muzi neni dobre zda ho muzeme hodit na pohotovost, muz ikdyz mel vstavat na ranni tak je odvezl a cekal tam s nimi tri hodiny na vysledky. Pan teda pak prisel za par dnu s flaskou nejlevnejsiho vina a proslou bonboskou, ale i tak jsme si rekli, ze nejake gesto. Jeste nam na velikonoce slibil dva kraliky at se domluvim pak „s jeho starou“. A prijdu prvni tyden v dubnu se dohodnout na kdy.Dnes jsem udelala babovku a sla k sousedum zda by nam o vikendu ty dva kraliky teda picli, pani se zadivala jak vrah a zacala, ze kralici uz jsou zamluveni, ze je ma pro rodinu a zname. Jeji muz se snazil neco rict, ale ta ho hned zarazila. :roll: Jsem z tohoto fakt smutna, cert vem usaky, ale kdyz prijde pro neco tak budu delat ze proste nemam.! :pocitac:

Jaké je podle Tebe nejlevnější víno?

• Citovat
  • Upravit
2164
5.4.22 16:51

No, otázka je, zda někdo, kdo protahuje noční zábavu bude riskovat to, že to někomu začne vadit. Já bych to netolerovala nikomu, včetně nejlepších přátel. Jsou věci, které s eprostě nedělají.
Když si půjdou něco půjčit, můžete jim říct, že to má zamluvené rodina a známí a zavřít dveře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6203
5.4.22 16:56

Až si příště přijde půjčit mléko, tak jí řekni, že si ho slíbila rodině. To by jí mohlo dojít a tebe na nějaké poskakování kolem sousedů už vyléčit. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.22 16:59

@Klopotkova byla to lahev medvedi krve :D

• Citovat
  • Upravit
26747
5.4.22 17:01

Myslím, že jste si pustili k tělu vyzirky, no nezávidím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
5.4.22 17:01

@Klopotkova sladké ďeuča přece :mrgreen:

A jinak k dotazu. Spravedlivý to není, ale nic nenadelas, králíci nebudou. Já už bych příště kyprici prášek taky neměla, zrovna jak na potvoru došel :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
5.4.22 17:04

Vzala bych si z toho ponaučení a příště nic už nepůjčila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2092
5.4.22 17:06

Buď ráda že to máte ještě takhle. My řešíme jiný kalibry :D :lol: a to bys fakt nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
5.4.22 17:15

Já jsem ta, která chodí k sousedům pro mouku a kypřící prášek. A snažím se to kompenzovat zase jinak. Ale je fakt, že nářadí už se nám také půjčovat nechce, drobnosti typu teleskopický váleček se nevrátily k nám…

S druhou sousedkou si zase vozíme do/ze školy děti, tak nemám výčitky, když občas potřebuju dítě stáhnout z vedlejší vsi domů, prostě si napíšeme a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15154
5.4.22 17:49

Přestaňte ze sebe dělat půjčovnu a taky přestaňte protahovat zábavu přes čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová