Spálená tvář u batolete

teresa20
12.5.11 08:41

Spálená tvář u batolete

Prosím poraďte, co na spálenou tvářičku batolete??

Malý se mi včera trošku přismahl na sluníčku, má červené tvářičky a vyrážku ze sluníčka :cry:

Zatím jsem mu to namazala normálním krémem, nic jiného doma nemám. Je potřeba na to koupit nějaký ten panthenol nebo nechat být než vyrážka sama zmizí?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5533
12.5.11 08:45

Panthenolem určitě nic nezkazíš. A já proti sluníčku používám Daylong Kids, dá se koupit v lékárně.
Měla jsem ho i loni na Mallorce, byly tam pařáky. Přežil cachtání ve vodě i téměř celodenní pobyt na sluníčku.
Mažu je hnedka po ránu, než vyrazí do školy a školky. Já mám pocit, že je to sluníčko rok od roku agresivnější, tak prcky fakt hlídat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
12.5.11 08:46

Zbytečně bych ničím nemazala, spálená pokožka je citlivější. Jedině ten Panthenol - nejlepší je pěna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
12.5.11 08:48
tterka píše:
Panthenolem určitě nic nezkazíš. A já proti sluníčku používám Daylong Kids, dá se koupit v lékárně.
Měla jsem ho i loni na Mallorce, byly tam pařáky. Přežil cachtání ve vodě i téměř celodenní pobyt na sluníčku.
Mažu je hnedka po ránu, než vyrazí do školy a školky. Já mám pocit, že je to sluníčko rok od roku agresivnější, tak prcky fakt hlídat :wink:

Jo já vím.. on nebyl namazanej vůbec :oops: Dávala jsem děti na hlídání ven mamce i s krémem a ona na to zapomněla.. starší synovec nemá nic, náš spálenej :cry: Je mi ho hrozně líto, ale nebolí ho to, nesvědí, nestěžuje si na nic.

• Citovat
  • Upravit
24798
12.5.11 08:53

Nenechal by si na tom chvíli napatlaný bílý jogurt? To taky docela pomůže.

Já už taky mažu, zvlášť to první sluníčko je děsné, to jsem se jednou spálila i já, co se nespálím prakticky nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
13.5.11 09:40

Nám se to taky stalo :-( předevčírem v zoo. Malá červení líčka a ručky. Včera jsme koupili v lékárně Daylong (lékárnice říkala, že lepší krém snad není a že to hooodně vydrží) a panthenol. Sice jsem v lékárně nechala 500kč, ale pro malou jen to nejlepší :-) příště už se nám to nestane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
13.5.11 12:41

No dneska přes noc mu to zmizelo, tvářičky už dobrý, vyrážka lepší. Nechtěla jsem ho držet doma, když je tam hezky, tak jsem ho pořádně namazala a snažila se držet ve stínu, ale stejně je zas malinko červenej.
Janulik, prosím tě, kolik stojí ten daylong??

• Citovat
  • Upravit
2377
13.5.11 12:47

http://www.zbozi.cz/…of-30-100ml/?…

tady je, taky ho doporucuju, jestli je prckovi min nez rok tak je jeste Daylong Baby - ma mineralni filtry, vydrzi hodne i v mori se v podstate nesmyva..

u nas staci asi ta 30 k mori a na hory radsi 50tku..
maji ho skoro vsude nebo urcute radi objednaji - byva to do druheho dne na prodejne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
13.5.11 12:48

jinak i kdyz kuze spalena neni tak maji Pnthenol 3 nebo 5% jako telove mleko - pekne to chrani a regeneruje pokozku taky fajn vec na leto :wink: - hlavne na dovcu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
13.5.11 12:48

Madi, nejsem sice Janulík, ale já mám 200 ml, Daylong Kids, Faktor 30 (původně to byl faktor 40, ale podle jakéhosi doporučení Evropské komise se snížil na 30) - magistra mi vysvětlila, že chrání stejně jako ta 40 - moc tomu nerozumím, ale chrání skvěle. A stál něco málo přes 400 Kč. Používám ho na dvě děti a měla jsem ho celé loňské léto a teď tam mám ještě cca 70 ml. Vypotřebuje se ho málo, dlouho vydrží :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
13.5.11 16:51

Madi…já ho kupovala u Dr. Max a malé balení mě stálo 365kč a měli ještě velké balení a to stálo přes 500kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
13.5.11 18:37

díky.. nakonec jsem koupila garnier solaire a panthenol tělové mlíko.. dneska byl na slunci chvilinku namazanej, sotva jsme ve městě přešli parkoviště a zase rudej i vyrážka :cert:

• Citovat
  • Upravit
30420
13.5.11 18:53

Madi…já bych vůbec takové věci nekupovala, je to škoda peněz, fakt kup v lékárně, já jednou koukala na testy a to co prodávají v obchodě nebo drogerii je úplně k ničemu a vůbec neodpovídá faktor a to je myslím si, že pro dítě hodně důležité

Manžel dycky říká…nejsem tak bohatý, abych mohl kupovat levné věci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
13.5.11 18:59

ten garnier právě v testech dopadl dobře a je to 50tka :think:

• Citovat
  • Upravit
30420
13.5.11 20:55

a to je přímo pro děti?