Styk s otcem o prazdninach?

Anonymní
3.7.21 23:12

Styk s otcem o prazdninach?

Ahoj,
Mám s bývalým tříletou dcerku. Dnes mi volal, že ji chce na 14dní o prázdninách.
Jsme rozvedení, malou mám ve výhradní péči, styk s otcem na domluvě.
Potřebuji poradit, jestli má právo ji chtít na 14 dní vkuse, jestli na to musím kývnout.
 Děkuju

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3745
3.7.21 23:14

Pokud je to na domluvě, tak nemusíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
3.7.21 23:16

Tak styk máte na domluvě, tak byste se měli domluvit. Pokud toho nejste schopný, tak vyřešit soudně. Jinak otec má určitě právo vidět své dítě 14 dní vkuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
3.7.21 23:23
@Tojsemja3 píše:
Tak styk máte na domluvě, tak byste se měli domluvit. Pokud toho nejste schopný, tak vyřešit soudně. Jinak otec má určitě právo vidět své dítě 14 dní vkuse.

Pro mě osobně je na prvním místě zájem dítěte - kdybych třeba byla rozvedená a mé dítě by chtělo strávit 2 měsíce prázdnin výhradně se svým otcem, tak bych mu to umožnila, ač by mě to mrzelo, ale nechtela bych, aby se mnou bylo z povinnosti, že musí a já mám na to právo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81531
3.7.21 23:24

Nemusíš
ale přijde mi to naprosto cajk pozadavek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81531
3.7.21 23:26
@Beckyttine5 píše:
Pro mě osobně je na prvním místě zájem dítěte - kdybych třeba byla rozvedená a mé dítě by chtělo strávit 2 měsíce prázdnin výhradně se svým otcem, tak bych mu to umožnila, ač by mě to mrzelo, ale nechtela bych, aby se mnou bylo z povinnosti, že musí a já mám na to právo..

je v zájmu dítěte, aby byla za každých okolností plněna jeho přání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
3.7.21 23:43

Na me trilete dite by bylo 14 dnu moc, takze v kuse bych nesouhlasila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
3.7.21 23:46
@Lama Lama píše:
je v zájmu dítěte, aby byla za každých okolností plněna jeho přání?

Za každých ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
3.7.21 23:49

My tady nezname kontext - jak dlouho jsou spolu rozvedeni? Nebo spíš, jak dlouho dítě vyrůstá jen s matkou? A jak často tráví otec čas se svou dcerou? Jsou spolu každý týden? Jaky spolu mají vztah? Jakou má dítě povahu? Je společenske, nebo spíše uzavřené a citove hodne navazane na matku? Tohle musí posoudit zakladatelka sama, zda je to v zájmu dítěte či ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
4.7.21 00:02

Tak jestli se běžně domlouváte, tak je i toto na domluvě. Takže pokud se otec řádně stará, malá s ním tráví ráda čas tak nevidím důvod, aby ji měl delší dobu v kuse. Ale pokud tam běžně není více nocí tak bych se dohodla, že by spíše přijela na týden v červenci a pak týden v srpnu. Ale záleží jak zvládá malá odloučení na více dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
4.7.21 01:17

Jak casto si ji bere?
Jak nejdele uz s ni byl?

Trilete dite je porad malinke, 14 dni je pro nej strasne dlouha doba. Je to tak „krat 3“, prevedeno na nase dospelacke vnimani casu.

Optimum je podle me tak 5 dni v kuse, vic ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.21 06:03

Malou si bere kazdycn 14 dni na vikend, bohuzel predavani probiha tak ze mala ho jen vidi a zacne hystericky plakat, věšet se na mě. Mám z toho trauma i já, jsem z toho nešťastná.
Potom se uklidní, když odjede, ale po návratu se mě pořád ptá, jestli zas nepojede za tatou, že nechce.
Nejsme spolu již 2 roky, malá je většinou semnou a je to znát, je na mě hodně navázaná.
Zakladatelka.

• Citovat
  • Upravit
13300
4.7.21 07:22

Nemusíš, ale požadavek je v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
4.7.21 07:34
@Anonymní píše:
Malou si bere kazdycn 14 dni na vikend, bohuzel predavani probiha tak ze mala ho jen vidi a zacne hystericky plakat, věšet se na mě. Mám z toho trauma i já, jsem z toho nešťastná.
Potom se uklidní, když odjede, ale po návratu se mě pořád ptá, jestli zas nepojede za tatou, že nechce.
Nejsme spolu již 2 roky, malá je většinou semnou a je to znát, je na mě hodně navázaná.
Zakladatelka.

nedala bych ji na 14 dnů, u tříletého dítěte to není požadavek v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
4.7.21 08:41

Tak moje dítko zvládalo 14dní v kuse ve 3letech lépe než teď v jedenácti. byla na otce zvyklá a byla s ním ráda. Psycholožka říkala, že to je OK. Ani se jí moc nestýskalo, mně asi víc. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna