Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jsi můj strážný anděl, co mě vždy ochrání. Jsi moje nekonečná touha, bez tebe je každá minuta neskutečně dlouhá. Vím, že tě občas zlobím, to že nejsem dokonalá, to o sobě vím. Nezlob se proto prosím na mě, vždy chápej mě a miluj mě. Každý má své chyby, ale mě se s tebou život líbi. Snad mi tyhle slova věříš, a své problémy mi vždy sveris. Svou náruč mi otevři, a svoje očka zavři. Dám ti sladký polibek z lásky, pohlaď mi prosím moje vlásky. Miluji tě nadevše, pro tebe bych udělala vše. Hodně jsi už pro mě udělal a já si toho neskutečně vážím, jenomže já se asi ještě málo snažím.
Takové rýmovánky patnáctileté slečny… Možná by to sepsala i třináctka.
Důležité ale je, že se to líbí tobě a že ti to pomáhá…
Pohlaď mi prosím moje vlásky? To je děs, to změň.
Co chce básník svou básní říct? Já z ní mám dojem, že se ke svému příteli chováš hrozně a prosíš ho o odpuštění. Je to tak?
Rýmuje se, ale je to teda dost tuctová báseň. Slovní spojení jako „jsi můj strážný anděl“ „Bez tebe minuta dlouhá“ a možná ještě nějaké jsou už fakt laciné klišé. Chce to něco nového, něco trošku sofistikovanějšího.
Já tedy místy stěží hledám i ten rým, rytmicky je to asi úplně mimo, proč to aspoň není zformátováno jako báseň?
Je to jak dopis nějaké -náctky ![]()
@Modra1 píše:
Pohlaď mi prosím moje vlásky? To je děs, to změň.Co chce básník svou básní říct? Já z ní mám dojem, že se ke svému příteli chováš hrozně a prosíš ho o odpuštění. Je to tak?
Rýmuje se, ale je to teda dost tuctová báseň. Slovní spojení jako „jsi můj strážný anděl“ „Bez tebe minuta dlouhá“ a možná ještě nějaké jsou už fakt laciné klišé. Chce to něco nového, něco trošku sofistikovanějšího.
vrásky by se hodily, ale to přijde asi až o mnoho let později.
Jedno klišé za druhým, nahodilé rýmy typu láska - páska. Je to jako ty básničky, co posílají lidi do rádia v písničkách na přání někomu k narozeninám. Takže stejně jako s tvým zpěvem - piš raději do šuplíku.
Tohle jsem uměla napsat už na základce v pátý třídě. Bohuzel ani zpěv ani toto. A už bys mohla mít trochu soudnosti a přestat to tu plevelit.
@Magical-eyes píše:
Takové rýmovánky patnáctileté slečny… Možná by to sepsala i třináctka.
Důležité ale je, že se to líbí tobě a že ti to pomáhá…
Presne, taky mi to přijde jak vyplod zamilovane trinactky.
@ReginaZ píše:
Básničky, písničky, ty jsi umělkyně!
Konečně někdo kdo umí pochválit děkuji moc! ![]()
@Tapicka94 píše:
Jsi můj strážný anděl, co mě vždy ochrání. Jsi moje nekonečná touha, bez tebe je každá minuta neskutečně dlouhá. Vím, že tě občas zlobím, to že nejsem dokonalá, to o sobě vím. Nezlob se proto prosím na mě, vždy chápej mě a miluj mě. Každý má své chyby, ale mě se s tebou život líbi. Snad mi tyhle slova věříš, a své problémy mi vždy sveris. Svou náruč mi otevři, a svoje očka zavři. Dám ti sladký polibek z lásky, pohlaď mi prosím moje vlásky. Miluji tě nadevše, pro tebe bych udělala vše. Hodně jsi už pro mě udělal a já si toho neskutečně vážím, jenomže já se asi ještě málo snažím.
Tohle je báseň?