Stále nechodí a budou mu tři

100
10.5.11 21:13

Stale nechodi a budou mu tri.

hledam radu od maminek ktere maji podobny problem,vsrpnu bude memu malemu tri roky a stale nechodi jenom se soupe po zadecku navstevujeme neurolozku cvicime vojtovku a nic pani neurolozka rikala ze mame opozdeny vyvoj ale zmena zadna porad cvicime ale zda se mi ze jsme porad na tom stejne chtela bych delat vic ale nevim co poradite...... :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5635
10.5.11 21:16

Ahoj,omlouvam se,ze sem pisi,ikdyz nemam co poradit.Nicmene bych ti chtela jen poprat do budoucna,abys to nevzdavala a s malym bojovala :)))Budu na Vas myslet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
10.5.11 21:24

Pokud cvičení do ted nepomohlo tak je potřeba ho změnit a stymulovat jinak.Divim se že tvá doktorka s tím nic nedělá.Změnila bych a vyzkoušela bych jiné cviky.Nikdy sem o tom neslyšela že by tak velké dítě nechodilo ale držím palce at se to zlepší a je vše o.k,ale je třeba jednat a vyhledat jinou pomoc.Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska7908
10.5.11 21:26
Kamča.dalmatinka píše:
Pokud cvičení do ted nepomohlo tak je potřeba ho změnit a stymulovat jinak.Divim se že tvá doktorka s tím nic nedělá.Změnila bych a vyzkoušela bych jiné cviky.Nikdy sem o tom neslyšela že by tak velké dítě nechodilo ale držím palce at se to zlepší a je vše o.k,ale je třeba jednat a vyhledat jinou pomoc.Držím palce

tak Kamca me predbehla, chtela jsme napsat to same, take jsme cvicili, v roce a pul se rozchodila dcerka, pokroky byly videt.
Take se mi zda divne, ze tak dlouho cvicite a maly nechodi, pozadovala bych podrobne vysetreni krve, neurologicke vysetreni a pripadne zmenit doktora,
drzim palce at je syn ok :kytka:

• Citovat
  • Upravit
3627
10.5.11 21:28

Mé kamarádce se malý narodil myslím v 28.týdnu, jsou mu 3 a taky ještě sám nechodí. Ale pokroky jsou. Posledně když jsem ji viděla, tak malý chodil za ruce, takže držím palce i vám :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29321
10.5.11 21:29

Ahoj cvičíte pořád jenom vojtu??????
A co tak třeba zkusit bobatha ,nás postavil na nohy a už děláme krůčky v chodítku :dance:
Asi bych zašla jinam a chodíte k nějakému rehabilitačnímu lékaři???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
10.5.11 21:31

Chtěla bych znát názor minimálně ještě nějakého neurologa. Taky by bylo potřeba vyloučit různé choroby, které dítěti ani nedovolí se postavit, může tam být atrofie svalů, hypotonie, různé genetické vady… Byl takto opožděný vždy? Nebo byl vývoj tak nějak v pořádku a pak najednou začal zaostávat?

Přiznávám, že mi na mysl vytanula Klárka od Diny (klarcinblog.cz). Takže držím palce, ať je to opravdu pouze a jenom opožděný vývoj :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
10.5.11 21:40

Mě ještě přijde divné že už nemáte za sebou i nějaká vyšetření.myslím že v tomto případě i magnetická rozonance mozku :nevim:
Když vim jakej náš malej zažil kolotoč po lékařích a to mu nic nebylo jen nevykročil do světa pravou nohou (špatný porod) tak na neurologii jsme byli jako doma i na dalších vyšetřeních.
Přece chodíte i na kontroly k normální doktorce.
Jak dlouho už cvičíte?Já myslím že tam je hranice do kdy musí bejt znát výsledky.U nás to bylo cca do 3 měsícu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
10.5.11 23:24

No, my jsme začali chodit před třetím rokem.....Určitě nevzdávejte Vojtu a doplnujte i jiným cvičením- Bobath, jak Suchar radí, cvičení na baloně, chodte do bazénu- tohle všechno hrozně pomůže......

Také byste měli mít za sebou magnetickou rezonanci, jak psala Kamca…EEG, a různá vyšetření, dělá se to tak, že neurolog odešle např do nemocnice cca na pět dnů- kde se udělají potřebná vyšetření,a pak se opakuje, po roce- po dvou…Samozřejěm jde to i bez hospitalizace, ale když je toho víc najednou, je to lepší…

• Citovat
  • Upravit
byron
10.5.11 23:26

No ten Vojta se může cvičit celej život- my ho v pěti letech cvičíme stále, a budeme cvičit + cvičení na míči.......
A co lázně? Byli jste v lázních?????

• Citovat
  • Upravit
byron
10.5.11 23:28

A nepíšeš co řeč? Jemná motorika? Jak je na tom? Je potřeba začít brzo k logopedovi, aby se stimuloval rozvoj řeči, tak taky skvěle poradí jak řeč rozvíjet.....

Spolupracujete s ranou péčí? Půjčují pomůcky, hračky- zadarmo-----

• Citovat
  • Upravit
1214
11.5.11 11:58

Také mě napadly lázně a Raná péče. My se s dcerkou teď chystáme do Jánských Lázní na žádost pediatra a doporučení neuroložky. A cio se RP týče, musím říct, že mi hrozně pomohli .. jak při rlzných rozvíjecích aktivitách s malou, ale i radami ohledně odborníků nebo cvičení jako takovýho.

Co vám vlastně neuroložka ještě řekla? A RHB mudra?

Mmchdem máme založenou skupinu https://www.emimino.cz/…ulkove-deti/, tak kdybys chtěla, doraž na pokec :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
12.5.11 21:32

ahoj moc dekuju za podporu to potesi digina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
17.7.14 23:00

@digina

Nasla jsem az ted tuto diskuzi.

Zakladatelko jak se vam dari? Co noveho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
21.7.14 07:17

Ahoj tak nám bude v srpnu 6 let, teprve nyní se pokoušíme o samostatné chození a to jen doma venku má malý strach, v roce2012 nam diagnostikovali autismus s ment. opožděním jinak je malý sluníčko a stále věříme že se budeme posouvat jak v chození tak v mluvení, stačila jediná noc :,( a nam se změnil život ale stále si říkám díky za každé nové ráno díky za každý nový de :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí