Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Panthenolem určitě nic nezkazíš. A já proti sluníčku používám Daylong Kids, dá se koupit v lékárně.
Měla jsem ho i loni na Mallorce, byly tam pařáky. Přežil cachtání ve vodě i téměř celodenní pobyt na sluníčku.
Mažu je hnedka po ránu, než vyrazí do školy a školky. Já mám pocit, že je to sluníčko rok od roku agresivnější, tak prcky fakt hlídat ![]()
Zbytečně bych ničím nemazala, spálená pokožka je citlivější. Jedině ten Panthenol - nejlepší je pěna.
tterka píše:
Panthenolem určitě nic nezkazíš. A já proti sluníčku používám Daylong Kids, dá se koupit v lékárně.
Měla jsem ho i loni na Mallorce, byly tam pařáky. Přežil cachtání ve vodě i téměř celodenní pobyt na sluníčku.
Mažu je hnedka po ránu, než vyrazí do školy a školky. Já mám pocit, že je to sluníčko rok od roku agresivnější, tak prcky fakt hlídat
Jo já vím.. on nebyl namazanej vůbec
Dávala jsem děti na hlídání ven mamce i s krémem a ona na to zapomněla.. starší synovec nemá nic, náš spálenej
Je mi ho hrozně líto, ale nebolí ho to, nesvědí, nestěžuje si na nic.
Nenechal by si na tom chvíli napatlaný bílý jogurt? To taky docela pomůže.
Já už taky mažu, zvlášť to první sluníčko je děsné, to jsem se jednou spálila i já, co se nespálím prakticky nikdy.
Nám se to taky stalo
předevčírem v zoo. Malá červení líčka a ručky. Včera jsme koupili v lékárně Daylong (lékárnice říkala, že lepší krém snad není a že to hooodně vydrží) a panthenol. Sice jsem v lékárně nechala 500kč, ale pro malou jen to nejlepší
příště už se nám to nestane
No dneska přes noc mu to zmizelo, tvářičky už dobrý, vyrážka lepší. Nechtěla jsem ho držet doma, když je tam hezky, tak jsem ho pořádně namazala a snažila se držet ve stínu, ale stejně je zas malinko červenej.
Janulik, prosím tě, kolik stojí ten daylong??
http://www.zbozi.cz/…of-30-100ml/?…
tady je, taky ho doporucuju, jestli je prckovi min nez rok tak je jeste Daylong Baby - ma mineralni filtry, vydrzi hodne i v mori se v podstate nesmyva..
u nas staci asi ta 30 k mori a na hory radsi 50tku..
maji ho skoro vsude nebo urcute radi objednaji - byva to do druheho dne na prodejne ![]()
jinak i kdyz kuze spalena neni tak maji Pnthenol 3 nebo 5% jako telove mleko - pekne to chrani a regeneruje pokozku taky fajn vec na leto
- hlavne na dovcu..
Madi, nejsem sice Janulík, ale já mám 200 ml, Daylong Kids, Faktor 30 (původně to byl faktor 40, ale podle jakéhosi doporučení Evropské komise se snížil na 30) - magistra mi vysvětlila, že chrání stejně jako ta 40 - moc tomu nerozumím, ale chrání skvěle. A stál něco málo přes 400 Kč. Používám ho na dvě děti a měla jsem ho celé loňské léto a teď tam mám ještě cca 70 ml. Vypotřebuje se ho málo, dlouho vydrží ![]()
Madi…já ho kupovala u Dr. Max a malé balení mě stálo 365kč a měli ještě velké balení a to stálo přes 500kč
díky.. nakonec jsem koupila garnier solaire a panthenol tělové mlíko.. dneska byl na slunci chvilinku namazanej, sotva jsme ve městě přešli parkoviště a zase rudej i vyrážka ![]()
Madi…já bych vůbec takové věci nekupovala, je to škoda peněz, fakt kup v lékárně, já jednou koukala na testy a to co prodávají v obchodě nebo drogerii je úplně k ničemu a vůbec neodpovídá faktor a to je myslím si, že pro dítě hodně důležité
Manžel dycky říká…nejsem tak bohatý, abych mohl kupovat levné věci
Prosím poraďte, co na spálenou tvářičku batolete??
Malý se mi včera trošku přismahl na sluníčku, má červené tvářičky a vyrážku ze sluníčka
Zatím jsem mu to namazala normálním krémem, nic jiného doma nemám. Je potřeba na to koupit nějaký ten panthenol nebo nechat být než vyrážka sama zmizí?