Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky no ja sem 35+5tt a brisko mi kleslo uz minuly tyden aji moje mamka si toho vsimla tak na tom asi neco bude
ahojky holky, a musí to bříško vůbec klesnout? ja jsem ve 40tt a jeste vubec nic, jeste jsem ani nemela poslicky a tak se trosku bojim aby to neprislo raz naraz, chtela bych byt na to aspon trosku pripravena.. myslela jsem ze brisko klesa tak 3-5dni pred porodem ale jak to tady ctu tak to tak vubec neni… ![]()
Freeonit, psala jsme, že mně třeba nekleslo vůbec
Ono je to jak u koho
A třeba před prvním porodem jsem nic jako poslíčky neznala, až v sobotu a v úterý ráno jsem porodila ![]()
A jak jsi na tom, je mimčo KP nebo ne?
jsme spravne
dneska na poradne jsem si nechala kvuli tomu udelat aji UTZ, doktor nechapal ze jsem tak nervozni a ve ctvrtek mam nastup na vysetreni do porodnice.. tak uvidime co mi reknou tam!
ale jsem rada ze misto stresu a obav se cim dal tim vic tesim! i dokonce na porod!
Tak to je paráda
Moc gratuluju, muselo se ti ulevit
Tak ať to jde všechno rychle a hladce ![]()
no jo to vis ze ulevilo
snad bude vsechno ostatni taky v nejvetsim porádku ![]()
Já dneska končím 33 a zhruba tak tejden už ho mám dole. No vůbec bych se nezlobila, kdyby šla trochu dřív
, ale tak 14 dní by to tam mohla ještě vydržet. Poslíčci furt nic.
Ähojky holčiny já mám stejný problém…Každý si všiml že mám bříško pěkně dole.Jsme 33tt.Já nevím jak vy…ale já bych klidně šla rodit ještě dnes kdyby to šlo.
Jinak poslíky už sme měly několikrát.
ahoj holky,tak já už rodila dvakrát a mě vždy brzy břicho spadlo,každej mi odahadoval,že budu rodit ten 1,5 měsíce dřív,ale kdepak,kluci se narodili v termínu,já myslím,že to záleží na stavbě těla a na svalstvu,moje babička porodila 8 dětí a u mého těhotenství také říkala,že to půjde dřív,jí klesalo bříško tak 14 před porodem,ale kdepak,u mě to neplatilo
tak to jsem v klidu,mě klesá postupně,zdá se mi že ho mám den odedne níž a to jsem teprve 32tt.Možná se moc sleduju ![]()
Mě při prvním spadlo v pondělí a malej se ve čtvrtek v 37tt narodil.
Pamatuji si to jako dneska. Potkala jsem kamarádku, ta na mě vytřeštila oči a říká, že budu rodit, že mám břicho strašně dole. Smála jsem se jí, že až za 3týdny…
Ahoj, já mam břicháče prý hodně dole už od té doby, co mi vůvec začalo růst. Všichni (máma, babička, kamarádky) říkají, že porodim určitě dřív. Teď jsem 35 tt, tak už se začínám trochu bát, mam i silné poslíčky. No snad se tam malá ještě chvilku bude dopejkat, ještě se mi do porodu nechce ![]()
Ahoj, chci se zeptat..jsem teprve ve 30. týdnu. V pondělí jsem byla na kontrole a vše v pořádku, ale během týdne mi nějak pokleslo bříško a kamarádka co mě od minulého týdne neviděla se mě na to dnes ptala. Je to moje první mimi a mám trochu strach aby něco nebylo v nepořádku. Díky
Maminy mě spadlo bříško ze včera na dnešek a především mi neustále tvrdne a mám i jakýsi vodnatější bílí výtok. K dr jsem obednaná na 17.9. tak přemýšlím zda se tam nestavit dříve. Občas ( cca 3× do dne) mě i píchne do čípku tak že se musím zastavit a rozdejchat to ale kontrakce žádné nic. Pohyby relativně tak jak mají být a jak byli než bříško kleslo. ![]()
@Michaela99 Já myslím, že není třeba se nervovat, mě spadlo bříško včera, jako fakt dolů, jsem na to hleděla, ale bylo mi řečeno, že někdy spadne třeba 2 měsíce před porodem a někomu vůbec…
Já jdu v úterý na kontrolu, tak se zeptám..A ten výtok mám taky ![]()