Společná péče a výše alimentů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
244
5.7.21 19:28

Pokud dohodu soud schvalil za podminek, ze zena byla na RD a v aktualni situaci uz davno na RD neni, soud alimenty snizil muze. Pomery se zmenili tak, ze zena uz neni na RD a ma moznost a schopnost vydelku. Na soudu tohle proslo uz x krat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.21 19:33

Děkuji za vaši dedukci, i vzhledem k anonymitě a tím ze sem určitě i dotyčná chodí došlo ke změně vsech nepotřebných údajů. Mrzí mě, ze s tímto člověkem se takhle jedna a on s tím nedokáže nic udělat. Paní je lina a přítel zvažuje podání a tak shani informace. O děti se pečlivě starame a mrzí mě, ze je to bezvychodna situace. No tak než se vrhneme k právníkům, chceme znát názor lidi podobne postižených soudy.. ;)

• Citovat
  • Upravit
81530
5.7.21 20:08
@topazio píše:
Ona asi není kamarádka ale partnerka muže, který platí alimenty.

proto píšu, ať se do toho nesere a necha to na svém chlapovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81530
5.7.21 20:36
@agus121 píše:
Pokud dohodu soud schvalil za podminek, ze zena byla na RD a v aktualni situaci uz davno na RD neni, soud alimenty snizil muze. Pomery se zmenili tak, ze zena uz neni na RD a ma moznost a schopnost vydelku. Na soudu tohle proslo uz x krat.

viděla bych jako reálné nechat vyměnit alimenty matce. u ní ke změně poměru nejspíše došlo. co se týká otce, tam asi neni důvod snížit, pokud mu nevznikla nová povinnost nebo nepoklesl velmi významne příjem.
osobně bych do toho nebyla, pokud jsou vztahy vcelku fajn, nestojí to za to. ze se soudem zhorší je prakticky tutovka. vím o čem mluvím, jakmile dojde na soudní tahanice, je to peklo, penězmi nevykoupitelne. opravdu nepočítej s tím, že by to soud rozhodl tak, ze si polepšite nějak vyznamne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
5.7.21 20:55

Dítě má sdílet životní úroveň rodičů a soudy nejsou blbé. Nedělej jim v tom binec, nemáš do toho co mluvit. Jestli ti to vadí, tak si najdi bezdětného. On asi přítel ví, proč má strach, že mu to ještě zvýší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
11.7.21 08:49
@agus121 píše:
Neverim tomu, ze by soud stanovil stridavou peci, alimenty otce matce 10 tis a ji zadne alimenty. Tohle mi pripada spis jako dobra vule otce.

Proč bys tomu neměla věřit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2861
11.7.21 09:37

No ja si teda myslim, ze tatinek by mel zazadat o upravu alimentu. Pokud ma deti pul mesice, tak se stara na dnesni dobu az dost. Platit 10 tis navic k tomu mi prijde proste moc, kdyz matka deti neni na RD. Jako byt ji, tak si piskam, decka 14 dni, pak 14 dni volno, desitka navic jen tak, a jako bonus novej nabíječ a vetsi byt. Ale z pohledu otce mi to yeda vyhodny vubec neprijde. Osobne jsem si doted myslela, ze kdyz se stridaji v peci napul, zadne alimenty si vzajemne neplati!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4402
13.8.21 22:22
@Anonymní píše:
Děkuji za vaši dedukci, i vzhledem k anonymitě a tím ze sem určitě i dotyčná chodí došlo ke změně vsech nepotřebných údajů. Mrzí mě, ze s tímto člověkem se takhle jedna a on s tím nedokáže nic udělat. Paní je lina a přítel zvažuje podání a tak shani informace. O děti se pečlivě starame a mrzí mě, ze je to bezvychodna situace. No tak než se vrhneme k právníkům, chceme znát názor lidi podobne postižených soudy.. ;)

Sníží mu to. V klidu ať požádá, pokud nebude reálná nová dohoda.

Vztahy musí chtít udržovat oba a bez určitých ústupků a spravedlnosti to nejde. Ona určitě ví, že takové alimenty nejsou v této situaci ok, tak by měla přistoupit na dohodu a změnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.21 13:26

Tak se ozyvame znovu, těm, kteří říkají, ze je to nadstandart a dotyčná si je tím take jistá, můžeme potvrdit, ze opravdu je, take už padla dohoda mimosoudní o snížení alimentu aspoň o 1500. Nic extra, ale jelikož vi, ze dostává opravdu hodně, vi taky, ze otevřít soud, sla by níž možná o víc. Možná to i časem přítel podá.
Děkujeme za podněty a postřehy.
Všem klidne léto.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.8.21 13:44
@Anonymní píše:
Tak se ozyvame znovu, těm, kteří říkají, ze je to nadstandart a dotyčná si je tím take jistá, můžeme potvrdit, ze opravdu je, take už padla dohoda mimosoudní o snížení alimentu aspoň o 1500. Nic extra, ale jelikož vi, ze dostává opravdu hodně, vi taky, ze otevřít soud, sla by níž možná o víc. Možná to i časem přítel podá.
Děkujeme za podněty a postřehy.
Všem klidne léto.

Příklad z mého okolí.
Střídavá péče, ona cca 25 tisíc, on 50. On jí dává 2 700 Kč měsíčně plus všechny větší výdaje na půl. Ale on se teda nestará fakt o nic, nekupuje oblečení, sportovní vybavení, nezařizuje tábory, na dovolené dítě nebere. Co zařídí ona, tak zaplatí, pošle mu jednou za měsíc faktury a výdaje a on dle vlastního rozhodnutí půlku zacáluje, většinou má ještě kecy, že na něco jí nepřispěje, že dětské vitamíny jsou zbytečný výdaj a tak.
Já se jí divím, když vím, kolik s tím má práce, bych se vyprdla na ty jeho usmolené 2 tisíce a ať si kupuje všecko on dvakrát a zařizuje.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna